Wednesday, January 07, 2009

Echa vs Abah

saja godek2 pics kt pc td..trjumpa lak pic nih ..ekceli kejadian ni 3 mggu lepas kot..trlupa lak nk upload kt sini..

masa nih aku g c4 wangsa maju sbb nk g nagoya kt situ..nk cari kain plain nk wat baju kurung.. ekceli nk ajak hubby g gulatis n jakel kl..tp hubby xnk meredah jem kt situ..menci tau..da ler masa tu tgh sales murah2 kt jakel...eiii..geram.. so aku g jer la nagoya kt c4 tu.. tp x byk choice la..atau aku yg x pndai pilih??? aku mmg x reti bab2 nk pilih kain wat baju kurung nih.. slalu aku tgk yg kt patung..sbb yg patung pakai br aku nmpak kain tu cntik ker x..bley gitu? sbb tu slalu aku beli kain plain jer..sonang kan..xyah pening2 nk pikir corak apa.. g pon kalo kain corak bunga aku suka yg bunga kecik2..sbb bunga besar x sesuwai ngan aku..nnt lg la aku nmpk besar kan.. tp bunga kecik2 ssh nk carik..kalo ada pon..kaler aku x brkenan plak..cerewet tul aku nih..

so nyer ari tu aku beli kain plain kaler light pepel... sbb nk match kan dgn kain pelekat nk wat kurung pahang..wpon kira tu pesen lama ..aku x kira..kain pelekat tu laki aku bg..sbb ada orang bg kt dia masa raya ari tu..dia xnk pakai..so drpd trperuk kain tu kt dlm lemari..baik aku yg amik wat baju kan...aku da la kehabisan stok baju kurung nih..baju kurung aku yg msh elok n boleh dipakai ada 2 je yer..hahhaha...teruknya...

so smntara aku pegi membelek kain..cooi bwk echa g main games kt situ..main game perang..fight sumer yer..sabor jer la..cam reti jer echa dok tekan2 button tu.. klakar plak aku nengok..

apak dia yg yoyoan nk main..anak sibuk tgk gelagat org kt dlm tu jer..


x thn nengok muka echa masa nih.. cam yer jer..hahahha

14 comments:

eMMa@iKKa said...

Rugilah Sham tak gie Jakel ari tu. Mmg sale dia bagus. Kain-kain pun lawa-lawa. Emma ke sana bukan apa sbb nak borong kain utk adik ipar nak kahwin bulan February nanti. Caya tak daku dpt kain french lace sekali lining hanya RM 400 + free lagi kain sepasang utk baju melayu hubby. Sedondon gitu.:). Dah siap nanti daku shoot photo. Daku pergi masa cuti Krismas ari tu..mmg lah ramai org.

aimi @ kamalina said...

amboi echa...sama naik dgn abahnya yaa... hehehe.... tunggula besar sket, mesti pro ni...

sham... saya pun pening bab2 pilih kain... tapi saya selalu buat ni bila nak pilih kain... sebab kita selalu tgk kat patung pakai tu lawa kan?? so kalau saya dah berkenan kat mana2 kain, saya soh je bdk tu kuarkan panjang sikit dari gelung kain tu, saya lilit2 kat badan.. pastu tgk kat cermin.. hehehehe...selalu sgt saya buat gitu la.. kalau kain yg dah potong lak, lagi senang.. saya buka lipatan, salut kat badan.. time tu baru nampak yg kain tu cantik ke tak.. mmg jenuhla org nak layan kalau saya dtg beli kain... habis tu, nak buat camna.. takkan dah bayar baru nak try kat umah kan?? baik buat sesiap kat kedai... barula berbaloi...

hubby kita sama la.. dia pun tak suka pegi area jln TAR tu..sebab selalu jam..kalau blh dia soh cari tmpt lain beli kain.. hukhuk..

Puan Iza said...

kalo sham pi kat jakel mesti byk kain yg boleh dipilih...mau terbeli 3, 4 pasanag kan hehehe....tapi kat nagoya pun ok gak cuma tak byk choice la....

Wah! kan main lagi echa dgn abah dia...main games ek...sape menag nie? hehehhe

Zanna_MamaBatrice said...

sham, lenkali ko kalu nak gi pilih kain ajak aku...nanti aku pilihkan kain utk ko...nak..he he he..

ko tahu, aku ada 4 pasang lagi yg tak berjahit...pantang gi kedai kain, sure aku kuar ngan beg plastik...tensen jer...kedai kain dah cam kembar aku plak...yg senyum tailor aku ler coz' tiap2 bulan masyukkkk maaa....

kemain anak dara nie....xpe, kecik2 boleh ler masuk sini, nanti dah sekolah....di haramkan ok...he he he

ILA said...

amboi...bukan main lg anak dara sorang ni. Siap ngan muka2 dia main game fighting ngan abah hehhee

Hirda Ibrahim said...

helo, helo... ni anak mama ke abah ni? hehehe
habis le ko kena beli PS2 kat umah pulak.

ko sama cam aku, aku kalu beli bj kurung, kalu leh nk bunga kecik2 je. kalu bulah x mo bunga langsung. LOL.
tapi kalu nk bunga kecik2, kain cotton je la. ish....cam budak2 le pulak. ;)

Puan Suhana said...

hehe aku x leh p nayoya atau kedai2 kain yg aku kena pilih byk2.. aku pening..muahaha pastu tbeli yg x besh.. nyampah aku..aku suka beli online..

lieya_latif said...

abis!!!! anak ko main game lawan2 hik hik hik.....takpe laa sham, yg penting ko leh shopping kain dengan senang ati .....keh keh keh

weii, aku suke tgk muke echa khusyuk tu....cam terra jek tuh hi hi hi

aku pun dah lame tak beli kain ni...asek2 beli blause jek....aku suke gi opis pakai kemeja or blause dari baju kurng nieh.....

~~ciklinn~~ said...

amboi2 bukan main echa yer....

huhhuhuhu aku dah lama tak membeli kain2 nie.... kali akhir raya jer hari tu.....hahhaah

Jasfyra said...

dah cam budak besar aku tgk echa tuh...kemain tekun dia main game kan..hehe

E-marlin said...

Wah rajinnya awak buka blog, org yg buka blog ni rajin bercerita+menulis.....hehehe

Iena@MaMaJannah&Rizqi said...

echa ni pergi main games yg berlesen ker??..ni bawah umur ni..sebenarnya hubby ko yg nak main tu sham, gunakan echa..keh..keh..
wah menyopping nampak..

atty's said...

leh ar echa geng ngn abg fir nieh

splendid said...

cheap handbags
evening handbag
handbags online
ladies handbag
luxury handbag

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails