Monday, August 23, 2010

Room 201, KJMC

salam,

wahhh lama betul aku x menghapdet blog kan.. nk buat cemana kesihatan x mengizinkan..ewahh..

nk buat cemana..1st day puasa aku dah diduga oleh Allah. Takpe la, mak redho, tu sumer penghapusan dosa2 kecil kan. A day before puasa aku dah rasa x sdp badan, rasa cam seram sejuk smpai nk menggigil je. Tekak pon dah start perit2. Dalam hati dah agak aku ni nk demam ni. So balik umah, mkn la ubat demam pas2 terus trtido dgn tak dinner nya. Tapi sempat lagi aku niat puasa. Pagi2, cooi kejut tnya larat ke nk puasa. Aku kata larat. Dia ajak sahur tp aku xdak selera nk mkn. Lepas solat subuh terus trtido. Tengahari pi klinik doc kata demam dan tonsil aku mmbengkak dan dpt MC. Esoknya pi lg klinik coz makin x larat. Tapi kali ni doc suh refer ke pakar coz tonsil aku dah start brnanah. Tapi aku ni mmg degil nk ke hospital, so aku x pegi pon hospital. Aku brtahan lg dan masih lg brpuasa pada hari kedua ramadhan. Masuk hari ke-3 ramadhan aku masih lg x larat, tekak pon masih perit lg. Tapi hari ni aku x puasa coz nk mkn ubat betul nk bg sembuh, coz selagi boleh aku xnk pi hospital (cam bdk kecik je kan). Tapi bila pi check lg kt klinik, doc tetap suh aku pi hospital pakar jugak. So nak xnak hari Sabtu (14/08/10) aku pegi la Kelana Jaya Medical Centre (KJMC). Lepas doc. check terus admitted. Sedih okk bulan2 puasa ni kena dok kt spital. Sian kt Cooi ngan Echa.


so sepanjang aku kena dok kt spital ni, just buat treatment je, msk drip, antibiotik, ubat2 sumer utk doc monitor tonsil aku.. sgt boring okk.. dah ler mlm2 susah nk tido. Siang pon xmo tido. Rasa cam lama giler kt spital.


Selama hayat aku ni, lom penah lg aku admitted kt hospital melainkan masa nk bersalinkan echa jer.


Alhamdulillah hari Isnin (16/08/10) aku dah leh discaj. Dpt plak mc smpai seminggu. Doc. suh aku brehat dan continue makan ubat2 yg dia bg. Pas2 kena dtg check up pd 21/08/10. Masa check up doc. kata tonsil aku dah ok dan buat masa ni tak perlu lg dibuang. Alhamdulillah syukur sesangat. Mak takut ok kalo nk kena operate kt tekak tu.. huhu serammm. Hope pasni tonsil aku xde la sakit lg.


sian kt budak debab nih, apak dia kata dlm keta on d way balik dr hospital echa nangis2 kata nk ummi..nak ummi.. huwahhh sedih mak dgr..


10 comments:

Hirda Ibrahim said...

apsal susut aku nampak ko poms?
bagusnya..
ni aku ni nama je posa.
jeans semua ketat. mak stressss...

♥♥♥ سواي @ ماما ايمان شاهيراه ♥♥♥ said...

al-hamdulillah ko dah sihat :) sian echa....

pasni turn aku plak... harap2 x kena masuk wad...huhu takot...

Softtouch [Hanim] said...

betullah sham..nmpak susut...
Alhamdulillah..dah ok dah tonsil sham tu..smapi bernanah yer..bahaya jgk tonsil nie..

sian echa..bila bc yg dia nk ummi tu sedih plak sy..

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

ala...sian ko sham....ko sama ngan aku...kalau demam ke apa ke...mmg payah betul nak gi klinik...ke hospital....tp bila dah teruk...badan sendiri yang sakit kan..takpe lah....dah dpt mc seminggu tu, ko rest cukup2 k..

wei..nampak ko dah susut giler...dagu dah panjang dah tu...

Jasfyra said...

uih,takut gak kalo sampai kena operate bagai kan.aku ni sakit tekak dari aritu lg..sampai ilang suara aku.tonsil ke ek?mak tatot.....

sham, nampak kurus la ko..cengkung je muka.jaga diri baik2 ye

☆ lieya latif ☆ said...

MAUUU tak sayu ko nak dok spital lame2...dah le kene tgl anak...tgl laki okey lagi...anak tu.....mmg sedey kan....

sian ko, moga2 tonsil ko dok baik2 jek jgn serang2 ko lagi.....jaga mkn sham....

~~ciklinn~~ said...

alahii kesiann kamu sham oii..takpe dogaaan tu.... lor..apsal ko tak hantor budak bambam tu uamah aku..leh aku tlg jaga.. ku polok2 dia nanti..

aku pun sama asal admit aku sedih.... hahhahah

Emy Omar said...

Alahai sham..sian awak. Tak alhamdulillah la dah discharge dah pun kan..jaga pemakanan lepas ni eh

Aimi said...

lor, awk ada tonsil ke?? sib baikla dah ok kan..kalau kena operate tu mau seram...

˙·٠•●♥ Cik Puan Mimi ♥●•٠·˙ said...

aikk apasal aku tak komen entry ni..

sian ko sham, memagn kau ada tonsil ker, atau baru2 jer kau tau ada tonsil..

sori tak sempat lawat ko. aku balik kg time tu.. kalau aku tak balik kg, mesti cargas aku gi KJMC tu..

alhamdulillah kau pun dah recover

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails