Monday, September 15, 2008

Weken Kedua Berpuasa..

Salam..

Sekejap jer kita da dua minggu berpuasa kan.... tp bulan puasa ni..aku kurangkan sikit aktiviti luar..so byk dok umah jer... tido..berkemas..tido..dan tido...letih la beb...x larat...da la echa x reti dok diam... baru aku nk tido dia da dtg pijak2 pala aku..pijak rmbut aku..hempap muka aku ngan montot dia...huh tekanan betul la.. tp sbnrnya echa tu dia tnjuk perasaan..sbb kitorang x bwk dia kuar..yer la dia da biasa tiap2 weken jer g melanguk..la ni..tiba2 plak dok umah jer..mau dia x boring..sket2..abah...ajemmm..(jom ler tu).. tp kitorang wat dek jer... ummi n abah ko nih puasa tau x...x larat nk handle awk tu..lari sana..lari sini..mau kering tekak aku mengejar dia nnt..

Kalo weken ni..x ler letih sgt aku nk masak kan..so untuk buka puasa ari sabtu (day 13) aku goreng mee hoon utk berbuka...

air tembikai ngan soya...(beli jer).. da nk abis minum soya tu br teringat nk amik gambo..heheh
Masa berbuka kitorang mkn meehoon goreng jer da kenyang...Selain dari meehoon aku ada gak msk lauk ngan nasi utk makan malam..yer la..kang kalo da lapo tengah malam kang..nk mkn apa plak kan...Tp aku masak 2 jenis lauk jer..ikan ngan daging..tp aku ni mmg x reti ler nak match kn lauk nih...da ada daging..aku masak lak ikan lagi kan...hishh..mmg x reti tul ler...

Daging Masak Blackpepper

Ikan Goreng Berlada

Kesudahannya..kitorang makan dalam kul 1.00 pagi gitu..kira sahur la tu kan..hahhahah...
Buka Puasa Day 14

Mula2 aku plan ari ahad nih..aku malas nk masak..nk buka kt luar jer...aku pon brgolek sana..brgolek sini..kiranya lepas asar nk kuar terus la..tup tup..ujan lebat la plak..terus cancel... huwah...kena masak gak ler cenggini gayanya...hmm..jawabnya aku wat nasi goreng cili padi jer la...tp lupa plak amik gambo nasi goreng nya..pas2 masak ler sket lauk...
Ayam Goreng Berlada..

Sup Kentang ngan Telur...
giler pemalas kan...ok la tu..ada gak lauk nk makan...

tu jer aku masak.. ni pon x abis tau... trsadai kt dalam fridge aku...

Rasanya aku cam da maleh jer nk masak...sbbnya...selalu x abis sbb laki aku sibuk nk diet.. kang aku da pnt masak sapa nk makan...aku jugak ler kan... kang aku tmbah gemoks...laki aku plak yg slimm...mana bleh..dia sorang jer nk melawa raya nnt...aku nk gak...rasanya ni last kot aku msk bulan poser ni..heheh...tengok ler nnt..cemana.. kang da jemu beli kang... aku masak la balik..hahahhah

5 comments:

zAnA said...

hu hu hu...
ko mmg rajin masak ler sham...
xpe....match tak match janji sedap & selamat masuk perut....tp sure ler sedapkan..

wah echa pun melasak erk...
sama arr ngan batrice..
mentang2 dia dah sihat....dia buli plak mama dia nie...
time dia tido jer aku rasa aman.
betul ler sham...bulan2 posa nie..xde mood nak kuar...nak beli mkn pun tak larat rasanyer....

i'm ソソ said...

samalah kita sham..
bulan puasa ni banyak berbuka kat rumah...
cuma weekend aje yang selalu pergi berbuka puasa kat rumah SIL...

Cik Puan Mimi said...

rajin jugak sham ni masak memasak.. ialah dah masak mee hoon goreng, masak lagi lauk.. kalau kak mimi dan suami, makan tu jer la (mee hoon) pastu dah tak makan nasi lg.. percaya tak kitaorang tak sahur nasi tau.. just makan ringan2 jer..

sham masak daging blackpepper tu macamana? kak mimi selalu masak daging blackpepper tu guna perencah maggi blackpper tu ajer, senang sangat, goreng daging pastu masukkan jer perencah tu, dah siap.. hehehe dasar pemalas akak ni

re:- buffet ramadhan tu RM57 ++ kengkawan hubby yang blanja

lieya_latif said...

mak oiii sham sedapnye menu2 ko nie...saje laa tu nak bikin aku lapar...he he he he...same la kite, masak ciput jek tapi tersadai gak dlm peti ais, yele yg makan 2 tekak jek...he he he hehe tapi lieya cam sham gak, prefer masak dari beli, sekali sekale tu boleh laaa kasi dapur relax he he he

Jasfyra said...

sham, sodap2 suma menu ko tuh...daging blackpaper tu sungguh meruntun jiwa ku ini...hehehhee

aku pon masak je bulan posa ni.kuih2 je beli..masak lg best kan

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails