Wednesday, August 04, 2010

Whisk @ Empire Subang

ni citer panasss lagiii yer.. baru je brlaku jap2 tadi..hehehe

lunch td aku kuar awal sket kul 12.30 sbb nk pi Empire Mall kt Subang tu ha. Empire ni shopping mall yg baru bukak dekat ngan Subang Parade. Korang2 dah penah pegi ke? Aku dah pegi sekali minggu lepas. Tp hari ni nk pegi lg skali coz tujuan adalah semata2 kemaruk sgt nk pegi Cafe Whisk ni...

mak tapau aje coz elok2 je smpai kt Empire tu.. dpt call fr ofis.. inform bos aku kena attend meeting kul 2.30pm.. ishh tensi..tensi.. trpaksa la bergerak sepantas kilat coz nk balik ofis b4 kul 2pm.. kang nk prepare apa2 b4 bos masuk mtng takut x smpat plk


MACAROONS!!!!!
yer!!!! sy sanggup brkejar ke Empire tu semata2 nk beli macaroons ini. Ekceli mak dah lama ngidam nk makan macaroons nih. Salu baca kt blog2 org yg pegi oversea mesti citer dorang mkn macaroons ni. So di dalam hati nurani mak nih dok la trtanya2 apa la rasa macaroons tu yer.. sedapkah?? maniskah?? eiii punya la tingin.. tp org kata kt mesia nih xde jual.. huhuhu kempunan okkk.. sib baik la my pren hirda ckp dia ada terbaca kt satu blog ni ckp macaroons ni ada kt cafe Whisk @ Empire... tq laling bitau aiii... owh yer macaroons ni 1pc =rm2.
10pcs = RM18. So mak bli la 10pcs. Tapi aku suka yg kaler cream ngan blue. Choc cam kureng sket.


RED VELVET CAKE!!
baca komen org kata red velvet cake ni trsangatlah sodapppp. So apa lagi beli la jugak nk try rasa betul ke sedap?? ishh memang sedappp.. kalo nk tau kena pegi Whisk  n rasa sndiri k..      1 slice RM11.90

 hmm sgt la puas hati sbb trcapai gak hajat di hati nk merasa makan macaroons!!..alhamdulillahh

9 comments:

Softtouch [Hanim] said...

kalu nk rase kene pg subanglah empire mall tu yer?mcm kuih pau je macaroons tu..nk rase jgklah..tp berkira2 bila lah nk pg sana..agak jauh jgklah sg buloh ngan subang sana tu..:)

thanx share info tu..at least sy taulah kat mana nk cr..:)

Hirda Ibrahim said...

ur welkam laling...
sedap ek red velvet tu??
ish x leh jadi nihhhhh...
x kira nak jugakkkk

˙·٠•●♥ Cik Puan Mimi ♥●•٠·˙ said...

macaroons kaler biru tu cam ngeri plak nak makan. hehehhe .. aku ni plak peminat choc, tp kau kata tak berapa best.. abis cemana tu..

mahal ek kek tu.. tp kalau sedap tak pe la. berbaloi2

Mimi said...

sham..aku da try velvet cake ni masa Whisk baru buka dulu..tp bagi aku rasa dia so-so je la (manis banget)..agaknya now da sedap kot (dah improve taste dia)

~~ciklinn~~ said...

ermmmm ko mmg tau... sedappnyerrr aku tgokk kek tu...

mummyar said...

yezz...mmg sedap kan..kan....eh..cam nak makan lagi la plk ni....

MUMMYAR said...

kita xchange link ye...ai dah add ur link.....

☆ lieya latif ☆ said...

aku dah mkn sham...mmg sedap...gigit samapi menjilat2 ko...ye ar mahal tuuuuuuuuuu hahahaahahah....aku suke hok purple....yummm yummm

red velvet cake tu aje aku lum try lagi....tingin gak nak rase...bile SR nak buat kek baru ni ....

Maija's Classic Red Velvet said...

Salam, sdg berblog walking dan jumpa artikel ini kat ur blog! ;)

Klu suka Red Velvet cake, harap sudi singgah blog kami yea..home-baked Classic Red Velvet. Skang ada promo bulan februari klu nak try.

http://maijacakes.blogspot.com/

Thanks! ;)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails