Tuesday, March 10, 2009

Echa Cycling while Ummi...????

hahhaha...aku mmg suker buh tajuk yg gempak2 nih kan.. ni citer last week sbnrnya..tp daku x smpat nk wat entry... ekceli kitorang baru jer beli beskal echa nih... x tahan wei dgr echa dok ngaruk hari2 nk beskal... dia leh siap berebut ngan cucu tuan umah aku tu nyer beskal tau.. heihhh wat malu mak apak ko ni jer tau... so kesudahannya beli kan la jugak beskal utk budak brtuah sorang nih...
tp echa jarang sgt dpt naik beskal dia nih.. yer la kan.. da mak apak dia g keje.. blk pon lmbt..bila la masa nk melayan dia main beskal nih... nk suh dia main kt umah mak aku... apak dia plak x bg.. tkt sgt anak dia main smpai x reti nk balik plak kang.. so hari ahad tu..aku pon plan nk bwk echa g main beskal kt tsk titiwangsa tu...smbil aku nih sudah memikirkan agenda ku yg trsendiri di sana.....

echa masa baru smpai...echa nih lmbat panas sket... mula2 xnk naik..nk main kring2 saja...tgk ler muka anak aku tu...tu muka fresh yer... angkat dari tilam..basuh muka tukar baju segala...terus gerak...xyah mndi pon...hahahha....
haaa...da lama sket..baru la echa nk naik... tp echa bkn reti sgt pon nk kayuh beskal tu... dia kayuh separuh2 jer...x reti nk kayuh pusing abis lg... tp kira ok la tu kannnn... lama2 sok pndai ler dia...




ewah2 anak aku nih...wat muka comei plak... ehh!! mana ummi dia...x interframe pon... kalo nk tau...tujuan utama aku ajak hubby aku g titiwangsa pagi2 tu..ialah...aku nk brsenamrobik... ha tuuuu... kt bakang tu..nmpak x ramai2 tu... ha...aku join senamrobik tu la... sonok giler aku...dpt kuar peluh...mak mmg suker kalo dpt kuar peluh dgn cara trkinja2 cm2...baru la best kan.. ada muzik segala...bru la peluh mak laju jer kuar.... hahhahaha... aku da ckp kt hubby aku yg aku nk joint senamrobik tu setiap mggu....hehehhe...jom ler...sapa lg nk ikut aku....mimi? amacam...dkt jer ngan umah ko kan...jom ar...ada geng bes sket...

12 comments:

E-Marlin said...

amboi sham, rajinnya awak bersenam robik, dgn kasut Nike yang baru tu ke...hehehe....

kelakarla tgk muka echa kali ni, semua mcm blur je, x de senyum...agaknya heran dia tgk ummi dia bersenam robik kot heheheh..

re: alpokat tu kalau kat negaa kita panggil avocado. buah avocado yg diblend jadi air minuman.

mmg susahla jawab tag awak tu..... soalan senang tp nak cari jawapan tu payah btul, berjam dok depan pc...

mrs khairul said...

sham!!! senamrobik??? huwaaaa aku mmg suka sgt tp xde peluang lah nak join..

echa pun dh ada beskal ek..kanda dh berbulan beli pun stil x tau nak kayuh..asik soh aku tolak jek..penat tau i..sske gamba anak dara ko yg last tuh..control anggun beb...heehehhe

Zanna_MamaBatrice said...

patut arrr
2 in 1 erk niat ko tu...
sja bwk si echa tu so
ko leh ler senam robik erk
aku nak join boleh...keh keh keh
mati ler kena langgar ngan echa nie..
auntie tak sedar diri duduk jauh nak tiap2 minggu beronggeng tepi titiwangsa join mama awak bersenam robik...he he he

echa dah nampak cam budak besar tu ler sham
dah ler ngan basikal tu..
lagi ler nampak dia cam dah umur 4 5 tahun sham...

As said...

mak ai... rajin ko g senamrobik sham.. aku kalo pagi2 mata ni berat jer bukak... hehehe... mmg bagus kan kalo dpt buat senamrobik ni... dpt la kuarkan peluh... tp aku ni.. ntah bila la dpt buat... suka mmg la suka... sbb aku ni pun nak gak jaga badan.. heheheh... pandai anak ang naik beskal tuh.. kalo adriana asyik suh aku tolak jer... tensen aku...

Cik Puan Mimi said...

ooo tu ler tujuan kau beli kasut nike bebaru ni ek.. nak senamrobik rupanya.. bagus la ektibiti kau hujung minggu. aku tabik..

tapikan sham, aku ni asal hari minggu, mesti la katil aku tak bagi bangun.. dia suruh baring lelama tau.. hehehe tengok la kalau satu hari aku terbangun awal, aku koling2 kau tau..

kau gi senamrobik, laki kau jaga echa main beskal ek.. ok gak cenggitu.. kasi semangat sikit..

nurul said...

wah akak g senamrobik ye..best tak???

nurul slalu g jogging di taman metropolitan kepong..slalu g satu familylah best sgt2kan...

cadangnya lps ni nak beli roller-bled (btol ke aku eja ni) best sikit pusing taman tu hehehehe

aimi @ kamalina said...

amboi sham....syok sakan bersenamrobik..saya pun suka gak terkinja2 cam tu.....maklumla.. ada muzik kan.. best arrr...so masa awak senamrobik tu, hubby awak la yg jaga echa ya.. bagus betul... sporting dia....

lieya_latif said...

alahai,....cutenye budak muke fresh nie...ko ni pun sham bagi le anak ko warming up dulu.....tu tgh mamai kot....he he he...tapi kire okey laa die dah pandai kayuh wlupun separuh...ni stail si mia laa ni...kaki panjang zirafah pun mls nak kayuh abis he he he eh.....takpe, lame2 nanti laju laa...ngan ko2 die langgo karang he he he

wei, aku suke senamrobik, terkinja2, terjoget...besh...peluh pun keluar.....wah sham azam baru ke....nanti jumpe2 tgk dah selim melim...telan air liur nanti aku....silap2 bukan apak echa tak kasi anak die keluar, ngan mak2nyepun tak kasi....he he he he he....tgk bini dah comel, lagi syok dok main gentel2 kat umah....hi hi hi

lieya_latif said...

lagi satu, sham cantik laa beskal echa...aku suke....cute!!!

Jasfyra said...

best kan layan anak main beskal..hehehe.aku ni layan dina main dlm umah je..tah bilalah nak p taman2 bagai cam ko ni

Emy Omar said...

Best la echa ada basikal baru eh..sham,cepat la kurus kalau macam ni eh..ni yang jealous ni

Puan Iza said...

echa pun ada basikal gak ek...jom main sama2 dgn haikal nak??/...

Sham, ko pi senamrobik....cayalah....dulu masa bujang2 iza pn selalu gak pi senamrobik kat tasik ttwangsa nie....bestkan...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails