Monday, October 13, 2008

Raya Kedua...

wei korang...baju kurung raya boria family aku tu korang tgk kaler pink ker... apsal aku tgk tu kaler purple kepink'an... x nmpk cam purple ker weh... sbb bg kitorang kaler tu kaler purple tau.. tp mmg ada cam ala2 pink2 sket ler...tp x kesah la kan..jnji aku rasa cun...hehehhe... sapa lg nk puji kalo bkn diri sndiri...tp ops...cooi pon kata baju aku tun cun..kan abg kan..kan..kan..

Raya kedua kitorang pg Slim River...tolong anto paksu cooi balik kg mertua dia..balik kejap jer sbb paksu dia keje malam... so aku pon mengekor la jugak sbb on d way balik nnt nk sggah umah An (uncle An echa)...


on d way nk ke Slim.. diingatkan sekali lagi yer.. mula2 ngamuk xnk pakai baju..tp lepas da pujuk sumer..da ok sket...baru la leh amik gambo...


eh..eh..echa nk wat peace ker...kira jd la tu kan...hahahhaha


ni mmg gilernyer lapo anak aku nih... smpai nmpk anak tekak ko echa..
wat malu ummi ko jer...hahahah

kitorang mmg g sekejap jer pon...sbb byk umah nk g beraya lg.. ni da on d way nk balik ke kuala kubu bahru... nk g umah an...


amacam..cute x 2 beranak ni... like ummi like doter...hehehehe





yg kt bakang tu la...paksu n makcu kitorang..hahha...muda lg sbnrnya tp pangkat pakcik n makcik.. in fact...makcu tu muda 2 thn lg dari aku...heheheh..
anak sulung dia pon sebaya ngan echa..


pas2 g umah an..tp aku xde amik gambo kt umah dia..malas aku nk amik..kang dia pasan dia artis glemer aku hegeh2 nk amik gambo ngan dia..tu sajer smpan camera...hahhaha padan muka ko an... lepas 2 an ajak kitorang pg beraya umah ckgu bhsa malaysia kitorang masa form 6 dlu..cikgu mokhtar nama dia...cikgu ni umah dia dkt jer ngan umah my MIL... dlu masa kitorang baru abis skolah...ada gak kitorang g beraya umah dia ramai2...tp bila msg2 da kawin...da x pg dah... ada gak aku ajak cooi pg...tp dia xnk..dia kata dia hntar aku jer tp dia xnk pegi..boleh gitu.. tu la dulu saper suh malas wat karangan..kn da segan nk jmpa cikgu..lain la aku...chehhh...aku pon sama gak sbnrnya..penah la kena ketuk kt tgn ngan cikgu ni pasal x siap karangan..hehhehe... wat malu jer..da form6 tp kena pukul...hahahha..nmpak sgt degil kan... tp aku suka sgt kt ckgu ni..sbb wpon dia marah2..tp hati dia baik...pas2 satu lg peel cikgu ni...setiap kali kelas dia...nama aku w/out failed la kena pggil ngan dia...ada jer soalan dia nk tnya aku...mgelabah aku siot...heheheh...
ni ler cikgu mokhtar tu...da tua da dia...hehehhe...aku curi2 amik gambo nih sbnrnya..
kunun2 echa nk main camera...tp sbnrnya aku amik gambo cikgu...agk2 korang dia tau ker aku publish muka dia nih kt blog ek...skali anak dia jmpa ker..mati aku... tu pasal la..puji-pujian jer aku tulih kt cni..hahahhahha...tp betul..ckgu ni mmg bes...
edjas sket..amik muka cooi skali..baru la ada bukti nk tnjuk kt kengkawan yg kitorang g beraya umah cikgu..bdk2 laki slalu x heran pon...sbb dorang slalu kena balun kan dulu2...bdk2 pompuan msti jeles kalo tau aku g beraya umah cikgu...kann..korang..kan...hahhahahah
kitorang abis beraya umah cikgu aku nih smpai maghrib tau...pas maghrib...ada gak g jalan2 umah sedara belah cooi ngan my MIL...tp maleh nk amik gambo...hehehhehe

3 comments:

Hirda Ibrahim said...

aku nampak cam kaler purple la...
mataku salah ke?

Jasfyra said...

lorr.kaler purple ke?aku ingat pink.xkisah ar...asal ko sekeluarga vogue..kekekeke

Cik Puan Mimi said...

besonyer spek mata echa.. auntie pinjam boleh???

ala sham, tak kisah la baju tu kaler apa, yang pasti memang cun baju raya kau thun ni..

rajin gak ek kau pergi beraya.. abis sari suntuk kau gi beronda sakan..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails