Monday, September 28, 2009

EDISI LEBARAN 2009

korang sumer da start keje ke ari nih... aku ari khamis lepas da start keje dah..sumpah bosan giler dow...ada brp kerat je org kt opis...tp yg besnya..jalan clear...bos2 pon xde kt opis...maka jwbnya aku pon smbung le sesi perabih duit di waktu lunch...kekeke.. tp ari ni rasa ngantuk giler tu nk dtg opis..rasa cam malas je..ngan jalan jem nya..eiii...x sokaaaa... tp xpe ...kita ceriakan hari ini dgn menatap pic2 raya ini..semoga ianya dpt mengubat hati yg gundah gulana ini k....

Citer Raya Pertama.......

ni sumer sepupu sepapat belah mak aku..(anak makngah dan maksu) tp org lelaki tua tu bkn la sepupu aku..tu FIL maksu aku..ranggi ok...kekkeke... memandangkan atok dan nenek aku da xde...so da jd tradisi...setiap kali raya...pagi raya mmg dorang akan beraya kt umah mak aku dlu..kiranya berkumpul kt umah mak aku la... sumer da besar2..yg paling muda pon da form 5..

echa yg wat hal xmo salam ngan org..tp duit raya ko nak kannn??? tp sib baik la raya tahun ni dia nak pakai baju kurung..tu pon kena pujuk betul2 supaya dia x nangis2..jd cam thn lepas..ada la sejam kot dia pakai bju kurung..pas2 dia da suh bukak..thn ni elok je smpai ke mlm echa pakai baju kurung...syabas anakku!!!


tggu kakak aku datang...dia g beraya umah MIL dia dlu...dkt je...dlm 10 mnt je jarak ngan umah mak aku... pndai akak aku kan..cari suami yg tggal dkt je..so xde la masalah nk bergaduh blk kg. sapa dulu..ko nk blk hari 10 kali pon xde hal punyer..


ini dua pupu echa (kot??? aku ni failed sket bab2 salasilah ni...bdk comel ni anak sepupu aku...so ngan echa kira dua pupu la kan????) ada la geng pompuan echa nnti.. kalo x..dok bergusti je ngan anak akak aku yg jantan 2 ekor tu...da x larat aku tgk..



muka pon cam lbh kurang je..cuma kulit echa gelap sket ar..(ikut apak dia la kan..itam...aku cerah sket...kekekeke..alamak terkutuk plak...xpe nnti leh salam mintak ampun lg..hahahha)eh korang nk tau..kejadian haru aku...leh x aku lupa nk salam tgn laki di pagi raya nan mulia itu.. sbb da trlambat sket bgn..cooi da nk g solat raya..aku plak kt umah sibuk2 pack baju nnt nk blk kg pas asar...pas2 cooi blk je solat raya..da sibuk nk turun g umah mak aku plak...terus aku trlupa nk salam...smpai umah mak aku plak sepupu sepapat sumer da ada..so cam havoc sket la kan...terus main salam je mana yg patut..leh plak laki sndiri aku lupa nk salam..smpai ke sudah lupa nk salam...korang nk tau aku salam laki raya ke berapa??? raya kelima okeh!!!!!ish..ish... hina sungguh pangai aku kan... nk wat cemana ..da terlupa...


amboiiii...cntiknya ko duduk yer echa...mklum ler anak aku ni x biasa brbaju kurung..so bila berbaju kurung..mula la dia rimas..abis diselaknya..wat malu mak je tau... eiii...cam da beranak dua plak kan...hehehehe...


echa g beraya kt umah tuan rumah aku yg merupakan penyumbang terbesar collection duit raya echa...nk tau brp tuan umah aku ni bg kt echa??? rm100 okeh!!!!.. ermm mmg baik kan tuan umah aku nih... makanya tiap2 tahun wajib pegi...hahahahha dasar mak mata duitan!!

ni dlm keta on d way nk blk kg...smpai umah PIL aku pon da 6.30p.m..echa pon da keletihan.. tido je dlm keta..


smbung citer raya kedua....




8 comments:

Emy Omar said...

Sweet sangat echa dengan baju kurung tu..berkenan dengan red shoes dia tu sham..hi..hi..biasa la budak2 ni kan salam tak mau duit raya orang bagi nak lak kan..Erfan pun cenggitu :p

As said...

alahai.. bila anak dara yg suka pakai suar ni pakai baju kurung teramat la ayu nyer anak ko sham... harus ko snap berlambak² gambo si echa ni... ayu kemain lagi... yg tang duduk tuh fail skit... tp xpe kecik lagi... nanti ayu la dia...
hmm sakan ko raya erk.. meriah tgknyer....tomei arrr budak yg dlm gambo tuh..kalo org kata adik echa pun ya gak... :)

Softtouch [Hanim] said...

samalah kita sham, boleh plak lupe nk salam raye ngan asben tercinta pd pg pg raya tu...yelah sibuk kan..bila ingat asyik tangguh2 jer..yelah bila salam ngan suami kene nyorok2 malu..he he he

meriah tau tgk pic raye sham..nasib baik echa tahan pakai bju krung yer tahun nie...

☆ lieya latif ☆ said...

keh keh keh suke aku bace citer raye ko sham ...mmg meriah ....lagi2 gelagat si echa ni...seb baik die nak plak pakai baju kurungkan..... datang mood muslimah tu sham keh keh keh .....

wah ko pun glamer...cantik baju ko...suke aku tgk......

tang salam laki tu...ko ni mmg laaa...leh lak lupe yeak...takpe, dosa tak banyak takpe...wakakakaakakakaka...cam tau2 jek kan.....heheehehehe....

♫♪Cik Puan Mimi ♫♪ said...

betul kau, budak2 kan selalu tak mo salam, tapi duit raya nak kan? farhan pun sama. kekadang malu aku. tapi mujur anak2 aku jenis kalau dpt jer terus hulur kat aku suruh masuk beg. ada jenis budak yang kat situ dan2 jugak nak bukak sampul, lagi malu..

amboi kau, kemain lagi baju kau, santek sangat.. echa memang la ayu dengan baju kurung, ialah aku selalu tengok dia pakai baju nampak tiak jer kan. heheheh

aku sempat salam laki aku dipagi raya, siap nak menitis air mata, mujur orang lain laju jer kat belakang aku nak salam dia, so air mata aku terus stop dari nangis.. siap cakap ampun kan salah silap, terus salam dan cium pipi bagai. tapi memang terasa la shahdu

Hirda Ibrahim said...

alaaa ayunya echa. syabas beytey. berjaya gak pakai bj kurung sampai mlm.
weih..durhaka punya bini. apa ni salam laki raya ke-5. hahahah 1st time aku dgr tau.
aku salam dgn laki aku time semua kelam kabut nk pi semayang raya. salam pun x proper. sambil berdiri. so adegan syahdu syahdan dipagi raya kompem x dak le kan?

Iena@MaMaJannah&Rizqi, said...

aku pong salam laki aku masa laki aku nak siap2 pakai baju nak pi raya..aku tengah baju kelawor..keh2..kejam tul punyer bini..
comel echa pakai baju kurung..aku pun nak sewa umah kat tuan rumah ko..anak aku 2 org..untung2 dapat 200 ..wakaka..
sham, cantik ko bersolek di hari raya..ader kelasss lar..
selamat hari raya sham...

mrs khairul said...

sham ni 2nd time aku bukak blog ko..aritukomen xkuaR PUN..tensi aku.

so benda 1st aku nk ckp gambo ko yg last tu sgt ayu..giler cun seh..ko kena print ks cooi frame kn kt opis dia..hehehe..

echa x mo salam? sama dgn kanda tp taun ni dia wat prangai xnak duit raya..ada ke patut..aku plak yg kena pegang duit raya dia..ble dia kata.."duit tak payah..saya dah ada byk kat rumah!" mau gelak sume org denga..xsenonoh..

apapun aku mmg nk gelak beso tgk echa posing ala2 ganas tp ayu tuh..keh..keh..saba je la..budak2 kan..nak pakai bj kurung pun dh bagus sgt..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails