Tuesday, August 24, 2010

Surprise Birthday Party's for Lieya

wpon ada yg kata ni entry basi.. tp mak tak kira nk gak up entry pasal nih.. ni sumer kenangan kan.. apatah lagi dlm entry ni ada pic food yg sedap.. sgt sesuai utk bg korang leleh air liur bulan poser nih..hahahha

setelah plan baeekkk punyer ngan hirda n mimi berjaya jugak misi kami. Pagi2 lg mimi dah amik aku kt selayang utk pegi umah hirda. Hirda ajak bfast kt umah dia. Fuhh rajin betul pompuan ni masak nasi lemak. Dlm kul 9 lebih kami smpai, dah trhidang sumer food atas meja. Bagus ko poms, cargas dan cekap okk bab memasak nih.


fuhhh trkenang2 nasi lemak ngan smbal telur dan sardin ko hirda. Mmg peberet mak tuh.. siap brtambah yer aku mkn..sedapppp. Padahal lunch kang nk pi melantak lg kt umah Zue plak.

smpat lg brgambar. Mulut dok kemam coz ada nasi lemak kt dlam mulut..hahaha


kami pi naik keta hirda. saja nk merasa naik forte. Aku kan jakun, nk gak merasa naik keta canggih2 ni.


sebelom pi umah Zue, kami singgah kt Empire dulu, coz minah dua org nih nk bli macaroons.. ha tgk ler rupa macaroons tu..kecik conet jer kan...


kami la tetamu yg paling awal skali smpai kt umah zue. Bukan apa, takut trserempak lak ngan lieya kat lif kang, x psl2 aku yg surprise kang. Tu pasal kami pi awal2. Sbb xde org, ngan x malunya kami pi snap2 pic food tu. Padahal ni la pestime kami jumpa Zue. Baik dan cntik orgnya. Slim plak tu...malu aiii..


tu diaaa.. meriahnya food kan. Rajin betul si Zue ni masak byk2 camni. Kalo aku ler nk msk camni, smpai malam pon lom tentu siap.


adoiii bila tgk pic nih.. mula la rasa menyesal x bedal ckp2 ari tu.. Kenyang giler tu.. sendat je perut.




love this pic. Syg lieya xde dlm pic nih.. masa ni lieya lom smpai lg.


besday gurl yg brjaya disurprisekan..hehehe.. trkejut lieya bila zue kuarkan kek besday


hepi besday to Lieya dan jugak Zue. Sori Zue, kitorang x tau pon besday Zue bulan Ogos jugak. Kalo tak, mesti kitorang bg present sekali. Terima kasih byk2 kt Zue sbb sudi jemput kitaorang dtg ke majlis kt umah Zue.

6 comments:

Softtouch [Hanim] said...

bestnya..untung lieya ada kawn2 yg sgt sygkan dia..buat suprise lagi..mesti etrkejut lieya...rajinnya kak zue tu masak yer..mcm2 ada..sedap plak tu..mmg kecur liur lah sy...

Filla ~ Kasih said...

ish ko ni syam.. mcm ada connection jek ngan aku..dari dulu lagik..hahah.. aku tepikir nak buat nasik lemak.tup2 dlm blog ko makan nasik lemak..haha.. pastu aku tgk blog saper tah mkn macaroon kat whisk empire.. aku gilah jumaat lepas.. mak ai..kecik nak mam..beso syiling 50sen! hhahah.. x de choice masa tu so mak tak bli.. ok ok..ko up lagi gambo food..mak nak coci mata nie..

Emy Omar said...

Untungnye Lieya ada orang buatkan surprise bday party utk mak buyung tu ye

☆ lieya latif ☆ said...

keh keh keh tu la....gile tekejut...pandai korang complot kan sabotaj aku....mmg hantu tau korang.....ape2 pun thanks la sham sebab same2 menjoin mensuprisekan aku...dan adiah tu...sweet okey!~

tapi aku tetap tak puase hati pasal nasi lemak hirda tuh! heheeheh

Hirda Ibrahim said...

hahaha.. pose sambil kemam mulut tu yg mahal tu.

ish laparnya tgk udang tergolek2 tu. nyesal x mkn byk2 masa kat umah zue dulu kan?

iye.. itulah macaroon yg mahai gila tu. aku nk belajar buat sendiri la.. stress nk beli...

˙·٠•●♥ Cik Puan Mimi ♥●•٠·˙ said...

biar lambat, asal buat! heheh kenangan kan?

kemain hirda sambil drive pun siap nak posing jugak...

aku suka statement kau "Kalo aku ler nk msk camni, smpai malam pon lom tentu siap." hahahaha kalau aku pun sama la.. mak bab2 masak lembab sikit..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails