Tuesday, October 19, 2010

ko nk jd kakak???

lama lak x citer pasal pangai budak syebab sorang ni kan..

huiii peruttt..melimpah ruah wa ckp lu. tp echa ni bdn dia senang naik, senang turun. Kejap mcm gemok debab jer. Kejap kang cam kurus menunjang je aku tgk. Tiba time dia selera nk mkn, asik mkn je keje. Tiba time xmo mkn, ko bg la apa pon dia ttp xmo mkn.


air kegemaran bdk ni skang ialah sarsi dgn segala jenis air gas. tp kalo kt umah yg ada stock kt dlm fridge tu dah tntu la sarsi je. pntang nak mnm mesti nk air sarsi. tensi betul aku. Suh mnm air kosong kenmain ler payah.


tp sebenarnya bkn nk citer psl tu. ish..korang nk tau?? baca la prbualan antara ibu dan anak ni

aku : alysyaaaaa, sini kejap..
echa : eh.. ini bkn alysya.. ini kakak la
aku : ha?? kakak?
echa : yer la kakak..apalah mama nih
aku : ha??? mama??
echa : yer la..ini mama (smbil tunjuk aku)
aku : abis kalo ni mama...yg tu sapa plak (smbil tunjuk kt apak dia)
echa : itu papa..
aku : ??????

eh, heran nyer aku. mana plak dia dpt kakak?mama? papa? nih. Yg lg haru bila aku tnya..

aku : echa nk jd kakak ke?
echa : yer la..kita kakak la
aku : abis, kalo jd kakak, adik nyer mana?
echa : tuuu ..adik tgh tido (smbil tunjuk patung menan baby dia)

adushhh... haru-haru. so skang ni echa pnggil aku ni mama dan abah dia, papa. tp kdg tu ada gak trsasul. kjp ummie, kejap mama. hmm sukati ko la nakkk oiii. asalkan ko bahgia.


tapiii.. yg besnyer kan..skang dah senang je nk kejut dia pagi2 nk pi keje tu. Panggil je.. kakakkkk, bangun la. Mama nk pi work ni. Wahhh senyum simpul dia terus je bangun. Xde dah drama air mata pagi2. Hahaha...sonang kojo den.


8 comments:

Hirda Ibrahim said...

kakakkkkkkk.... nk jadi kakak mana buleh ada bantal busuk lagi.

hahahah amik ko mama & papa terus si echa panggil korang...
aku rs dai dok tgk tv kot ko.

apa2 pun adakah ko akan pregnant dulu fr aku & mimi??? *wink

Syasmeen said...

ok lah tuh satu perubahan dan blh bhs kan dirinya kakak cuma mama & papa tuh dah bertukar hehe...

hrp2 ketiga2 korang pregnant nanti baik mimi, hirda & sham....doa dr meen utk kalian

♥♥♥ سواي @ ماما ايمان شاهيراه ♥♥♥ said...

hahaha adoi lawak la echa nih... suka la tu ko pggl dia kakak...laju je bgn tido ye.... adakah itu tanda2 bahawa tak lama lg dia bakal dpt adik?

Softtouch [Hanim] said...

he he he..dah tukar plak dr ummi ke mama...agaknya dia dgr kwn2 atau kat tv kot..xpe yg pnting dia tau maksud mama papa ummi abah tu..

dia nak adik kot sham..echa bg hint2 nie..apa lagi..smpat lagi nak kejar lieya nie..:)

☆ lieya latif ☆ said...

oh oh oh sweet okey....kakak lagi hahaahahahaahah.....ye la ko, yg tetibe tukar ko jadi mama ...cooi jadi papa ni ape hal....layan kan jek laaaa sham.....hhiihihihi

-SharleenZawawi- said...

bese la bebudak ni ikut sesedap je dia nk panggil pe.. takpe asal manis di dengar dan maksudnya sama..
wah echa nk jd kakak... ehemmm semoga dikabulkan...

atty's said...

mana tau ..oneday ..betui2 alysya jadik kakak.hehehe

Emy Omar said...

Sham..dia dah tak sabar nak jadi kakak tu..apa lagi sham??

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails