Thursday, April 26, 2012

Parking di LCCT

Ada org komen kat entry Langkawi aku tnya pasal parking kat LCCT. So sy explain kat sini jer la yer. Boleh gak buat rujukan sapa2. Ok, time pi Langkawi tu, aku parking kat tmpat parking yg sebelah Tune Hotel tu. Perasan tak dari roundabout menghala ke LCCT tu, Tune Hotel belah kanan kan..tempat parking tu belah kiri. Dlu time aku pi Sabah (Feb 2011) kat situ masih lagi parking percuma, but now dah kena bayar. So selama pi Langkawi, aku park keta kt situ selama 3 hari dan hanya dikenakan bayaran sebanyak rm44.00. For me, boleh dikatakan murah la jugak. TAPI.... parking tu agaks jauh sket. Kalo sesapa parking situ, eloklah turunkan anak bini n beg semua dulu tggu kat departure hall pastu baru pi parking. Biarlah en. suami je yg menapak smpai LCCT. Hehehehe.

Ada satu lagi tmpat parking hakmilik LCCT di Zone C. Setahu aku, Zone C ni yg paling murah compare dgn Zone A dan B. Sbb before g Langkawi aku dah check kat sini SILA CLICK. Zone C ni agak dekat jugak la. Dia depan sket dari parking murah yg aku citer kt atas ni. Kakak aku parking kat Zone C time pi Langkawi, tempoh dia bih kurang aku jugak la, 3 hari 2 malam, tp dia lg awal smpai LCCT sbb flight dia lg awal. Tak silap aku dia kena charge dalam RM100..bih kurang la. So trpulang la pilihan masing2. Nak lg murah, pi la tmpat aku parking tu, tp brpeluh la ketiak nk jalan ke airport. Kalo rasa mampu bayar di Zone C tu, park la kat Zone C. Macam aku yg brkira duit parking ni, selagi boleh nk bayar yg terpaling murah *dasar cheapskate*. So biarla hubby yg brpeluh tiak jalan kaki, tapi aku maintain anggun sedap2 tggu kat dlm airport. Hahahaha.

Ok, enjoy ur holiday.

Sekian, terima kasih.




13 comments:

lieyalatif said...

mmg ko, tang parking selalu jadi problem...seb baik ajek umah aku ngan klia tak jauh...naik cab pun tak rase bersalah.....

bagus info ko ni...leh aku jadikan rujukan nanti...

Zana Nordin said...

he he he..i like
mana yg kita boleh cut cost kita cut yerk sham....yelah, kalau aku pun...dari bayar kat parking lot tu bebanyak..baik duit tu buat shopping benda yg lagi penting...kalau ada parking free tapi jauh pun aku sanggup

˙·٠•●♥ Cik Puan Mimi ♥●•٠·˙ said...

haritu masa gi singapore, aku park kat LCCT zone A ke B tak ingat, rasanya RM100 gak untuk 3 hari 2 malam .. boleh la, dasar laki bini malas nak menapak jauh2. tp bagus info ko ni untuk orang2 yang suka berjimat..

Softtouch [Hanim] said...

thanx sham sudi share...leh buat sbgrujukan

Anonymous said...

kak, gambar header tu katner?

Su_su

onniesham said...

Su_su : kat cable car langkawi yang

Anonymous said...

Hi there would you mind stating which blog platform you're working with? I'm planning to start my own blog soon but I'm having a difficult time deciding between BlogEngine/Wordpress/B2evolution and Drupal. The reason I ask is because your layout seems different then most blogs and I'm looking for something completely unique.
P.S My apologies for getting off-topic but I had to ask!


Feel free to visit my weblog ... Acquiring queries about gynecomastiaclarified

Anonymous said...

I have been browsing online more than three hours today,
yet I never found any interesting article
like yours. It's pretty worth enough for me. In my opinion, if all website owners and bloggers made good content as you did, the net will be much more useful than ever before.

Feel free to visit my web site: What exactly are moobs ?

Anonymous said...

hey there and thank you for your info – I've definitely picked up anything new from right here. I did however expertise a few technical points using this website, since I experienced to reload the website a lot of times previous to I could get it to load correctly. I had been wondering if your web host is OK? Not that I'm complaining,
but slow loading instances times will sometimes affect your placement in google and can
damage your high quality score if ads and marketing with Adwords.
Anyway I am adding this RSS to my e-mail and could look out for a lot
more of your respective exciting content. Make sure you update this again soon.


My web blog Danger Factors Connected with Gynecomastia

Anonymous said...

Terrific post however , I was wanting to know if you could write a litte more
on this topic? I'd be very thankful if you could elaborate a little bit more. Many thanks!

my site :: What's gynecomastialipo?

Anonymous said...

I'm curious to find out what blog system you are utilizing? I'm experiencing some small security problems with my latest site and I
would like to find something more safe. Do you have any suggestions?


Here is my web page - Meals reponsible regarding growth of " moobs "

masyien said...

terima kasih..info berguna

Anonymous said...

tp, rasanya skrg dia ada shuttle bus nak g lcct dr tmpt paking 2...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails