Monday, March 02, 2009

JCard Sales @ Mid Valley

patutnya entry ni publish dulu... tp sbb hirda da update citer shopping/ dating @ ikea..so entry ni aku wat kendian ler... ari rabu last week aku siap amik cuti semata2 nk g jcard sales nih.. senang kalo cuti..xde la nk trkejar2.. lg pon kalo g lps ofis hour..mmg brjanggut ler nk cari parking nnti.. so pg awal pg..senang...parking pon brlambak yg kosong..hehhehe..

ekceli aku bkn nyer byk duit pon asik nk shopping jer.. tp aku g ni sbb ada bnda yg aku mmg tgh survey... so mana la tau masa jcard ni dpt murah plak kan.. lg pon.. leh ler aku shopping brg2 echa skali mcm diapers, susu, baju basahan echa n lain2 lg..
tp kan.. sib baik la aku pegi masa 2nd day...org x brp ramai sgt..mebi ramai da serbu masa 1st day kot... so sng ler sket nk mmbeli..nk byr pon senang..x yah berator pon... kalo x..brlaga2 ponggong ngan troli...


kitorang start shopping dlm kul 10a.m n selesai dlm 3++pm...punya la lama..so..setelah berjaya mmbeli apa yg dihajati..baru la kitorang g lunch..lunch apa..da dkt kul 4 pon masa tu..



kitorang decide nk mkn kt kenny rogers...tp pesal ha...aku rasa cam makin kecik jer ayam kenny rogers tu.. dlu kalo aku mkn msti x abis..ni abis licin aku keje kan.. ker perut aku yg tgh kebulur masa tu... tp betul la...ayam tu makin kecik la...


jeng..jeng..jeng..ini la bnda yg aku dok survey tu...byk kedai da aku survey...cuba teka apa dia...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...


tadaaa....kasut nike cam echa nyer... tp aku amik strike dia yg kaler merah... ekceli nk amik yg pink... tp yg pink tu x brp menepati kehendak aku... msti korang cam pelik kan..naper aku nk pakai kasut sport plak nih...bkn apa..kt opis aku setiap pg jumaat ada wat SENTAP...eh...sapa plak yg tersentap nih...bkn sentap yg tu yer tp.. SENTAP = Seni Mempertahankan Diri Tanpa Senjatapi..lbh kurang cenggitu ler mksud dia... da lama da dorang wat SENTAP ni..tp aku x penah joint sbb x wajib + pemalas... tp skang big boss aku da kuar memo..sumer kena turun SENTAP.. tu yg aku gelabah cari kasut tu... kasut sport aku yg da brkurun tu tapak pon da trcabut... (cheh..alasan nk beli baru kata co'oi..hehehhe)


pastu aku beli yg ni jugak....



sling bag...
ok x hirda aku pakai ari tu... sling bag aku yg lama da brsepai...sket nyer ganas aku pakai kan... so kebetulan ada sales tu yg aku beli tu... kalo beli kt butik carlo rino tu mmg mahal nk mamp... xde discount lngsung okeh.. rasa nk bakar jer kedai tu... tp kalo during sales biasa kt jusco nih dpt la less 20% ... tp masa aku beli masa jcard sales tu... dpt less 50% okeh... amacam...bijak x aku brbelanja...hahahhaha...



So skang aku da pokai okeh.. korang jgn nk wat plan mcm2 okeh...tggu gaji bln 3 yer...ni kang kalo tgh bulan xde duit .. aku mkn jer la megi..xpe...leh kurus sket nanti...heheheh...


14 comments:

lieya_latif said...

wah....bederet2 entry soping ko sham....syok tu...cantiklaa sling bag ko...aku suke...senang kan...letak henset ngan purse....haaa boleh kendong anak...senang...kalo berhandbag2 ni payah sikit....aku suke pilhan ko ni...cute!!!

snikers tu pun cute...leh laa segeng ngan echa....kemain korang anak beranak yeak....

As said...

sham ko pun p gak ker...aku p on tuesday... ang tau aku mula2 malas nak shopping.. tp blakang bila balik rupanya penuh 1 troli tau... yg banyak nyer pampers mamypoko... hehehe... aku tgk kat tempat pompuan ramai org... 2 aku malas nak ke sana tuh... cantik bag carlo rino tuh./.. aku baru gak beli sling bag... on Friday aku siap p Isetan sale plak...

mrs khairul said...

kali aku tak larat ko nk p jusco day..dh experience las yr..smpi nak pengsan aku sbb kelaparan..dh la tgh preggy masa tuh..heheh

lawa kasut tuh..wane putih sesuai match ngan baju caler apapun..aku plak mmg RAJIN pakai sport shoes sbb p class kan sng nk pnjt tangga..hehhe..xkuasa aku nak berHIGHHEEL nih..

lagi 1 beg tuh pun lawa..carlo rino kan..design mmg cantik..harga pun mahal mcm bonia..aku pun ske pakai slig beg..sng ko..nak kuar brg xyah tgal beg dr ketiak..seluk jek kan..hehehe..

weh ko soping kol 10 mkn kol 4???gilerrr..kalo aku smpi2 jek WAJIB mkn dulu..kalo x ade krg yg kena dengo aku bebel..hasben aku la tuh..muahhaa

Cik Puan Mimi said...

weii aku SENTAP tengok kau punya sling beg.. cantik siot... jeles tahap gaban dah ni.. less 50%???kau memang bijak berbelanja.. tak sesia amik cuti kan??? aku ingat nak shopping jgk, tapi oo tidak, duit ku dah banyak perabis gi cuti-cuti indon baru2 ni.. so aku pejam mata jek la yek.. (padahal, dalam hati tuhan jek tau, debak debuk nak shopping)ces dasar pemboros...

kasut nike tu pun memang sedondon la dengan echa.. senang la kalau nak ajak echa jogging sesama.. cun jer weii..

Jasfyra said...

wah...semata2 kerana sentap..ko beli kasut tu ek sham..best2..2 anak dara aku n hubby mmg dah ada kasut nike tuh.aku je xde.xaci ar depa....nanti aku nk wat ayat sentap kt hubby belikan gak kasut nike aku.or aku beli sendirik..hahahaha

Hirda Ibrahim said...

bijak..bijak...
ko berbelanja sham.. ye la, kalu x sale berbelanja, satgi laki ko marah lak kan? hehehe

oooo sling bag tu baru ek? okeh..cun..cun...

kasut tu aku pun sukaaaa...
aku dulu pun dok aim nk beli boria dgn hardy... tapi bila aku pikir2 balik..rajin ke aku pi jenjalan pakai sport shoes?? so kensel la..

a ahh sama kita..
sabtu lepas aku pi MC saled pulak... aiyooo..
now dok diam2 kat umah, buat muka sedeh kat shahnun...LOL.

.: Leen-Wawie :. said...

tu dia shopping lagi.. perggh seni mempertahankan diri tuh.. cayyalah..
cunnn arr sling beg tuh.. sgt suka ok..

liwaniel said...

shopping sakan nampak...best tu pegi jcard sales..murah2 kan..

cantik la sling bag tu...ni yg nak mengpow hubby beli kab satu ni..hehehe

Hirda Ibrahim said...

eh,
lupa nk komen pasal KR.
betui ko, kengkadang aku pun dpt cenonettt jek.
kengkadang dpt besar (tp leh kira brapa kali je la kan??)

Zanna_MamaBatrice said...

shopping lagi sham
terapi minda ler katakan...
cun seh...mmg sedondon ngan echa nyer kasut kan...tp aku sokong ko amik merah...coz' cam kita mak2 nie tak berapa nak mashuk kot ngan kaler pink nie...keh keh keh, memandai jer aku

carlo rino?
pergh giler mahal siot brand nie...dah lebih kurang cam Bonia...Guess pun aku rasa tak mahal cam CR nie....pandai ko coz' beli time ada sales 50% .........tp kalu kat butik dia mmg tak dpt ler sham harga tu...hu hu hu

SENTAP ...? aku ingat poco2 jer ada rupanya SENTAP pun ada...selalu SENTAP nie opis badan beruniform ada ler sham....bagus arr boss ko.....sihat ler anak buah dia nanti.........

Linda Latip said...

wah kenmain ko ye As, sesggh shopping..berbaloi neh cuti huehuehue..pastu yg plg bes dpt laki memahami yer..haruslah shopping hbis²an..

re: Sham.. takpe i tggu u smpi u ade rezeki nk shoot dgn i okeh..don wori ngehehe..

Mrs. Hasanif said...

amboi...soping sakan ye... xpe bukan selalukan??? lawo kasut ko.. sedondon gitu ngan echa...hehehe

JuJue said...

woihh cantik bag tuh! pinjam!

E-Marlin said...

amboi mak dara nih.... bukan main lagi shopping, siap beli kasut Nike lagi..... wat elok2 ye masa SENTAP tu....heheh.....canggih btulla diorang ni bole fikir nama SENTAP tu...

sling bag baru lagi....besar ke dlm dia?

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails