Tuesday, April 17, 2012

Citer Weken

Hari sabtu baru ni merupakan hari yg paling memenatkan. Lepas amik echa kat SR, terus pi OU nk tgok movie citer battle ship.

 bes giler citer battleship ni. Hero dia bolehlah tahan hensem jugak. Ada time2 mcm iras Keanu Reeves pon ada. Pas abis tgok movie kitorang pi S.Alam pulak, nak cari kain baju raya. Dok brtangguh2, bila nk pegi ada je halnya. Selepas keluar masuk, keluar masuk kedai...akhirnya dpt jugak aku kain yg brkenan. Tinggal nk hantar pi tailor je. Abis beli kain, singgah pi bli barang basah kat NSK Selayang. Sudahnya smpai umah dkt kul 12 malam!!! Giler betul.


Ahad dok umah sajer. Giler ko nk brjalan lagi? Hari Ahad kita kemas umah okkk...pastu masak ler apa lagi. Pagi ahad tu ...errr sebenarnya x brapa nak pagi la.. kul 9 baru aku trhegeh nk buat bfast. Buat roti telur je..buat lapik perut smntara tunggu aku masak for lunch.


Haku kan femalasss. Kira kalo aku nk masak tu dah abis baik la tu. So menu paling senang nasi ayam la apa lagi. Lagi pon rasa mcm lama pulak x masak ns ayam.


sup ayam + chic. ball + carrot + kentang
Chic. ball tu utk echa ler. Dia x brapa suka sgt mkn ayam. Sket2 boleh la. Tp kalo ada chic. ball ni dia suka sgt.


ini la menu lunch hari Ahad membawak smpai ke dinner. hahahaha. Lepas setel kemas umah n lunch, golek2 depan tv terus tido secara brjemaah. Bahagianya iduppp.



Sambal ikan bilis ni pulak menu semalam (Isnin). Smpai umah dlm kul 6.45 camtu. Ingat nk singgah kedai makan, tp semalam kitorang merempit laki bini. Hujan lebat plak tu. Kensel la nk pi kedai. Smpai umah, campak beg sumer terus tgok apa bnda yg boleh dimasak. Aku ni ada perangai pelik, kalo tgh period, aku mesti rajin semacam. Rajin nk masak, rajin brkemas. Apsal ntah aku pon x tau.


ehhh...x smpat aku snap, laki dah ngap telur dadar. Lapar la tu...
Weekday biasanya aku mmg x masak, coz x smpat. Kalo bli brg basah mmg beli cukup2 utk masak time weken je. So kalo balik keje awal n rasa nk masak, kena la pi bli brg basahnya dlu. Tak pon yg paling senang ialah sardin. Hehehe. Yang ada ikan bilis ngan kentang...so blasah buat sambal bilis + kentang. Pastu goreng je telur dadar. Pastu ada lauk sambal telur 2 hari lepas dlm fridge...so panaskan je. Sumer kering2 dan brsambal je kan. Mujur la laki bini jenis suka makanan yang bersambal, so senang. Cooi kalo aku tnya nk masak apa, manjangggg je sambal. So dlm fridge, make sure kena ada cili blend. Lagi satu kena ada ialah telur. Kat umah ni ada hantu telur. Masak bagai2 tetap jugak mintak telur.


owh yg ni kejadian hari Jumaat. Hari Jumaat lepas balik keje aku singgah Ikea, cari barang sket. Pastu nak pegi Crocs kat IPC. Pastu nampak lak menatang ni kt situ. Ni character dlm citer Ice Age.


Yang ni watak dia Sid dlm citer tu. Rasanya dalam bulan 6 or 7, baru citer Ice Age 4 ni release.


Yang ni watak utama - Manny


comei giler kan. eiii rasa nk aku picit2 je. Aku sorang time ni, so cam segan plak nk suh org amik kan gambar aku ngan character2 ni. Rugi echa xde, kalo x mesti dia suka dpt tgok menatang2 ni.







 

5 comments:

lieyalatif said...

e'eh untung ko dpt jumpe minatang ice age tu...betul la kalo ade budak2 syok gak nak suruh berposing kan....

ish lauk kering2 gitu le sedap ko...tapi laki aku tak reti mkn camtu....aku plak suke.....senang kan....bertambah2 plak tuuu.....

♥♥♥ سواي @ ماما ايمان شاهيراه ♥♥♥ said...

aku pun ada masak nasi ayam wiken baru ni..hehehe x kuasa nk msk byk2 lauk...

Softtouch [Hanim] said...

sy pun suka lauk kering2 ni esp sambal...

yg asben kita kalu ditanya asik nk kicap je..heeeee

untungnya dpt tgk karektor ice age ni..kalu danish nmpak mesti dia suka jgk mcm echa

E-Marlin said...

sham, saya pun sama mcm awak, kalau time period rajin semacam, bende2 yg malas nak buat, tetiba jadi rajin buat hehehhe...

re: yup, saya dh tutup blog saya dah hehehe... maybe kalau terajin sgt, saya akan buka blog baru kot... blog lama tu byk sgt gambar2 saya x berhijab, mcm x besh pulak hehehe...

Hirda Ibrahim said...

uihhh sedapnya nasi ayam ituuuu...
memang pun. kalu masak tu, memang dh malas nk kuar. nak2 pulak ujan kat luar. perghhhh heaven.

ehhh sambal ikan bilis tu pun fave kami tuhhh... ko jgn tak, umah aku pun now apa barang beli telur 10 bijik.
telur terus beli satu papan terusss...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails