Tuesday, April 27, 2010

Ladies Day Out...(again..???)

sportingnya cooi kannnn sbb bg aku kuar ngan kwn2 berturut2... sabtu lepas g gatsby...sabtu baru nih...g lepak n jalan2 cari pasal plak.. huiihhhh.. baiknyer laki aku kannn... (saja puji byk2 kali supaya pasni dia bg lg pegi..hahahha) tp cooi da ckp pasni turn dia plak nk lepak ngan kwn2 dia.. nk g tgk wayang..chaittt.. nk gak tu.. xpe la..pegi la... sy redhooooo...

mula2 aku fetch mimi kt umah dia pas2 terus g ikea... smpai sana dlm kul 10am tgk hirda ngan lieya dah ada.. hirda da siap blikan bekfes mihun goreng, ayam goreng, delicato ball, air mineral (diet kononnnn..) ngan popiah yg mnjadi pujaan hatiku itu.. ohhh sapa2 dah mkn popiah kt ikea tu mesti tau betapa lazatnya popiah itu.. ehem2.. bekfes kali ni ditaja oleh pn. hirda kita yer... tq poms...



smbil2 mkn n sembang leh gedik2 amik gambo...lieya ko lg ada hati nk muncung2 yer.. ko tu da kurus dah.. lain la muka aku yg penuh sepetak tu..
pas mkn.. kitorang jalan2 jap kt dlm ikea tu.. smpat gak ler mmbeli 2-3 barang kt dlm ikea tu.. ala yg murah2 jer.. biasa la kalo g ikea nih mmg x sah kalo x mmbeli.. mimi bli byk gak.. dia bli frame utk letak pic anak dia..


ni kt waroeng penyet lak.. padahal baru je pas bekfes dah ada hati nk lunch lg.. tp xpe.. aku mmg x pedulik diet2 nih.. kalo dah outing camnih..aku blasah jer... kuakakaka.. lieya je diet dia sorang je x mkn nasik.. yg lain sumer amik nasik.. yg paling kurus plak sebok nk diet yer... malu ai disitu...


smpat gak lg brgedik kt sini...


aiii lieya.. x abis2 nk muncong2 lg mulut tu...hehehe


tp aku rasa kan..waroeng penyet ni makin lama makin x sdp la food dia.. kicap ngan cili dia pon da  x kick cam dlu.. aku suker lg mkn kt ayam penyet ria kt dlm sunway pyramid... daaapppppp ko kt situ.. ayam dia lembuutttt je.. tiap2 minggu aku mkn kt situ.. smbil type ni.. dok terasa2 je kesedapan ayam penyet dia...



pas dah puas jalan2 kt area curve.. kitorang patah balik g ikano.. nk lepak kt stabak sbb nk guna wifi kt situ.. saja xnk lepak kt stabak ikano... sbb pasni ada surpriseeeee.. oh yerrr lupa plak... minum2 di stabak adalah ditaja oleh pn. mimi... tq poms.. mak mmg peberet tau stabak nih..


hahaha...tgk pic nih aku dok gelak jer.. x tahan masa nih.. nk wat surprise kt hirda sbb besday dia 26/04 so dah pakat nk bli kek (share ngan lieya) .. ari jumaat tu aku dah siap booked kek nih so sabtu tu tinggal nk g amik jer..masa nih mimi ngan hirda dok leka godek2 netbook.. so aku ngan lieya blah g amik kek.. kedai kek ni dkt je ngan stabak kitorang lepak tu... pas2 dok kelam kabut nk cari lighter sbb nk nyala lilin..haha.. trpaksa wat muka x malu mintak kt staff stabak tu..


pas2 dr bakang terus je nyanyi hepi besday kt hirda.. trkejut pompuan nih.. hahaha.. kiranya surprise menjadik la kannn


ok ok.. posing dlu yer...



hepi besday to mimi & hirda.. konon2 nk surprisekan hirda je...skali ngan mimi pon kena surprise gak.. aku pakat ngan lieya jgn bitau mimi letak nama dia skali.. yer la besday mimi kan baru je 18/03 hari tu.. so celebrate skali la..


besday girl yg dirai... mimi n hirda



1..2..3.. fuhhhhh..smbil tiup lilin tetap pegang netbook tu...


haa.. tgk.. dua2 besday girl xmo lepas nb kesayangan... ishhh xleh jd nih.. mkn ati je nengok nb korang yg cute tu.. xpe..akan diusahakan jugak nih..


main suap2 plak.. hirda yg malu2 kucing kena suap...hahahha..
pas dah puas berwifi..perut pon dah penuh dek minum air.. kitorang g ikea balik sebab masing2 nk merembat kek daim yg mnjadi pujaan hati itu.. nk tapau bwk balik utk anak2 dan husband yg kena tinggal kt umah tu la...


smpat lg brgambar ngan sekotak kek daim di tgn.. eh korang pasan x minah kt bakang... persal ko?? sakit?? sebookkk je nk numpang skali...aku kenal ko ker????


masa letak brng kt bonet keta.. aku surprisekan dorang ngan pressie nih.. ala biasa2 jer.. saja suka2..hope korang suker eh..

pas dah puas brjalan kesana ke sini.. kejap ke ikano kejap ke curve..pas2 g ikano balik g balik curve.. brapa kali tawaf daaaa.. kitorang balik la.. masa tu laki masing2 dok tipon jer bila nk balik..hahaha.. sian bapaks2 sumer... aku smpai umah dlm  7 lebih.. pas siap2 sumer... teruss zasssss blk kg cooi.. cooi nk mengundi hari ahad tu (semangat laki aku ko).



9 comments:

As said...

best tgk korang bergathering.. happening tuh.. siap celebrate b'day...

As said...
This comment has been removed by the author.
As said...
This comment has been removed by the author.
☆ lieya latif ☆ said...

pompuan!! aku mmg tgu pic dari kamera ko...sebab kat kamera ko byk gambar...almaklum ar msg2 tak mengusung kamera....lagi plak kami2 jakun ngan kemera ko yg boleh mengshutter muke org yg paling glamer keh keh keh

aku gelak2 tgk pic minah yg menumpang tu ko....wakakakaakak....dah le ko buat caption camtu...hahaahahaha...lawak2.....ko kalo kene saman ko kene laa sorang2 tau wakakaakakaka

ye ar, baru aku pasan...sume pic aku muncung ajek wakakaakakak...mane ade kurus ar...sudah chubby jugak haahahah kene diet sikit sbb mao 'outing' besar-besaran tu aku tak mo diet hahaahahahaha

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

wah korang..
mak jeles nie..kemain lagi korang berouting erkkk...best ark kalau dekat2 camtu.....nak2 hubby memasing memahami kan....

menjadi yerk korang punya suprise....best arrrkk

gigih aku gelakkan orang belakang ko tu..takpe arr..kasi dia glamer gark...takkan ko jer nak glamer kan....tp mcm mana pun dia try nak show off diri dia...tetap tak dpt sebab ko lagi menyerlah...

makan hati aarrr nengok nb si hirda ngan kak mimi...

Cik Nurul said...

adoii sakit perut nurul tengok minah china kat belakang akak tu hahaha..macam nak mengamok aje..wah keluar bersama-sama syok tu hehehe...oo balik mengundi yer semangat waja ni hehehe

Jasfyra said...

wah..siap ada seprais2 lg tu..lps ni ko siap la sham,tah apa la diorang wat seprais kt ko lak..hihi

♫♪ Cik Puan Mimi ♫♪ said...

aku memagn tunggu gambar dari kamera kau , sebab kamera kau ada complete story a - z. heheh

seronok haritu, plan menjadi walaupun aku pun kena saprise sekali. memagn tak sangka

thanks for the cake, the present. and thansk sebab selalu susah2 jemput aku..

apapun aku tunggu outing yang lebih happening lagi lepas ni . :D

Hirda Ibrahim said...

hahahaha..
yer poms,
aku perasan gak minah tu time aku snap pic korang. actiually bukan dia yg sibuk.
tapi bf dia. tapi bila aku tekan shutter, bf dia dh x nampak, lekat le muka dia ke.. LOL

makacih la pompuan siap dgn surprise present bagai....

apa2 pun mak suka semua pic fr camera ko.. i lap u la ixus!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails