Tuesday, December 15, 2009

musim mengawan...hahahhaha

hahahaha...smbung gelak lagi... x patut betul title aku kt atas tu kan... tp tu la prkataan yg paling cocok yg aku nk guna skang nih... ni aku refer kan pada musim kenduri kawin di sana sini la smpena cuti skolah ni kan... tiap2 mggu ada jer wedding smpai x larat nk pegi... tp yg ni aku wajib pg sbb yg kawin ni kazen cooi.. so mmg kena la pegi kalo xnk kena cerca ngan ipar duai kan... hahahha... eh xde la smpai begitu... PIL aku n adik2 ipar aku sume ok2.. disebabkan knduri ni la aku x dpt g bash mia n mija ari tu.. xpe la xde rezki aku nk mkn kek... rezki aku nk mkn nasi minyak kan...tadah je la mulut tu... oh yer... kenduri ni brlangsung kt raub pahang yer.. apa nama kg. ntah aku pon da lupa



echa yg hepi sakan bila aku import dua kazen dia ni naik keta aku skali.. ni tactic aku supaya dpt la aku brsenang lenang mkn kacang kt dpn sambil borak2 ngan laki... kalo x.. letih nk memangku budak debab ni je kang... so bila da ada gang dia main kt bakang... dia x pedulik da ngan mak pak dia kt dpn.. lntak korang ler asalkan jgn wat sepah sudah yer..

3 stooges..





beria bdk 2 org ni nk tgk pengantin... echa da siap tukar baju daa.. leh plak dia muntah ms smpai umah pengantin tu...



the bride n the groom...alahai sorang kecik sorang besor...




smpai terlondeh2 suar echa... echa jakun okeh... ni pestime dia ngadap pengantin kt pelamin... salu g kenduri..smpai je salam2 hulur2 terus mkn pas2 blah... x penah lak kitorang nk tgk pengantin brsanding.. tp sbb yg kawin ni kazen cooi... kena la aku melanguk kt dlm umah tu smpai petang kan.. tp x byk pon pics yg aku snap... sgt2 xde mood + panasssss... ni pon SIL aku yg amikkan...


sebok dok mkn gula2 yg ada dlm goodies bag tu.. da abis gula2 baru nk mkn nasik




8 comments:

♫♪Cik Puan Mimi ♫♪ said...

baru aku nak puji, cantik echa berbaju gaun, tup2 laaa dah tukar dah uniform seluar dah.. heheheh mujur kau bawak baju spare sham, kalau tak, berbogel la dak echa tu. hehehhe

sekarang memang musim kenduri, aku pun sempat gak gi kenduri kawin masa gi umah lieya haritu, tu pasal aku paling lambat sampai. heheheh

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

wei..pasai aku tengok rambut echa lain macam jer wei...ko trim erk rambut dia....

ha ha ha...tajuk ko mmg x bleh blah ler sham....tp betul ler tu kan...bulan 12 jer mula ler berduyun2 kenduri kawen......bulan mengawan, bulan mengumpul lemak......he he he he

alahai anak dara ko sham...aku mmg geram tau budak debab nie....dia nyer isi..melimpah ruah ko...

Softtouch [Hanim] said...

tp mmg betul skrg musim kawin kan...
sonoklah echa ade ken dlm car kalu tak mmg jenuh kan nk layan dia dlm kete dahlah jauh..

suka tgk kerusi n pelamin dia tu..klasik betul kerusi dia tu..cantik...lain dr yg lain..ssh nk nmpak kerusi tu skrg...

~~ciklinn~~ said...

salam shamm.. sihat kah kamu? winduu weihhh lama kita tak jumpa...

hishhh sgt gerammm hokehhh akuu tgokk bdn echa... rasa nak ku pelok2... sampai dia nangis2... heheeehhehe

Helmiyani said...

hahahah.. baru baca tajuk dah nak pecah perut gelak..hahaha..

Mimi said...

cantiknyer Echa pakai dress, tapi dah termuntah la pulok..

bagus gak echa festaim tgk org sanding idak ler dia nak naik ataih pelamin..

liwaniel said...

sekarang ni mmg byk wedding kan..sampai dah tak terpegi..

comel echa pakai dress tu

atty's said...

comey nya echa ..pakai gaun .

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails