Monday, April 23, 2012

Masak dan Makan

blog aku ni mcm ada musim2 tertentu je kan. Kalo dah citer pasal masak...asik citer masak je. Kalo citer psl tengok wayang...asik citer tgok wayang je. Now, hari ahad adalah hari memasak plak skang ni. So boleh la buat modal nk jaja citer kt blog ni. Aku bukan la pndai masak sgt. Sket2 tu boleh le... takde la bodo sgt plak smpai x reti msk lgsung. Kalo x caya tnya laki ai.. kalo ai msk, mesti brtambah2 dia mkn. Smpai siap pesan, awk jgn msk bnyk2, msk cukup2 je.. kalo x kang bnyk abg makan, asik nk brtambah je. So apa mknanya tu???? Maknanya kira sdp la aku msk tu kannn? kann? kalo x sdp xkan brtambah2 dia mkn..hahhaha


  smlam co'oi request nk mkn ikan masak 3 rasa ngan telur bungkus. dia xmo brgulai n brkuah2. nk mkn lauk kring2 je. sonang kojo dennn. So diprsembahkan kembung masak 3 rasa. Tp kt NSK tu kmbung dia comei2 je pulak... arghh jadi ler. 


 Yg ni pulak telur bungkus. hahaha presentation x mnahan tu...konon2 nak nmpak mantap dan hebat. Siap belah empat, konon nk lipat 4 pnjuru tu, tp xmo plak dia brlipat. Aku sendalkan ngan daun sup lg ha.... jd la. Ekceli aku ni x reti nk menyuai padan lauk. Patut telur bungkus ni mkn ngan tomyam bru la kena kot kan. Dh ckp ngan co'oi aku nk masak tomyam tp dia xmo tomyam. Dia nk gak ikan msk 3 rasa or masak sambal, so aku layankan je. Ikut je tekak laki nk mkn yer takkk.


  ini plak ikan sardin goreng. Peberet co'oi gak. Puas mkn ikan le hri ni jwbnya jnji kenyang.


 Menu smpai ke mlm. Alhamdulillah. Tapi telur bungkus tu utk dinner aku buat yg lain. Sbb mana cukup byk tu. Kan ada penggila telur tegar kat umah ni.


8 comments:

♥♥♥ سواي @ ماما ايمان شاهيراه ♥♥♥ said...

oklah tu sham..aku tgk bselera je ha... menu kedai tu... aku langsung x pernah buat telur bungkus... ahahaha

Erna said...

Hehehehe... btulla, awak punya entry memang ada 'musim'.

terer gak awak masak telur bungkus tu sebabnya kalau saya buat, terus takde rupa yang berbungkus.

ps: saya buka blog baru, mehla masuk ye heheh. http://akak79.blogspot.com/

Emy Omar said...

Kalau makan bertambah tu memang sedap la tu Sham,suka tgk presentation telur bungkus tu..terbaekkk

lieyalatif said...

wey aku kagum ni!!! pandai ko bungkus telor tu yek..cantik tak sememeh pun mcm aku buat....ajar le wey.....siap ade belahan2 comel lagi gitu...kelas ko jah!!! he he he

alah, pandaile tu ko masak....tgk menu dasat2 tu wooooo.....

lieyalatif said...

wey aku kagum ni!!! pandai ko bungkus telor tu yek..cantik tak sememeh pun mcm aku buat....ajar le wey.....siap ade belahan2 comel lagi gitu...kelas ko jah!!! he he he

alah, pandaile tu ko masak....tgk menu dasat2 tu wooooo.....

˙·٠•●♥ Cik Puan Mimi ♥●•٠·˙ said...

tu dia sesekali masuk dapur.. sekali berjenis2 lauk ada.. aku pun dah lama tak asah bakat masak. last masak tomyam kung bulan lepas kot.. tetiba teringin nak masak. hehehe

wanie said...

sedapnye..telor bungkus nampak sedap...wanie fail bab membungkus telur ni...asyik pecah je...

Softtouch [Hanim] said...

sedapnya...janji suami suka apa yg kitamasak sham.....masak sndiri puas mkn n terasa kenyang jer

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails