Friday, September 12, 2008

Merapu Di Pagi Jumaat

Salam...

Hari ni rasa cam malas jer nk keja..sbb ujan..so sejuk n nyaman jer tido..rasa cam malas jer nk turun dr katil..tp nk x nk kena gak g keje...da la hari isnin ari tu aku amik EL. x kan ari ni aku nk amik EL lagi...melampau tu..

So meh cni nk story citer pasal semalam...
Semalam kwn aku citer..bazar ramadhan kt Sec. 14, PJ tu bes..food dia sdp2... mklum ler org lapar yg dgr..apa lg balik keja aku terus ajak cooi g Sec. 14.. kt situ aku beli nasi lemak ayam berempah jer..kalo ikut ati mcm2 nk beli..tp aku tahan jer..beli byk2 kang..sapa lak nk mkn..kuatnya iman aku..heheheh...
Lepas smpai jer umah aku da kuarkan siap2 ikan aku..igt nk masak sambal ikan ler ari ni...sekali bila aku da siap2 nk nk prepare utk masak..cooi kata dia xnk mkn nasi plak malam nih..dia kenyang lg makan nasi lemak..aku pon apa lg terus ler aku smpn balik ikan tu.. wah..besnya...rilek aku malam ni..x yah masak.. hahahah..


ikan yg telah siap disiang oleh cooi
(nsb ko ler ikan..kitorang x jd mkn ko mlm nih..)

Tapi...xkn aku x mkn plak kan...da ler aku sahur mnm air jer...sblm tu aku telah brjaya membekalkan diri aku..(ssb aku yg amik sndiri..bkn mak aku yg bagi..hahhaha)..rendang ayam yg mak aku masak..hmm dapnya...

Rendang Ayam Nogori Sembilan
(dap taw..slalu mk aku msk pedas..tp kali ni x brp pedas plak..mgkin sbb bulan puasa kot)

Hati Lembu Masak...??? alamak apa nama masakan ni..aku tau ngap jer...yg ni aku beli jer...hehehhe

ni ler yg aku ngap malam tadi..mkn berdua jer ngan echa..telur dadar tu pon share ngan echa..tp aku dpt suku jer..yg lain sumer echa abiskan..skang echa xnk mkn sgt..dia dok ratah telur tu jer..



Meroyan di Jakel Wangsa Maju....


Sebelum tu..aku nk tegaskan...chewah...aku xde sket pon niat nk menunjuk2 ngan korang..cuma sekadar brkongsi citer okeh..pada yg x suka dn kata aku brlagak..mnta maaf ler..aku bkn cam2 okeh..sekali lagi aku kata..aku sekadar brkongsi citer...aku pon bkn brduit sgt...cukup2 mkn n pakai jer...ok ckup ler selingan yer...

Camni citer dia..hari Sabtu minggu lepas tgh aku lepak2 tggu cooi balik terawih..aku trbaca iklan kt dlm paper Jakel wat sales kt Wangsa Maju... kt iklan tu kata..tikar buluh tu dalam rm35 - rm45 jer..murahnyaaaa..mana mak leh tahan...cooi balik jer dari surau...terus ajak pegi..masa tu da dkt kul 10 mlm da..x pedulik ..hehe

Ni ler hasil rembatan di Jakel...


ni ler carpet prtama kitorang beli sejak kawin nih..kesian aku kan... aku kn dok menyewa jer..mmg xde mood sgt nk hias2 umah..tgk umah org cntik2..mmg makan ati ler..tp aku tahan kan ajer.. nk wat camner lom ada rezki lg nk beli umah.. umah skang kan mahal giler..kalo ada yg hrga ok pon...kt hujung dunia la plak..jauh dr ofis aku.. yg dkt ngan ofis n umah mak aku..mahal bebenor..kitorang x mmpu lg la..nnti la kan..pelan2 kayuh..insyaallah..opss normal price dia tulis rm 4++ tp offer dia bg rm225.. so aku amik jer la..



cadar english style... kalo ikut ati aku..sumer kaler aku nk beli...tp agak2 ler kan..
normal price dia rm199 tp offer dia bg rm95 jer...tu yg beli tu...kalo da pompuan tu..pompuan gak kan...


ni plak..carpet bilik echa..sblm ni aku letak mat yg abc tu jer..
murah n cokia jer..hehhe rm35 jer.. ada yg design katun tp x brp cun...

alas kaki...4 keping aku beli...pon murah gak...normal price rm15 sehelai..tp offer dia bagi rm8 utk 2 helai..sgt murah kan...kt tesco ker giant ker..pon x dpt nya hrga camni...

bathroom mat..aku suka kaler hijo sbnrnya...tp cooi kata nnt cpt kepam..dia suh amik yg gelap sket...huhu

Kesimpulannya...tikar buluh tu aku x beli pon sbb da beli carpet..hahahha..niat pg situ nk beli tikar buluh sbnrnya..tp da lari tajuk plak...Byk ker aku beli...rasanya xde la byk sgt kan...ok le tu...kalo ikut ati mcm2 aku nk borong..tp duit pon xdo..bonus lom dpt..tp bajet bonus aku da perabihkan..camno tu..

So kalo korang2 yg tggal brdekatan dgn carrefour wangsa maju tu atau kawasan yg sewaktu dgnnya...korang g la perabihkan duit korang kt situ...hehhehe...tp aku rasa brbaloi okeh..sbb mmg murah dari normal price..Tp korang jgn salah sangka plak yer..aku x dpt komisyen pon wat promosi jakel nih..sja suka2 share ngan korang..


5 comments:

zAnA said...

sham sahur berdua jer ngan echa...
alahai, anak dara tu gigih tul bgn pagi yerk...batrice kekadang jer dia menyibuk....

bestnyer sham...kalu zana dekat pun harus zana angkut hubby daku gi sana.....murah siot...mana nak dpt, rasanyer kat nilai pun x dpt harga tu....
cun ler carpetnyer......i likeeee...modern & simple...
ala sham, x kisah ler rumah sewa ker umah sendiri....kalu rasa ada niat nak menghias...hias jer sham...bukan org lain pun yg duduk...kita gark yg nak menghadap hari2....cam kami nie, even umah sewa pun....ttp hias bagai ler...tp takde ler sampai nak renovate rumah org tu....hik hik hik....
nanti kalu pindah...angkut ler sumer kan kan kan....
sama2 kita doa...agar rezeki kita nak beli umah sendiri termakbul yerk sham....

lieya_latif said...

haaaaaaaaaaaa baru syiooook boleh komen.....

halamak daku jeles la sham oi..sebab ko ade laki yg boleh siang ikan...cantik le plak die siang...elok jek haaa.... biasenye kalo lelaki ni siang ikan hancur bancai jadinyek...tapi laki ko buat mmg kemas...ini mcm senang le ko...beli jek ikan....yg siang laki ko....he he he heh laki aku plak, aku mintak tlg siang ikan keli jek, sebab ikankeli tu aku takut sikit bab die melompat2 ....kan ikan tu nyawa nye panjang....he he he he

wah gi jakel ke...tapi mahal2 le sham kat situkan....aku mampu kamdar jek ....tak pun nagoya....he he he he....tak sabo aku nak tgk pesiapan raye ko ni haaa....

sham, lieya mcm dah berkire2 nak pencen fp ler....syok plak berblog nieh.....

Cik Puan Mimi said...

banyaknyer sambar carpet.. cantik2 lak tu.. semalam gi gak carefour w.maju.. nampak gak sale carpet jakel ni.. tapi tak sempat beli.. tengok la petang ni kalau sempat, nak gak jamu mata.. heheh

i'm ソソ said...

hi sham...
kita jumpa kat sini pula kan...
hehehehe

Anonymous said...

testing...ahaks...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails