Friday, July 10, 2009

meh kiter citer pasal perfume...

kali nie aku share citer pasal collection perfume aku ngan korang... ekceli aku ni mmg minat giler ngan perfume nih.. selain tertarik dgn bau2bauan yg sgt wangi itu.. aku juga trtarik ngan botol perfume itu sndiri.. sgn cntiks dan menggoda aku... kalo ikut ati sumer jenis aku nk beli... tp tu la kan.. mcm la byk duit sgt... so bli mana yg mampu jer la.. xde la byk sgt.. ciput jer..


Eternity Moment
baru guna 2-3 kali je... sdp bau dia.. yg ni rasanya aku x bli... dpt free masa bli CK Euphoria ngan CK Eternity for Men



CK Euphoria
suka sgt ngan bau dia... sexy n sensual... bila pakai rasa cam sebatu org da bau..mak pasan k..skang mmg dok blasah yg ni.. ada dua...satu da pakai...satu lg lom usik lg.. tamak haloba aku ni kalo bli perfume mmg salu aku bli yg besar je..harus bli 100ml sbb kalo bli yg kecik rugi tau...



Nina by Nina Ricci
yg ni baru bli...plastik lom bukak lg... sweet n refreshing...harus rasa cam muda remaja je kalo pakai..pasan sweet 17 la..konon...sweet charity ada la kot....mmg da lama ushar tp x gak bli2...so masa g KLCC ngan kwn aku.. tgh offer kalo bli 2 dpt hrga murah sket..tp 30ml je...trs share ngan kwn .. x bli kang mak jiwa kacau.. dok sorok2 ngan cooi... smpan dlm drawer... aku ngan laki drawer asing2 x leh share... kt dressing table tu..3 drawer belah kiri aku nyer...3 drawer belah kanan cooi punyer.. dan salu sumer brg aku bli yg kecik2 aku smpn je dlm drawer tu sbb laki aku tu mmg xkn bukaknyer drawer aku.. skali rahsia sudah pecah da... dok aku snap2 masa dia mndi..tiba2 dia kuar msk bilik...kantoiiii sudahhhh... sib baik dia x mrh...hahahhaha....


212 Sexy by Carolina Herrera

lom guna gak lg...plastic pon x bukak gak lg...ni pon botol bsr aku bli 100ml.. perghhh... masa try tu..bau mmg sexy giler u.. nama pon sexy kannn...ni kalo pakai perfume ni harus kena berangan pakai baju x ckp benang baru la real dia nyer sexy..botol dia pon unic kan...cam bullet.. dpt lotion free...lotion dia pon bau sexy semacam jer...kalo nak ehem2...leh la sapu sket lotion nih...mmg korang x dpt nk tido la pas2 kan sbb kena kaco..muahhahaha


DKNY Be Delicous

yg ni pon aku suker gak...sdp bau dia.. innocent, wholesome, provocative...hahhaha..tgk botol je pon da jatuh chentaaa.. rasa nk ngap je.. ada lg satu yg baru (da x brp baru gak la...) skang botol color merah...red delicous kalo x slp nama dia.. pon bau sdp gak... kalo ada duit nnt nk bli yg merah lak...wat collection epal hijau n epal merah lak...

Paco Rabanne - Ultraviolet Colours of Summer

yg ni bau kira boleh la.. kureng sket... tp bli sbb ada offer masa JCard kt OU.. (mmg dasar muka offer jer aku ni kannnn...)




Gucci Envy Me
yg ni pon aku kurang suker sket bau dia... kuat sgt menusuk smpai ke pala otak aku.. tp masa dok try tu cam sdp je.. so bli pon x agak2 yg besar gak..nyesalll!!!!

Kenzo Flower..(kalo aku x slp la..kenzo tu betul la..tp yg flower tu aku agk2 je..)
yg ni aku bli sbb botol dia...tggi giler..100ml lak tu...kurus panjang jer botol dia... bau pon boleh la tahan...



tu jer la pon collection perfume yg aku ada stakat nih... ada bbrp botol lg...ntah mana aku letak tah... ilang kot..mklum la pas kawin aku ni 3x pindah umah... sudahhhhhhhhhh!!!! aku xmo bli perfume lggggggg... ckp la stakat ni jer perfume aku ada...tggu smpai abis br la bli yg lain.. insyallahh...kena igt..jgn membazir...tp bli bnda lain xpe kottt..."wink"


12 comments:

♥♥♥ Mrs. Hasanif ♥♥♥ said...

byk tu sham koleksi minyak wangi ko.. aku x penah beli minyak wangi tau... :((

aku jeles tau ngan org2 yg blh pakai minyak wangi..pasalnya aku ni alergik bau.. serius aku blh pening ya amat ngan bau-bauan.. bau sabun basuh kt gaint pun aku pening lg la p area minyak wangi.. adoii muntah disitu ko.. ada sekali aku hampir pitam pasal byk sgt amoi tu sembut kt aku..jenuh dia suh hidu bau biji kopi... huhuhu

♥♥♥ Mrs. Hasanif ♥♥♥ said...
This comment has been removed by the author.
Zanna_MamaBatrice said...

byk ko koleksi perfume ko sham
wangi lorrr...nie harus malam jumaat smerbak jer sampai jiran sebelah pun leh bau nie...

dlm byk2...aku suka dkny epal ijo tu...sedap ooo bau dia..fresh jer...eternity woman pun aku pernah pakai....aku suka bau2 yg fresh..floral + buah2..ngeh ngeh...

yg carolina herrera tu aku x pernah try lagi...tp kalu ko dah kata bau leh membangkintkan n*fs*...mmm...harus aku terjah gark nie....

ko time beli tu tak minta yg kecik2 tu ker.....best oooo....kalau aku, aku kutip yg kekecik2 tu...

~~ciklinn~~ said...

WEII BYK GILERR PERFUME KO.. BAGI AKU SEBOTOL..KESIAN AKU TAU TAKDE PERFUME.. HUHUHUHUHU

aku sgt suka yg kenzo flowerr tulembutt jerk bau dier

Softtouch [Hanim] said...

banyaj nya koleksi perfume sham..bila baca n3 ni terbau2 bau wangi....dah mcm tgk kat kaunter minyak wangi tu dah..he he he..

Filla ~ Kasih Aleeya said...

sham ko ni aku sekeh kang!.. giler aper ko bli tapi tak pakai.. ko nak simpan sampai kering ker..hahah.. aku usha gucci flora arituh.. tp takder duit..hahahah..syg okeh duit nak bli perfume.. gasak jer apa yg ada dulu.. agak2 nak jugak..pegi jek kaunter ko spray jek yg tester..huahahah..

As said...

sham aku lu pun cam ko...suka tukar2 perfume... tp skang aku dah dpt 1 perfume yg aku betoi2 suka bau dia... aku dah pakai masuk 5 botol dah....aku pakai chanel chance... wangi ooo.... sweet jer bau dia,... hehehheeh

atty's said...

banyak koleksi perfume ko sham..
mana ko taknak tu pass kt kty hah..ekekekekke

eMMa@iKKa said...

uhhhh!! meriah koleksi parfume kau Sham!!! Aku pun suka buat koleksi parfume..hehehehe..dah nama pompuan..mmg suka benda-benda yang wangi..harum semerbak kan..;)

☆ lieya latif ☆ said...

wah kagum aku...byk koleksi ko sham...aku punye tak byk pun...skit jek...hihihihi sebab aku ni tak leh pakai perfume, kang menangkap kat kepale...cepat jek pening....heheheh....

tapi aku suek koleksi ko...cantik2 botolnye....

Hirda Ibrahim said...

ini memang perfumes collector ni..
sama le kita sham.. bila beli perfume x beli yg 50ml ni.. apa barang.. berlagak kan? semua wajib 100ml..sib baik x de size besar lagi...

poms, agak2 ko x pakai euphoria ko yg lagi satu tu, kenang daku dlm doamu k? hehehehe

yer poms, itu nama dia kenzo flower. aku suka kenzo yg lagi satu, yg botol dia cam kaler2 biru skit. dh lama habis aku pakai.

aku punya fave perfume,
moschino couture. dh 3x aku ulang beli bila aku pi spore.
kalu ko muka beli perfume time sale, aku muka beli perfume kat spore je. serius murah..
ni aku dok tergedik2 perfume sudah kurang, tapi maybe this yr x de pi spore... mak sedey...

♥ aimi @ kamalina ♥ said...

sham..kita serupa...mmg suka koleksi perfume... tp tula kan..nak beli byk2, harga blh tahan mahal..tu yg jarang beli... dlm jarang2 tu pun, saya rasa ada dlm 10botol gak kat umah tu.. hehehe...

koleksi yg awak ada ni mmg berlainan dgn saya.... rasanya takde langsung persamaan dgn yg awak beli... nanti kalau terasa nak beli tu, blh la rujuk kat awak lak... saya lak byk koleksi Estee Lauder & Elizabeth Arden..dan ada la beberapa yg lain lagi... yg Eternity tu saya tau baunya sebab Along saya pernah beli kat mak saya..so bau dia mmg best kan!!!

Tapikan..saya tgk perfume awak ni mcm tak pakai je...semua pun tgk full lagi...kalau saya semua dah nak habis... kecuali yg saya dah beli lama dulu, tu mmg byk lagi..nak pakai pun bau mcm kuat sgt... so simpan jela sebab syg dgn botol..hehehe...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails