Monday, December 13, 2010

Roti John Johny Depp si Jack Sparrow

hahaha..xmo kalah tu. nk gak boh nama komersil. kalo filla ngan roti john i-sayang-u nyer..mak pon xnak kalah gak. Wpon resepi copy kt blog org.. tp tetap gak nk bg nama special.. roti john johny depp jack sparrow. Ni sumer gara2 tgk blog filla hari jumaat lepas la nih. Terus tingin nak try. Hajat di hati nk buat utk bekpes hari sabtu. Tp sbb ari sabtu laki ajak bekpes kt luar so buat jer la hari Ahad. So tq yer filla sbb sudi share resepi.

 antara bahan yg diperlukan ialah pan spt ini yer. wahhh giler ko. mak x igt pon mak ada bli pan tefal nih. Hari sabtu tu, rajin benar brkemas. Abis sumer aku selongkar, tetiba jmpa menantang pan nih. Rasanya lama dah aku bli ni. Awal tahun dlu rasanya. Sib baik la jmpa kan. Leh la aku rasmikan. Eh murah je nih, mak bli masa warehouse sales Tefal. Giler x murah.. ikut hati mcm2 nk rembat.



dok cari la roti gardenia tp dah abis plak kt giant tu. Jmpa yg ni je. So blasah. Janji roti.


kita belahkan dia menjadi dua yer puan2. Sumer skali ada 6 ketul. So dah belah 2 dpt la 12 kpg.



aisehhh.. leh plak trlupa nk snap bahan2 utk intinyer. Ala senang ajer. Bahan2 nya ialah daging cincang, bawang besar, blacpeper sauce, telur 2 biji, garam, lada sulah ngan apa je la perisa ko nk buh dalam tu. Bubuh saja..xde sapa nk marah. Yg pnting rasanya sedap. Aku siap bubuh oregano lagi. kekeke...


 masa ni trjerit2 panggil laki soh tolong sapukan inti daging tu kat roti. Mak trkocoh2 yer, mana nk balik2kan roti, mana nk snap2 lg. Mana nk sapu inti lagi. So mintak tolong co'oi sapukan inti. Sib baik dia nk tolong. Maklum la dia pon tgh lapo..x sbr dah nk mkn.


tadaaaa..... Sumer skali aku ckp tadi 12 keping kan. Aku mkn 3 keping, Alysya mkn 2 keping. belennya co'oi yg makan yakni brsamaan ngan 7 keping. So??? paham?? paham tak?? Maknanya sedap la tu kan!!!! hahahaha..

oh yer nk tau resepi leh juga tgk di blog FILLA



10 comments:

Hirda Ibrahim said...

kellasss nama...

aku nk marah le ni.. len kali buat 2 beg roti tu.. leh bwk bekal jumpa kengkawan.. he he he...

♥♥♥ سواي @ ماما ايمان شاهيراه ♥♥♥ said...

nasib baik lunch td aku makan roti john... tapi tetaplah terpaksa aku pun buat roti john mggu ni..hahaha aku baru baca blog filla dia buat roti john.. tak boleh tahan..kena gak cuba buat nih...

Mimi said...

dapnyerr sham aku tgk finished product dia...thanks for sharing :D

LyNn HaMzAh said...

nampak sedap la...patutlah boleh habis 12 keping tu...

NURUL said...

sedapnya lah mcm roti kat subway

Emy Omar said...

Wah sedap nampaknya tu sham..12keping habis licin tu

lieyalatif said...

fuh ko..meleleh aku tgk koooo...mmg sodap nieh....boh mayonis byk2, pastu sos....pergh....marbeles!!!

ZanaNordin said...

ha ha ha...terbaeeekkk arr poms nama roti john ko...ha haha.....

kalau dah 7 ketui si chooi makan..mmg sedap ler tu...aku nak kena buat gark nie....

˙·٠•●♥ Cik Puan Mimi ♥●•٠·˙ said...

peh patut la tak bawak masa jumpa haritu, padahal ko masak banyakkan.. rupanya cooi dah bedal sampai 7, compem sedap la tu poms!!!

ok nanti mak nak terai gak.. tp mak x de pan tefal. hahahah ngengader.. hehehhe

Softtouch [Hanim] said...

mesti sedap ni sbb cooi mkn smpai 7...tau resepi ni sbb pernah tgh kat blog filla tapi xcube2 lagi...

menangis lah org jual roti john kat pasar malam sbb ramai yg dah tau masak roti john nie...heeeee

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails