Wednesday, October 06, 2010

Beraya sambil nyanyi lagu besday utk Alysya Damia

Date : 03 October 2010 / 24 Syawal 1434H
Time : 3.30pm
Venue : Our's home sweet home


mula2 skali nk mohon maaf kt kawan2 blogger yg lain kalo ada yg brkecil hati sbb saya tidak mnjemput anda ke rumah saya. Ekceli bnda ni xde planning2. Hirda n mimi dok tnya kali ni nk beraya kt umah sapa, coz nk pi beraya sumer umah mmg x smpat dah. So aku kata, jom lah mai raya umah aku. So calling2 la 2-3 org lg ajak dtg, tp yg dpt dtg tu la dia...Hirda, Mimi dan Lieya (geng2 Bandung...hehehe). Pastu aku pikir, alang2 dorang dah dtg, leh la celebrate besday echa skali. Wpon besday echa lambat lg 29hb nnti, tp ikut calendar islam jatuh pada 6 syawal hari tu. So xpe la..ada aku kesah kalo nk celebrate awal ponnn..hahaha

ok.. yg paling pnting citer pasal menu la dulu kannn.. kata jemput dtg beraya, haruslah ada makan2. Uihhh jenuh mak masak tau. Berpoloh2 tiak mak masak. Cuak pon ada gak. Yer la bila dah msk byk2 nih, risau gak takut x sedap plak. Cheh..mcm la kalo masak sikit tu sedappp.

** Note : Pic credit to Lieya (aku x smpat nk snap2 nih)

antara menunya ialah : mee kari

nasi impit, daging masak dendeng, kuah kacang, buah tembikai


 apa lg ehh..ada sandwich telur, caramel, bihun goreng dan air jus roselle


kali ni cik puan mimi dpt pegang title org yg paling awal smpai.. salu juara brtahan ialah cik puan hirda tp kali ni hirda gagal mmpertahankan gelaran..hahaha


wahh wahh knmain korang brposing tanpa mak yer..


pantang nmpk camera, cpt je nk posing smpai trtumpah kuah kari..tp hirda ttp maintain bg snyuman yg menawan (kaberline)


The birthday cake - White Dark Chocolate Cheese by SR with Toy Story 3 theme

echa sudah 4 tahun lahhh


nmpk je character Toy Story terus bebudak ni sumer excited.. riuh rendah la dibuatnya. masing2 berebut nk character yg dorang suker..


kita nyanyi dulu... hepi besday 2 u.. hepi besday 2 u.. hepi besday to alysya.. hepi besday 2 u...





cake cutting.. alahai besday gurlnya sgt la berlemoihhh. Echa ni kuat brpeluh. Dok main bagai nk rak sebelum tu. Tu pasal la brlemoih. Nk mandikan balik pon dah x smpat dah. Lantak ler..blasah jer la comot pon comot ler


dgn baju yg x brtukar..mak dah siap gosok dah bju kurung cotton utk echa pakai. Biar sama ngan Emily, Mia & Mija. Tp dia xmo lak pakai.




goodies bag box

isi di dalam - keropok corntoz, choc. apollo, choc. roka & sumi jelly


mak & anak brgambar beramai2 sblom balik2..


oitt..oitt.. echa ko wat isyarat apa tu..err korang wat2 tak nmpk jer la eh.. echa x sengaja..sowiii..


mengagihkan duit raya masing2..anak2 ntah kemana maka mak2 la yg jd tukang collect

apa pon nk ucap terima kasih kt mimi, lieya dan hirda sbb sudi dtg ke rumah kami. Pasni turn umah sapa lak kita nk beraya yer.. adakah rumah baru mimi? atau rumah baru lieya? hahaha..tggu la korang aku ngan hirda nk mai beraya nihhh..hehehe





6 comments:

☆ lieya latif ☆ said...

poms, tu la wei, pic mmg takde backup...aku tobat nak edit kat pc opis....len kali aku transfer dulu kat lappy....huhuhuhu....

wei, mee kari ko mmg merbeles laaa poms....mmg sedap giler...daging dendeng tu pun siyes sedap...pandai upenye ko masak.....mmg puji ikhlas ni beb......perfect sumenye!

ape2 pun, thanks sudi jemput aku .....walau sesat barat mengalahkan org join amazing race, aku berjaye jugak sampai...oh lihat la dunia!!! hak hak hak

Softtouch [Hanim] said...

wa...meriah....best best...epy birthday echa....semoga mnjadi anak yg solehah n bijak pndai...

budak2 kan kalu dah jmpe kwn2 dia main je igt...xcomot pun comellah echa nmpak mcm dah besar dah dia...

Hirda Ibrahim said...

yer.... cik puan hirda tidak berjaya mempertahankan takhta org paling sampai awai...isk isk

aku actually nk tapau mee kari tu, tapi cam kemaluan skit coz ada adik beradik + mak ko situ...

Emy Omar said...

Meriah sham..Echa punye birthday lewat sehari dari cik Mia saya la..Mia 28 Okt..sham nak tanya ni goody box tu awak beli kat mana? ke macam box utk kek tapi sizenya yang lebih kecil??berminat lak saya

atty's said...

semua muka kan main happy lagi..sonok kalo dpt berkumpul ngn kawan2

-SharleenZawawi- said...

epi bestday echa.. wao meriah!!! kemain mommies.. sodongdong gitu... comei2...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails