Monday, September 28, 2009

..raya kedua plak...dan seterusnya...

citer raya kedua....

raya kedua masih di umah PIL lg...bgn pagi je da rasa cam bosan x tau nk wat apa.. terus apak echa ajak g beraya umah akak dia kt Kalumpang, Selangor...korang tau ke Kalumpang tu kat ner... kalo x tau sudah..aku pon x reti nk explain..hahahhaha..tp kalo org balik ke Ipoh kalo ikut jalan lama tau la kot...

nak g beraya umah SIL aku ni bkn apa..masa raya pertama aku kn lmbt smpai umah PIL aku... so SIL aku da blk umah dia sbb ada sedara mara belah hasben dia nk dtg beraya.. echa da sibuk sgt nk jmpa sepupu sepapat dia yg pompuan2 itu.. tu sbb la gigih gak nk beraya kt kalumpang tu.. lg pon bkn ler jauh sgt...dari umah PIL aku x smpai 1/2 jam pon...

kt umah SIL aku...siap dijamu aiskem lg..kenmain suker ler lg echa kan... nasi impit sumer x pndang dah...nk mkn aiskem je dlu.. kelllassss SIL aku..raya kedua da jamu kitorang ngan macaroni goreng...mmg kelllassss...hahahha..bdk pompuan 2 org tu anak SIL aku..yg bdk laki tu aku x kenal..anak jiran dia rasanya..


echa kalo da jmpa sepupu2 dia kenmain lg brlagak ngan aku... sket dia x heran ngan ummi dia nih.. aku pggil pon dia wat x tau je...geram betul



ni da blk umah PIL aku...alamak cam penah tgk je baju aku pakai tu kan...hehehe.. memandangkan baju kurung baru hanya sepasang...so recycle jer la blk baju raya thn lepas..


echa tu sibuk je nk sikatkan rmbut aku... ntah hapa2 dia sikat...skt pala aku..dia main tarik je sikat tu rasa cam nk tanggal je rambut aku sumer... korang tgk aku senyum je kan.. tu tipu je tu..lakonan semata.. ikut ati rasa cam nk tarik je rmbut echa balik...

petang raya kedua tu dlm kul 6pm.. mak ngan ayah aku dtg beraya umah PIL aku..beraya umah besan la kiranya... akak aku ngan adik pompuan aku ngan family dorang sumer ikut skali..


echa ngan adik aku aka mak teh echa..echa yg da selekeh abis... aku da x kuasa nk melayan...asik main pas2 minum air je kejenya.. da brlengas..smpai2 tumpah2 air kt baju raya.. sudahnya ko pakai je la baju buruk nih..huahahaha




Citer Raya Ketiga...


dlm kul 10.am kitorang da siap2 nk gerak blk ke Selayang.. sbb maksu aku suh dtg umah dia kt Seremban.. dia wat open house ngan celebrate besday anak dara dia... sggah umah untuk campak baju2 kotor ngan tinggalkan brg2 yg x perlu je..pas2 terus gerak g seremban..

cam biasa ar kan... pic dlm keta mesti ada... alahai comelnya mak echa tu kan...kekekeke



uiihh.. mak perasan jelita sgt masa nih...tu yg up smpai 2 kpg pic dlm keta nih...hahahaha...larikssss


kek besday choc. indulgence fr. SR.. celebrate besday anak maksu aku si Kitty ngan anak akak aku si Faris.. cheh nama pnjang2 omak ko bg Nurul Fatihah Azrin..skali panggil Kitty... bajet comel la tu...


haaa amik ko..mmg comel pon...bdk pompuan tu ler nama kitty..baru form 5 tu...tp bdn dia lg besar dr aku.. yg pakai cap tu Faris aka abg long kesayangan echa.. yg bdk lelaki debab tu adik faris..nama dia fikri.. yg bdk pompuan kecik tu kalo x kenal mmg nk kena rembat ngan aku la... sibuk je org nk potong kek dia pon nk potong kek gak..






mak dara yg pasan vogue dgn anak2 dara yg vogue... ni sepupu aku belah mak aku... mesti korang perasan kan...family aku ramai gak yg bdn comel2 ni kan..hahaha...da baka nk wat cemana...kalo kurus pon tang punggung tetap lebor...hahaha..

besday boy ngan apak dia aka BIL aku... nmpk muda je kan BIL aku..pdhal umur da 41 x slp aku...jaga badan beb..kecik je..da nk sama besar ngan anak je..



Raya keempat plak..... cooi da start keje... aku dok umah je..brkemas, basuh baju n masak...






raya kelima.... aku plak da start keje...
tp bes...xramai org..bos pon xde..maka mak smpat ler meround kt d curve..kekekeke..mati la kalo bos aku tau....tp petang tu...MIL aku tipon suh blk kg...sbb dorang ada wat bbq...apa lg..blk keje..pas maghrib zasssssss blk kg... wah bab2 makan ni laju je aku...hehehhe..



antara yg di bbqkan malam tu...ayam, sosej, ikan...tu jer la kot...daging sudah abis...gambo ayam x smpt nk snap...siap bakar je sumer da serbu...






dorang2 ni ler yg rajin nk bakar sumer2 tu... aku x kuasa nk bakar... mak duduk makan je...echa plak sibuk main.. senang ati aku dpt mkn puas2.


dlm kul 11.30pm..kitorang gerak blk selayang...x tido kt kg. sbb esoknya jumaat tu aku keje.. syg la nk cuti hari jumaat...rugi wei...tp trpaksa la aku yg drive nk blk tu...cooi da x larat dia da ngantuk giler..jd sebelom aku sumer tido kt dlm gaung biar jer la aku yg drive...




Citer Raya keenam.....aku keje gak..
tp blk keje nk amik echa kt umah mak aku...skali tgk mak aku da siap masak beriani da..aku igtkan ada org nk dtg beraya...skali mak aku ckp..saja je wat mkn2 utk anak beranak smpena besday anak akak aku tu n kebetulan plak 6 syawal tu besday echa ikut bulan islam.. so celebrate skali la..tp sbb x plan maka xde la cake... x ksh la..jnji ada makanan aku ok je..



nasi beriani - sdp giler tau.. mak aku mmg terer masak.. stakat utk masak kenduri mak aku mmg no hal la nk msk sndiri... cuma skang ni mak aku x brp larat nk msk byk2.. tu yg kalo wat knduri doa selamat ke..separuh lauk mak aku order..separuh lg mak aku msk..



kari daging + carrot ngan kentang - pon sedap gilos...







ayam goreng rempah - fuhhh..meleleh air liur aku tgk ayam ni...



cooi-BIL-mak aku-fikri
disebabkan aku lebih selera amik gambo food maka...gambar dorang ni sekeping je cukupla ek.. aku x lrt da nk amik gambo..x sbr da nk mkn...nyum..nyum..




ehhh..selit jugak ler gambo anak dara aku nih yg da genap 3 thn pada 6 syawal ari tu kalo mengikut bulan islam... hepi 3rd besday yer sayang...nnt ummi bli cake yer...



8 comments:

eMMa@iKKa said...

mak ai Sham...sakan kau punya raya. AKu baru start cite raya pertama..kau dah buka raya ke-2 sampai ke 6....hehehehehe..Kau sama dgn aku..raya ke-5 dah start keje..:) Mmg sungguh membosankan..sbb org tak ada kat office..tp yang best aku gie mengular..hahahahahaha!!!!

Softtouch [Hanim] said...

pic yg raye ke 3 tu mmg sham jelita..betul..berseri..yang kat baju sham tu ape yer?mcm brooch besar2 tu?mcm pin yang kita pakai kat kebaya tu...

mmg terliur tgk ayam grg berempah mak sham tu...sedapnya hai...

Hirda Ibrahim said...

aku thn ni berlagak skit. x dak ulang tayang. yer la 2nd raya aku bantai pakai jeans & t-shirt. dh dok umah je kan?

uihh memang x dinafikan lagi. memang cuns ummi echa. nk2 dgn accessories rantai besaq tu kan? hehehehe...

poms...
pas ni aku nk buat balik dgn mak ko... leh merasa nasi beriani dia..
makcikkkk.... sy dgn muka x malunya nk pi beraya leh? heheheheh

♫♪Cik Puan Mimi ♫♪ said...

aduh mak sapa yang lawo dengan kerongsang beso tu.. terpesona aku tengok. kih kih kih..

seronok aku tengok kau beraya berulang alik berulang alik. ialah kampung dekat jer kan. bukan kena tol pun kan. balik 10 kali pun tak pe kan..

weii aku pun cam hirda la. nak baik dengan mak kau .. nak makan nasi beriani + ayam goreng berempah. x pun, pe kata kau masak jer la nasi beriani nanti. heheheh lariiikkksss

Puan Iza said...

banyaknya aktiviti raya ko sham....yg paling best bab makan2 kan....cam terliur jer aku nengok nasi beriani mak ko tu...nak2 ayam goreng rempah tu...fuhhh! sedapnya...

♥♥♥ Mrs. Hasanif ♥♥♥ said...

rantai tu mmgpenyeri..cunsssss

meriah sggh raya ko sham.. sob sob sob.. aku ni x bape nak meriah la...

Iena@MaMaJannah&Rizqi, said...

geramnyer aku tengok betis echa gambar last pakai skirt tu..gebus seh..mcm ummi dia gak..keh33..
wow ko memang hebat lah..updated kisah raya ni..aku pun mcm emma baru terdengkut2 nak updated, ko dah sampai raya ke-6..nasik beriani tu pun terasa2 macam nak pi raya umah mak ko jer,,

Emy Omar said...

Wa..raya sakan ko sham..Echa pun kemain lagi ye..happy la anak dara ko tu ye..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails