Tuesday, October 28, 2008

Happy 2nd Birthday Alysya Damia...

Happy 2nd Birthday Sayang...


Ekceli besday echa 29/10/06 but kalo ikut calendar hijrah echa genap 2 years masa 6 syawal ari tu... mula2 kitorang plan nk wat 25/10 but atas sebab2 yg x dpt dielakkan... maka kitorang trpaksa cepatkan bash echa... da la xde prepare apa2 pon lg... sumer last minute... lucky smpt order cake kt SR.. tu pon ngam2 jer.. kalo kitorang lewat sket... SR da xnk amik da.. this year order kt SR jer sbb dkt ngan umah...n party nk start leh la suh adik sham g amik...x lupa mintak maaf byk2 kt kwn2 sumer kalo ada yg x djmput ke bash echa 20/10/08 hari tu.. x smpt da.. jmput pon last minutes gak... da la weken sumer org ada open house ngan knduri kawen kan.. mklum la da hujung tahun nih...mana yg smpt sms jer..bg add..x smpt nk wat map pon...



Jajan untuk party pack..utk kids sajer....meriah gitew...



sumernya mmg peberet kids la kan... cekelat..kopok sumer...

mak ngan apak budak pon peberet gak nih...ada yg berebut ngan anak...hiks...




party pack yg da siap...



sib baik ada party pack yg da siap design cntik ni kan.. aku da la kelam kabut sumer x wat lg..

ni pon 1 day before beli n wat malam tu jugak...



echa n birthday cake... da x sbr nk blow candles... da siap jerit2 time nih..
bdk 2 org tu sepupu echa... anak my SIL



cake cutting... x smpt da nk blow candle...dia nk potong kek da...



epi beday..2 u...epi beday..2 u....lalala...



tgk la tu.. jenuh aku kepit echa tau... dia nk trkam da cake tu... geram agknya...




birthday cake...cntik kan...from SR..white choc. macadamia... dap sgt kek nih...
peberet aku.. aku x brp suka sgt kalo trlalu choc... white choc ok to me.. cheh.. ni besday aku ker besday echa... kira sekali la kan... sbb sama bulan... aku 14/10... echa 29/10...


echa mmg suker mkn kek... tgk la tu... dia sibuk nk colet2 kek tu...



tgk ler muka echa... nmpk sgt dia geram kan....hahahhaha



abis da comot muka birthday girl...


echa wif abah...



ni jer gambr food yg smpt di snap... apa la laki aku nih.. aku suh pegang camera..suh amik pics byk2... dia g bntai brborak jer la plak...


sedara mara aku yg kena kurung...hahhahahah...
xde la.. ini dorang tgk intai acara cake cutting... mengintai di sebalik gerigi besi nama dia...hhaahahah...



antara jemputan...my MIL yg baju biru tudung merah tu... kids tu sumer sepupu sepapat echa belah hubby...my BIL n my SIL sumer lah...



my PIL ...



jmput makan...siler la..jgn malu2..



ni family ex-opis mate aku... ady nama dia... kira bespren aku la nih...



echa wat muka sbb kena marah asik mkn kopok jer...



antara guest yg smpt diambil gambo...



tgk ler betapa comotnya echa... sib baik la besday girl kan... wat la apa suker pon.. mkn la sumer kopok n gula2 tu sumer... gosok gigi da la pemaleh...



echa wif presents... tq pada yg sudi bg hadiah...duit.. trharu sgt... sbb masih dalam musim raya agknya... ramai plak yg bg duit raya kt echa....terima kasih bebanyak yer...



excited echa nk bukak hadiah dia...



collection duit raya echa... dari 1st raya ari tu smpai 20 syawal bash echa... lumayan pakkk...... terima kasih byk2... semoga allah murahkan rezeki anda sumer....



hehheeh... tq pada yg sudi bagi hadiah nih... echa suker sgt... ehem...saper yer...hehheh

Besday echa kali nih... pes time la aku invite kwn2 fp n blogger... tp yg dpt datang..cik puan mimi kita jer n family... yg lain x dpt dtg...sbb ada agenda lain n ada la sbb2 yg aku sgt la memahami... xpe aku faham k...xde kecik ati punya... next year kalo pnjng umur n ada rezki wat bash echa..aku jmput lagi yer... to mimi...sori sgt...x smpt nk brgambar ngan mimi n co. kan... mklumla mak pngantin kan... bz giler... camera pon da x tau kt mana masa tu... smpt pegang kejap jer masa party nk start...pas2 x menang tgn melayan tetamu...to as mama adriana..terima kasih byk2..wpon x dpt dtg..tp ttp sudi bg present kt echa..
akhir kata... tq sumer2 la... yg bg present..yg bg duit raya..yg sumbangkan tenaga utk bash echa kali ni...tq byk2 yer...

10 comments:

Cik Puan Mimi said...

heheheh sham, echa suka ker hadiah tu?? alhamdulillah seronoknyer dengar, aku risau kalau echa tak suka menan tu..

hehehe mee kari kau tu sedap tau, tapi oleh sebab dah makan banyak kat open house rumah lain, aku makan sikit jer mee kari tu..

cantik kek SR tu, kau tempah berapa ek?? kena tempat awal ker sham...

sham, sori yer kalau masa bash farhan dan emily ada terkurang dari segi layanan or makanan.

Hirda Ibrahim said...

sham,
ko jgn ingat echa je comot. ko sila tgk rupa anakku itu..
dia elok lepas mandi je... pastu x sampai sejam, muka berlemoih yg amat... huhuhu...
heran aku.

hahah..sama le kita, nk beli cake ikut taste mak2 ye. anak2 x terer lagi.

ko tempah kat SR brapa minngu awal?
aku pun nk pi booked dh ni..
tgh tunggu LO je siap...

lieya_latif said...

wah meriah ko punye bash sham...suke aku tgk.....echa pun sure hepi ari tu...alah comot2 pun comot laaa yg penting anak hepi...betul tak...sehari dalam setahunkasi die buat ape die nak ..... he he he he tapi kalo lieya ni mmg takde larang anak mkn jajan2 nie...suke ati ko laaa...yg penting gigi kene gosok, nasi kene makan, susu kene minum he he he he

comel aku tgk muke echa geram mase cake cutting tu...ermmm aku pun suke kek macadamia tu...mmg sedap..white choc lagi kan....

sham...aku minta maaf yek tak dpt datang...betul2 dah tak boleh elak ....next year aku usaha pergi bash echa kalo ko buat lagi....

CT SITU said...

hepi belated besday to echa..

weh dh byk kali aku msuk blog ko ni ha sham..sj yo x tinggal jejak kasih kat sini..

last2 minute pun at least jadi gak ko wat besday bash tuk echa tu ha..

weh goodies bag x dak satu ke ko tinggalkan tuk aku weh..hehe

As mama Adriana Amani said...

Sham sonok b'day bash echa...
maaf x dpt nak pegi.... sempat kirim hadiah jer... hopefully echa suka...hmm.. suka tgk dia pakai gown... so comei...ditambah lak ikat rambut tuh... geram tgk dia...

Jasfyra said...

happy birthday echa...eeiii, bangga nya besday echa sama ngan auntie ar...suka sangat tau..hehehee

sayang auntie xdpt p besday party echa arituh...comey sangat echa pakai gaun.geram..

ILA said...

wah..meriahnyer... Happy Bday ECHA & MAMAnyer...semoga panjang umor & dimurahkan rezeki. Kita sama...bday anak ngan kita sama bulan. AFIQ 15.nov.... Ila pulak 26.nov

Biasa la tu...order aper2 mesti ikut selera kita mak2 punya!! sbb kita yg cbok2...diorang bukan phm aper pon..wakakkakaka

Nantikan pulak jemputan bday bash AFIQ ujung bulan november nanti...hehehe

~~ciklinn~~ said...

wah meriahnyer shammm.... besday echa..... hepi besday sayang... semoga menjadi anak yg berjaya didunia dan akhirat yer.. aminn..

sham rajin2 singgah umah linn yer.. hhihhhihihihi

shafa said...

Happy birthday Echa...auntie doakan menjadi anak yang solehah, berjaya dunia & Akhirat.

wanie said...

happy birthday echa...meriah betul birthday bash echa ni

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails