Wednesday, March 18, 2009

TAG - Echa's Wardrobe/ Closet

I've been tagged by Pn. S dan Pn. Iza...thanks yer..

RULES.....

1. Take a photo of ur child's wardrobe/closet..inside n outside.

~ Outside ~
~ Inside ~

2. Explain in detail, how do you arrange everything....
aku nih mmg pemalas sket nak mengemas ngan melipat kain.. so kebanyakan baju, shirt, suar n skirt jeans aku gantung jer...senang citer..hanya baju pakai harian jer yg aku lipat..trmasuk ler tower, bedsheet..sumer aku susun kt bahagian atas dlm lemari tu..tu pon kalo boleh aku nk gantung jer sumer.... kt bahagian bawah tu plak..ada kotak 2 bekas..ngan beg2 baju echa..aku campak jer kt dalam tu lps balik brjalan...mmg dasar pemalas kan..brg2 echa yg lain spt wet tissue aku letak kt lemari lain..kena sorok..nnti echa asik2..ummi..nk isyu..pas2 abis muka..perut..idung..tinger dia lap.. ekceli para utk letak baju ni x ckp..aku nk tmbah satu lg para..tp dok la trtangguh jer...x tau ikea ada jual ker x untuk lemari yg nih...
3. What do you have on top of the wardrobe / closet?
kt bahagian atas tu plak..aku susun kotak kasut echa, ada set sudu ngan pinggan plastik ikea tu..aku buh atas tu separuh sbb echa dok main jer..so aku geram aku baling kt atas tu...hahhaha..cotton buds pon aku buh kt atas tu gak...
4. Where did you keep your baby's old clothes?
Simpan kt dlm dua kotak yg kt dlm lemari itu..yg mana da buruk benor..aku buang jer..xpon aku wat kain buruk pakai buang jer...sbb byk sgt..xtau nk letak mana dah..mana yg elok tu aku smpan ler...hajat dihati nk bg kt org..tp bila aku pikir balik..watnyer ada rezki aku peknen..pas2 dpt girl lg...xkn aku nk beli balik baju2 tu kan...so wat masa nih...aku smpan dulu....kalo dpt baby boy..baru aku sedekah kt org...sbb pas2 aku xmo beranak dah...ckp la anak dua jer..g pon aku da tua dah...x lrt nk kejar anak dah...
settle utang tag aku...xmo tag sapa2...tp kalo sesapa nk wat tag ni..sila lah yer...dialu2kan..

11 comments:

Linda Latip said...

huhu tak tgk closet Ghazi lg..kakaka..penin nk asing baju derang ni..bru 2 thn idup baju dh lebey dr kite yg berbelas thn ni.(eceh belas la plak)ha naty klu nk sedekah baju sham bgtau saya..saya leh arrangekan nk anto ktne keke

Puan Iza said...

wah! dh jwb tag...bagus :-)

Betul sham....kalo boleh sumer baju nak sangkutkan...tak yah lipat2 dah....iza pn kdg2 malsa gak nak melipat kain baju nie....kdg2 2,3 hari dok dlm bakul tu.....hehehehe...

Jasfyra said...

pening kan kalo baju anak2 dah banyak..nk bg org sayang..simpan dlm kotak jelah kan sham..nanti mana tau leh pakai lg

aimi @ kamalina said...

Sham..saya pun tak suka lipat baju esp baju bdk2..sebab kecik2 kan..tension woooo.... saya ni langsung 3 org bdk kat rumah..letih laa... baju2 jln je saya gantung... baju tido & baju harian, kenala lipat... mmg memenatkan..

Hirda Ibrahim said...

aku suka lemari echa. patutnya aku beli lemari camni baru leh matching dgn katil hardy.

ini, aku letak baju2 hardy dlm lemari zaman aku anak dara...LOL
dh le kaler lain fr katil...

ok lah tu..kira kemas aa lemari echa..
budak2 now,baju ngalahkan kita ni kan?
kita pun bj jarang bertukar.

As said...

aku suka tgk almari echa... siple jer... cantik lak tuh.. ya la.. anak² ni kemain lagi byk baju ngalahkan kiter.... bila la aku nak beli almari kat anak² aku ni...

Kasih Aleeya said...

haha..sama ler lemari echa ngn acih.. tp acih aku tambah lagik satu lemari yg single (same type).. so ada 3 pintu gitu.. best gak wat tag yg ni..nanti kalo ada time aku wat.hehe..tp harus ler aku kene kemas2 sket dulu.kalo tak..takot ko tgk nanti!!!! hahahah... aku nyer para tu aku letak bawah.. letak atas jenuh lak aku nak mencapai..mak kan ketot!! hahah

Cik Puan Mimi said...

cuns gobok echa.. beli kat ne.. IKEA ker.. tersusun jer barang2 echa ni.. untung la gobok ni tinggi boleh letak macam2.

gobok anak2 aku simple jer.. warna pun ceklat.. cam gobok orang tua jerk

lieya_latif said...

kemas lemari echa sham.....okey la tu, ko same cam aku, kalo boleh sume nak di gantung...kalo spetot tu leh gantung...tu pun aku gantung gak.....he he he he...

aku suke gak lemari echa nie....dah bukan cam kids punye....cam kite2 punye....

Nurul said...

wah matlamat nak dapat anak 2 orang je rupanya hehehehe...

sapelah yang rajin nak wat tag ni ye dengan suka rela heheeheheh...

E-Marlin said...

Cantek & kemas lemari Echa ni....
Saya baju2 diorang, setengah simpan, setengah lagi bg org....keculai kalau yg buruk yg amat...memang buangla.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails