Thursday, October 14, 2010

2010 - aku dibayangi oleh kaler pink

eh aku rasa pelik ah. Aku ni bukan la penggemar pink. Aku adalah penggemar MERAH. Purple or hijau pon aku ok gak. Kaler2 lain pon ok je. Tapi pink??? spanjang hayat sblom ni mmg x penah bli brg kaler pink. Mak mmg anti pink okkkk. Sebab cam x masuk je ngan aku. For me, pink tu utk pompuan yg lemah lembut, ayu, gemalai dan yg sewaktu dgnnya. Aku ni plak ganas, lasak cam jantan. Wpon ada gak org kata aku ni lemah lembut?? owhh pls jgn percaya okk.. kalo kawan2 skolah aku baca ni mau dorang bunuh diri...kuakakka.

Tapi tahun 2010 ni, macam lain plak. Apsal cam byk je brg aku yg kaler pink eh?? Mak dah jd ayu ker??? auwwww...kuakaka jgn ler korang muntah uwek2 plak. Yg peknen tu xpe kalo nk uwek2.. hehehe.


rasanya bnda pink pertama yg aku beli ialah wrislet coach ini. Ekceli nk bli warna hitam, tp tgk cam x brseri je. Cam kusam jer. So aku gamble jer bli kaler pink. Mula2 pakai rasa cam.."eh ok gak..xde la over sgt.." . ish ish..perasannya



ni plak baju pink pertama aku. x pernah ok pakai baju pink. nk jd citer, masa nk bli, baju ni ada 3 kaler..blue, pink ngan oren x slp aku. So setelah dicoba2, aku telah memilih yg kaler biru. Tp bila balik umah, try semula, rasa cam x cun plak kaler biru tu. terus teringat2 yg kaler pink tu. Esoknya balik keje, apalagi terus singgah ler OU nk pi tukar baju ni. Sib baik ada lg sz aku. Amacam??? sesuai ke ngan aku??


 pastu tanpa disengajakan terbeli plak yg ini. Henbeg fr. Charles & Keith. Betul ko..x sengaja beli. Mmg takde plan nk bli henbeg pon masa tu. Skali pi lunch hari jumaat kt sunway pyramid, saja la gatai masuk butik Charles & Keith tu, nmpk je beg ni aku ngan kwn aku terus grab xmo letak dah. Boria ngan kawan aku lg tau. Ekceli kaler dia ialah Fuhscia. So macam pink purple2 gitu. Fuh raya hari tu pakai, mak rasa cam glemer giler bwk beg nih. Pasan cam bwk LV je..kuakaka. Ramai gak yg brminat ngan beg ni siap tnya aku bli kt mana. Siap suh blikan kalo ada lagi. Mahap la yer..beg ni mmg dah xde stock dah kt C&K tu.


yg ni plak, kirim kt org. Beli nun di UK tu ha. Tgk kat website kaler dia cam merah. betul kan hirda.. ko pon tgk kt website kaler dia merah kannn. Tu pasal mak konpiden je kirim. Skali tgk, rupanya kaler pink. Tapi mak ok jer..dok lenjan je pakai skang. Yg ni boria ngan mimi.



yg ni baru je beli. Beli pon sebab suka kan bau "Pure Seduction" tu. Tp begnya adalah kaler pink. Beg tu leh la dibuat beg mekap. Takpe lah, redho jer la.. pink pon pink la. Yg pnting bau adalah sedapppp.


Hmm pasni, ada lagi ke bnda pink yg aku akan beli. Rasa cam jd prhatian je bila pakai/ bwak bnda2 yg kaler pink nih. Mebi sbb kalernya yg menyerlah itu kan. So peminat pink amacam?? Mesti byk koleksi pink korang kan. Berpinau gitu mata melihatnya..





8 comments:

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

ha ha ha...poms....i like entry ko yg nie....

tp ko masuk arr kaler pink camtu....walaupun ko tak minat kaler tu....
aku nie, kalau pakai pink..sure nampak kusam jer...kalau nak pakaipun kena pink yg extravaganza terang punya...baru ler MENYERLAH gitew...

tp betul arr..cun wei ko nyer h/bag...wrislet coach ko tu pun cun

♥♥♥ سواي @ ماما ايمان شاهيراه ♥♥♥ said...

lawa la pink...suma brg2 ko yg berkaler pink adalah cantik! serius aku suka :)

Filla ~ Kasihs said...

hahaha.. sama mcm aku... aku pakai pink??? tp ada gak masa tegedik2 nak pink..auwwwwwwwwwww...

˙·٠•●♥ Cik Puan Mimi ♥●•٠·˙ said...

haah ek, aku pun baru perasan, seba sebi pink kaler.. eh kau pakai baju pink tu sangat gorjes tau.. memang sweet jer dengan kau.. tp betul la, seme barang2 kau, aku berkenan.. sebab aku mmg peminat kaler pink jugak.heheheh

Softtouch [Hanim] said...

saya suka sgt warna pink...tp xdelah semedang sy pakai pink..hbg pink pun xde.yg pnting brg darissa banyaaaakkk pink..sejuk je ati tgknya..he he he..

cume yg best tiles bilik di umah sy warna pink n suami sy redha je sbb dia yg suh pilih..

sham tau tak impian sy kan nak cat kelisa sy tu cat warna pink..bilalah dpt..he he he

☆ lieya latif ☆ said...

mrs pinky plak ko dah yeak sham....takpe laaa...aku suke, aku tgk sume sweet jek ko.....paling suke henbeg baru ko ituw....cantik okey!~

atty's said...

sesekali beralih arah ye..sham..takpe.nya.

Hirda Ibrahim said...

jeles mak tgk hbag ituuuuu....
tup tup menitik ayaq mata tau...

eh poms ko sesuai la pakai baju pink. aku ni sesuai pakai puple or blue je.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails