Tuesday, September 02, 2008

Selamat Berpuasa

alhamdulillah..ari ni da masuk 2 ramadhan kiter brpuasa..korang sumer okeh ker..aku awal2 poser ni mnderita sket..bkn sbb lapa ker apa..kalo da poser mmg la lapar kan..xkan kenyang plak..aku sbnrnya tgh mnderita sket nih...jeng..jeng..jeng...jgn la korang suspen plak..xde skt aper..cuma ari rabu mggu lepas aku g cabut gigi...ni da nk masuk seminggu masih sakit lg..luka dia x baik lagi..doc kata mmg amik masa sbb gigi yg aku cabut tu...gigi geraham aku yg berlapis kat belah dalam...apa punyer gigi da...punya byk tmpt yg ko nk tumbuh kt belah dalam tu pehal...org berlapis kt belah luar..aku berlapis kt belah dalam...sbnrnya dala lama doc suh cabut tp aku yg xnk..takot aku siut...cam ngeri jer nk cabut kan..tp lama2 gigi tu da berlubang...so utk tidak mmburukkan lg keadaan aku decide utk cabut jer..so..ari rabu ari tu..aku g la satu klinik kt selayang..klinik pergigian manjeet x silap aku nama dia..mula2 aku nk g klinik yg aku pegi dulu..tp klinik tu da pndah..tatau plak kt ner..so aku redah jer la klinik manjeet nih..masa mula2 masuk bilik..aku tengok doc dia pompuan kecik jer..aku mula cam rasa x sdp..tp nk wat camner..xkn nk blah jer..so aku pon baring ler kt kusi tu..bila da start all procedures sumer..masa dia tgh nk cabut gigi tu...aku rasa sakit sgt..pas2 leh plak gigi tu patah separuh..abis lg separuh nk cabut camner..bongok nyer doc...aku kata la aku sakit..x tahan..pas2 dia kata dia tmbah lg bius...tp aku still feel the pain...bius ape kemender nyer nih...kalo da bius mana rasa sakit lagi...aku rasa doc ni cam tipu aku jer...dia cam bius sket jer...setahu aku dulu masa aku nk cabut geraham...doc tu bius aku smpai aku x rasa langsung mulut aku...x skt langsung okeh..tp ni nape suku jalan aku da rasa sakit cam nk mampus...sbb skt sgt..leh aku nangis masa tu...terus aku tolak tgn dia bangun dan panggil laki aku...laki aku tgk aku nangis..panik la dia...terus dia sound doc tu...u tau buat ker x tau buat...huh bagus..bagus..padan muka doc tu..pas2 leh plak doc tu bg statement cenggini...i da 23 tahun jd doc gigi..bla..bla..bla...aku trs jwb..i pedulik hapa..ratus tahun pon u jd doc..tp kalo i skt camni..apa kejadahnya...mmg aku dah skt ati sangat+ skt gigi lagi...aku terus ajak laki aku blah...tp leh plak dia suh byr 30 hinggit utk duit ubat..pas2 laki aku plak g bayar...kalo aku..mampus aku xnk byar...!@#*&^%!@# (nk maki lebih2 x leh..bulan poser nih..)

Pas2 dengan juraian air mata yg masih meleleh...aku ajak cooi aku g klinik lain..dekat2 situ jer..kali nie..klinik melayu..klinik arman x silap aku...doc tu pon trkejut napa doc tu wat cam2 kt aku...so kt doc arman ni..gigi aku tu berjaya dicabut tanpa rasa sakit...skt sket2 jer masa mula2 tu...tp aku rilek jer..lg pon doc ni baik..so okehlah...alhamdulillah la xde pape...so cost cabut gigi kt sini sumer skali rm225..mak aii...mahalnyer...tp mmg la kan...cost pergigian mmg mahal..lg pon doc kata gigi aku tu payah nk cabut sbb dia kt dalam..pas2 dia smbung keja orang tu yg mahal sket..tu pon kalo x doc tu kata kalo smbung keje org dia caj dlam 4-5 ratus...mak aiii...abis duit aku...tp nk wat camner kan..utk kesihatan xkan nk brkira plak...
So ari ni da dekat seminggu aku cabut gigi...still sakit lg sbb luka dia x elok lagi..ckp pon da semacam jer...sib baik la bln poser ni..kurang sket mood nk brcakap kan...hrp2 cpt la sembuh kan..kalo x camno aku nk raya..nnt x leh makan sumer makanan2 yg sdp itew...cheh...baru 2 hari poser da igt nk raya...hahahahhahah

9 comments:

zAnA said...

adui sham...
zana dgr pun seriau jer..
bab gigi2 nie mmg sensetif kan....tu yg kekadang takut nak gi cabut gi tu....tahan ler biar berlubang2....coz' tak sanggup nak tahan sakit kalu dpt doc yg cam sham kena tu...

doc tu pun satu.....biar betul dia buat kerja...xkan lah dah kena bius pun rasa sakit lagi kan....kedekut tul nak bg ubat bius tu....bukan kita tak bayar kan .....

tp salute ler sham...beraninyer sham buat camtu...kalu zana, paling kuat pun biar jer lah doc tu abiskan kerja dia..pastu maki dlm hati jer lah...daku nie pengecut sebenarnyer....pastu hubby sham ...huuiyoo...betul2 suami mithali tu....

tp betuller sham...rawatan pergigian nie mahal kan...tp takpelah, demi kesihatan....kuar duit sikit pun takpelah kan...

re : saja2 jer buat blog nie.....thanks yerk singgah

Jasfyra said...

sham,aku pon takut cabut gigi...huhuhuhuuuuu

kemain lagi ko masak ek.aku gk entry kt atas tu.nk komen xleh lak...so, komen kt sini aje ar..hehehe

Cik Puan Mimi said...

hai sham, kak mimi ni..ingat lagi tak daku ni.. kalau tak ingat, sila ke blog kak mimi ek...

kak mimi kalau gi cabut gigi kat selayang, selalu gi klinik pergigian raihan.. ala kat bbs tu, kat dengan stadium.. tapi mahal boleh tahan..

haritu buat scalling, + 3 tampal = RM300 gitu.. mahalkan.. tapi dia buat lembut jer.. so tak rasa sakit, sebab dah pesan awal2..

kak mimi :- doktor saya ni penakut dengan doktor gigi tau.. tolong buat pelan2 yer..

doktor :- ok

tapi memang dia buat slow sikit, bila akak rasa nyilu, akak kejang2kan kaki, pastu dia kata sori2, saya buat slow2. hehehe

Anonymous said...

I found this site using [url=http://google.com]google.com[/url] And i want to thank you for your work. You have done really very good site. Great work, great site! Thank you!

Sorry for offtopic

Anonymous said...

hi every person,

I identified onniesham.blogspot.com after previous months and I'm very excited much to commence participating. I are basically lurking for the last month but figured I would be joining and sign up.

I am from Spain so please forgave my speaking english[url=http://latesttrendsck.info/forum].[/url][url=http://duceleberitygossip.info/forum].[/url][url=http://muthehottesttopics.info/].[/url]

Anonymous said...

In the seventh heaven Reborn Year[url=http://sdjfh.in/flexpen/],[/url] harry! :)

Anonymous said...

Klinik raihan kt bbs tu mcm ape je..dh la x ramai customer dtg...kalo skali dtg, hbs diketuk org tu sampai xde duit.. ade skali tu saya 1st time gi situ nk tampal gigi.. mase dh hbs tmpl, doc tu kate 'saye cuci ye...' pastu dngr bunyi dh lain je mcm scaling... kluar2 je rm200++ gak kena... tampal 1 gigi je... duit time tu bwk rm100 je sbb budget tmpl 1 je..t'paksala turun bwh kluar duit kt rhb. lps tu mmg sumpah xkan dtg situ dh..

Anonymous said...

Bodoh lah dengar cerita kau.. wisdom tooth memang sakit. Klinik manjit itu memang antara klinik terbaik di KL. Beliau merupakan antara doctor yg mempunya pengalaman yg bnyk dan berstandard profesional. Kalau i jd doctor i dh halau engkau berdua dari klinik aku. Bodoh tak bertempat.. puiihh..

onniesham said...

helo cik anon pengecut!! yang ko sakit hati knp?? gigi aku yg sakit ke gigi ko?? ko lah yg bodoh tahap abadi... ko igt aku x penah cabut gigi ke... knp aku pg klinik lain boleh x sakit masa cabut tu... tp kat manjit tu bru dia goyang sket aku dh sakit... tu makna nya dia x bius betul.. tahu??? aku g cabut gigi kt klinik gomen kt cahaya suria tu pon x sakit tau x... doc siap pesan kalo sakit bg signal kt dia... nnti dia bius lg. apa punya baghal lah ko ni

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails