Tuesday, September 16, 2008

My Raya Cookies..dapnyer..

Ni ler cookies raya pertama yg aku terima..aku punya la plan x nk beli byk2 biskut raya.. sbb tahun lepas punya tamak haloba mengorder..skali x abis..bising laki aku.. so this year konon ala2 prbelanjaan brhemah gitu..aku pon cam bajet la sket nk order kuih..kalo dlu order seratus.. thn ni aku order 50 jer.. kecuali yg peberet aku tart nenas tu aku order la 100 gak.. mulanya 2 jenis biskut ni xde dlm list aku pon...skali bila aku dgr jer opis mate aku dok citer sdp2..mak mula la trpengaruh kan.. smlm gak aku order.. terus dpt ari ni gak.. tah hapa ke namanya aku pon x tau.. tp yg putih tu nama dia biskut suji.. yg kaler cekelat tu tah apa crunchy almond ker tah hapa nama dia..sumer sekali rm50..ok ker.. ari ni aku asik dok jeling jer kt biskut nih... tgh lapo nih.. sdp benar aku tgk.. rasa cam nk ngap la ni gak.. hahahha.. next week start ler dpt sumer order biskut raya..mau pengsan cooi tgk...tah brp hengget la melayang plak lepas nih..tu la masa order xnk pikir..padan muka aku... kalo cooi bising...xpe alasan bg mak mrtua sket... hahahhaha...

6 comments:

Hirda Ibrahim said...

Hi there, thanks coz masuk blogku yg ntah apa2 itu..heheheh
blog hirda tu just for me 100%. hardy punya FP je.
nanti hirda link fp sham kat hirda punya blog k?
wuihh dh dpt biskut raya? hirda next week kot..kalu dpt awai, abis awai...

zAnA said...

amboi awalnyer ko dpt biskut raya kot nie sham....kalu zana harus tak sempat nak buat raya...

ingat lagi dulu2 mak aku rajin buat kuih tart & mama carry.....2 minggu nak raya dah sibuk buat...tp x sampai raya....bila sahur jer...ngap kat mulut memasing buka nanti ngap lagi..last2 nak raya kena buat lagi...yg best ayah aku pun join coz' mak aku nyer tart mmg sedap ler...xde org leh challenge...hik hik hik....ikut tekak aku ler....
la nie mak aku x buat dah...sama ngan aku main tunjuk2...aku pernah gark suruh dia buat...dia kata malas..kempunan den...

kuih raya aku tahun lepas pun byk yg masuk tong sampah....hubby aku bising..tahun ie gamaknyer tak byk kuih kat umah aku...

Iena@MaMaJannah&Rizqi said...

nampak mengancam tul kuih2 raya ni kan..maklumlah order maser tengah berpuasa..semua nak..tu yg tak hingat..keh..keh..
salam perkenalan..

lieya_latif said...

sham lieya pun tahun ni tak buat...malas laaaaa....tersadai dah oven aku...cume buat bakar2 ayam jek dah....he he he hehe

tahun ni main tunjuk2 jek....kat umah dah borong dalam 8 jenis yg order ngan kawan ade gak 8 jenis....weiii bukan nak beraye sakan tapi aku nak agih2kan kat umah mak aku sikit, kat umah mertue aku sikit, kat umah aku pun sikit....he he he heheeh

Cik Puan Mimi said...

wah kuih raya dah sampai.. mintak sekeping nak rasa boleh?? hehehe

kak mimi pun tak order kuih banyak2 tahun ni sebab sama jugak ler macam oranglain, kesudahnnyer masuk tong sampah.. rasa sayang plak. so dah amik ikhtibar, kena beli sikit + mana yang nak ajer.. jangan sesuka hati nak berbelanja.. heheheh

Jasfyra said...

hahaha...tergelak psl pandai lak ko reka cipata alasan takut hubby marah tu.alasannya nk bg mak mertua sket ek..kekekeke

aku pon camtu tahun lps..xabis2 kukis raya..membazir tol.so, tahun ni no more kukis..mls aku beli.beli kepek je ar.nk makan kukis aku p umah mak aku.pandai x?hahahaha

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails