Tuesday, November 03, 2009

1st time echa naik troott..troott...

Tarikh kejadian : 26 October 2009
Masa kejadian : sekitar jam 1.00 petang
Tempat kejadian : Stesen Komuter Rasa ke Stesen Rawang
Saksi kejadian : Mak Apak Echa
Lain2 : Mak Apak Echa amik EL nak blk kg. sbb ada urusan sket nk settle...sesambil tu bwk echa naik train nih

ekceli aku mmg da la tingin nk bwk echa naik train nih...tp nk bwk naik train kt KL salu ramai je org tu yg asik tertangguh2 je.. tp kali ni sbb kebetulan free n kt Rasa da ada komuter...so kitorang pon bawak je la echa nik train kt rasa nih...


kitorang naik dr. stesen rasa ke stesen rawang...giler xde orang masa nih.. tu yg mak x malu berposing kt situ...kakaka...cam jakun la plak kannn... da la panas giler masa tu...berpeluh2 tiak den... tp demi echa ku gagahkan jua...


echa yg sgt excited nk naik "keta tapi" hahahaha.. jenuh aku ajar sebut keretapi..."keta tapi" gak yg dia sebut... echa skang da pndai wat macam2 posing..smpai x lalu aku nk tgk dah...



antara motip utama nk ke rawang sbb aku nk g mcd...nk g bli set mcd yg dpt glass tu... gigih aku berenjut turun naik tgga kt stesen rawang tu.. mak aiii tgginya tangga dia...ngan panas lg...susut 500g lemak aku..



mmg semata2 g mcd jer la kan...pas2 terus blk... xkuasa aku nk brjalan2 kt rawang tu... da la panas merentang... terbakar kulit aku yg da sedia tanned nih..


masa nk blk pon x ramai org gak...brp kerat je yg ada...mak apa lg...tanpa segan silu terus bukak bekalan mcd aku tu n ngappppp... da ler haus...lapor lg..huiiii...mmg xde la aku nk naik public trasport camni gayanya..ngan bwk anak..ngan bwk beg dia lg...ngan panas...letih ko.. tp sesekali camni saja bwk nk merasa ok la kann





6 comments:

♫♪Cik Puan Mimi ♫♪ said...

ok la tu..kiranya dapat gak bwak echa naik ketapi original.. aku ni ha.. nama jer rumah depan LRT, tapi tak de masa bawak budak2 tu naik train.. naik train tu pun mana sama dengan ketapi KTM tu...

adventure la pulak, naik ketapi semata2 nak gi McD rawang. kau kena menapak la yek dari KTM tu ke McD.. kalau kau nak tau, sebelum aku pindah sentul, 3 tahun aku duduk rawang.. McD tu la yang aku hadap2 selama 3 tahun tau. hehehehe

echa tetap tak tinggal bantal busyuk dia kan. sama kes dengan farhan.. tapi sekarang dia dah bebas bantal busyuk.. yahoooo

As said...

hmm sham rajin ko erk
aku adriana dah merasa tp aqeel lum lagi... baru jer komuter dia merasa
lrt lum lagi.. hehehehe

lieya_latif said...

takpe sham/...mmg penat..tapi demi anak kan sanggup kite terjah kan....seronok echa naik train tu kan....mesti teruja die tgk pemandangan kat luar tu...cam anak2 aku laaa...mmg jakun ko ....tak kelip2 mate tgk pemandangan kat luar tu...

echa kemane2 tetap setia ngan bantal musyuk nye yeak....hehhehe

tergelak aku wei ko ckp 500g lemak ilang....keh keh keh

Hirda Ibrahim said...

demi mcd kan poms?
hahahah.... aku pun x suka public transport ko... nak2 time hari kerja. gila babis ramai. sendat komuter tu.

a ah, pasni ko exercise kat stesen tu je la ko. sebulan sure kurus.

echa tetap vogue dgn bantai busuk dia tu... hehehehe

Ayumieza said...

salam kak..wah bukan main lagi tu sanggup pergi ke rawang untuk dapatkan gelas McD hehehe..akak pilih colour apa ye???sibuk aje aku ni hehehe...syok ye tgk muka echa naik train...

wah bestnya dapat hp dari cik abe...compem sanggup tdor lambat nak tgk setting hp tu kan hehehe...

Softtouch [Hanim] said...

sekali skala sham...mmg lah kalu nak naik sesaje pub transport mmg xlalu sham..sy ni cpt penah n MALAS..he he he..sbb nk bwk anak jer sy layan naik komuter ari tu..kalu ramai org sham lagi mcm nk pengsan rasenya..padahal masa blaja dulu itulah sy duk kehulu kehilir naik pub transport...:)

suka echa yer naik keta tapi...he he he..xtinggal bantal busuknya...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails