Thursday, December 16, 2010

Annual Dinner

jenuh gak curi2 masa nk hapdet entry nih. brjaga gak akhirnya. Tp xde apa yg nk dibebelkan. Korang layan piccas saja la yer.

Ekceli aku ngan kwn aku trlambat sket smpai. Hahaha. Abis, sblom tu smpat lg singgah OU sbb nk tukar clutch. Hehe nmpk tak clutch baru yg bling2 itu. Abisss.. jenuh merayap shopping mall mncari baju dinner. Tp xde yg brkenan di hati. Kalo ada, size nya plk yg abis. So terpakla menyerlahkan penampilan dgn membawa clutch yg brsinar-banar ni.

 mujur ler majlis start lewat sket, sbb tggu mnteri yg lmbat. wahhh aku pon VVIP gak, sbb tu dtg lambat..hehehe. So smpai2 je snap picca kt sini dlu before register.



dah register, dapat lah door gift ini. Isi di dalam adalah paperweight yer. Ehh betul ke camni ejaan dia eh??? arhhh blasah!!!


 ada prsembahan kebudayaan


sementara tggu dorang serve food, smpat lg posing tu



menu on that day...chinese course



1st menu : Special Hot & Cold Dish Combination
ada udang, sayur mayur ngan ntah hapa bnda ntah yg mcm popiah tu. tp udang dia sgt lazat. yummehhh


haaa..ni ler menda yg aku ckp mcm popiah tu. tp rasa macam suhun yg kita msk ngan kentang tu. but sedap.


Braised Shark's Fin Soup with Crab Roe and Crabmeat
menda ni time annual dinner mcm ni la nk merasa kan. Nk harap aku pi mkn kt kedai sndiri..mmg xde la. Tp aku x brapa gemar sgt sharks fin nih. x brapa kena ngan tekak melayu i nih


Roasted Crispy Sesame Chicken with Crackers dan Baked Tiger Prawns with Butter Sauce
kecoh betul haku..org sebuk nyenduk pas2 mkn. aku plak sibuk snappo2. Almaklum ler blogger kata ko.

Fried Rice with Anchovies
bila bab nasik laju jer la aku mkn. not bad gak rasa dia.


sbb udang ni sdp sgt, boh lg gambar dia. hmm tgk gambo pon dah jejes air liur tgk time2 sejuk2 nih.


Stir-fried Squid with Dried Chili served in Yam Ring
ya allahhh..ya ampun...punya la pnjang2 nama menu dia kan. Ko x leh boh nama fried squid with Yam Ring je ke...nk gak sebut cili kering yg ko tabur kt dalam tu kan... tp Yam Ring tu lazatttt ko. ishhh puas hati gak dinner kali ni. Food dia menepati citarasa aku la.


Deep-fried Garoupa with Spicy Thai Sauce
fuhhh trnganga je mulut garoupa tu kannn. ni mulut sapa yg nk ngap nih. mulut aku ke mulut ikan??


Braised Sliced "Lin Chi' Mushrooms & Seosanal Vegetables
yg ni aku mkn brocolli tu je. yg mushrooms tu aku x rasa pon ..x tau persal tgk je rasa cam kembang je kat tekak.


Special Dessert Combination
cantik kannn. aku siap tnya bdk yg serve tu.."dik.. leh mkn ke ni dik??" ko bg aku mkn bunga ke apa nih. yg kelopak dia kaler hijau tu rasa dia mcm kuih tiram/ lidah buaya tu tp version nipis giler dan rangup giler. dalam dia ada inti manis, x tau apa bnda ntah. tp aku suker. yg bulat2 sebelah dia tu, x tau apa nama ntah tp dalam dia ada inti kacang merah. sdp jugak. tp smlam dah full giler so x larat nk mkn. Tp hari ni tgk gmbr..cam biasa la..ishhh nyesal aku tak mkn byk2 smlam.


ni adik yg serve table aku mlm tu. Sian budak ni kena sakat ngan aku dn kwn aku. Gigil2 tgn dia. Baru keje kot. Smpat lg tu ajak brgambar. Muka pon ada iras2 muka anak sedara aku je.


dah setel acara makan, ada acara penyampaian anugerah. Apa lg kluar la cari toilet. Pas2 smpat lg posing2 kt luar ballroom tu.


owhhh gedik eh???


penuh sepetak muka aku...hadoiiiiii


owhhh lihat la duniaaaa... saksikan kemenangan ku...
wakkk luuuu...hahahaha... ni berangan je eh. aku x menang apa2 pon. Tp meja aku duduk tu sekali dgn pemenang anugerah. So tumpang brgambar ngan award je la. kekekeke.

So abis dinner smpai umah dkt pukul 1 pagi rasanya. Sudahnya, kemengantukkan di hari ini.




7 comments:

Softtouch [Hanim] said...

wa...menarik tertarik menu2 dia...sy pun menjejeh2 air liur tgk semua food tu, dah lah sejuk2 ni membuatkan rase lapar membuak2..

˙·٠•●♥ Cik Puan Mimi ♥●•٠·˙ said...

babe, apasal la buat dinner weekday? kan dah menyusahkan .. cuba la buat weken ke, kang senang, tak de la ngantuk nak gi opis kan

weeii mana tudung ariani??? apa dah jadi?? hehhe

banyak food ko.. sungguh puashati.. boleh melantak puas2.. eh aku suka la ko Braised Shark's Fin Soup with Crab Roe and Crabmeat ... sedapnyer.. lama tak makan .heheheh

Hirda Ibrahim said...

aku tgk squid dgn yam ring tu pun aku cam dah tau.. sure sedap.
eh one day nanti outing the datins kita pi high tea le pulak... wahhh

ps: apa x nampak sgt cluch bling2 ko tu?

atty's said...

lamanya kty tak makan Shark's Fin Soup

Emy Omar said...

Sham,sedap-sedap food tu sham..nak meleleh dah air liur aku ha..
wa..tetiba rasa nak gi cari Shark's Fin soup tu memalam cenggini..

Ciklinn said...

wah syokknyerr..... ni yg best kalu kerja kan.... huhhuhuhu

wallah makanan2 tu semua bikin aku lapor... (aku tgh diet skrg ni kononnya)

☆ lieya latif ☆ said...

fuh...menu die aku tak tahan beb...meleleh laaa.....saje koletak pic besar2 tu yeak.....mmg nampak yummy ko!!

adoiii opis aku ni jugak laa takde dinner2.....makan nasik kafe ajek noks hahahaah!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails