Thursday, July 30, 2009

Panehhh ati den ni haaaa!!!!!

rasanya ni pes time aku nk wat sesi luahan rasa nih... eiii...cemana nk mula yer... tp yg nyatanya mmg aku panasssss sgt.. gerammm!!! skt ati!!! ni sumer psl pompuan bengong kt opis aku ni la.. pd sesapa yg mengenali kak p** ni korang pon paham dia cemana kan.. pompuan ni ekceli PA gak kt opis aku nih...tp pangkat dia lg tinggi la dr aku...aku ni baru N17 dia da N32...ala tu pon baru dpt..sbb bos kesian!! chehhh..!! keje da brpuluh tahun tp bangang!!!.. yer dia sgt bangang okeh.. aku yg kira baru ni plak yg byk ajar dia..cemana tu?? tp part nk ajar2 tu aku x kesah sgt.. yer la kita ni jgn la kedekut ilmu yer x?? tp yg paling aku skt ati..pompuan ni salu sgt cuti n mc.. dan bila dia cuti or mc tu..maka aku la yg kena ganti kt tmpat dia...mak sgt x suker okeh!! keje aku da la byk nk kena buat..nk kena cover tmpt dia lg.. yg big boss aku ni pon satu..time aku kena ganti PA dia tu la masa tu idea dia pon dtg mencurah2... ada je menda nk suh aku buat/ type sumer.. abis keje hakiki aku tu apa citer??? kena la aku brlari sana sini..kejap g bilik aku...kejap g tmpat akak tu...penat okeh!! yg aku pelik tu..bila akak bengong tu ada...aku tgk dia rilek jer..xde pon nk type2 sgt pon..kejenya dok brgayut je..kalo dial no. dia mmg salu jer la engaged.. pelik aku...apa keje dia buat ek??? aku kalo cover tmpat dia..mmg x menang tgn..kecuali big boss aku bz ngan mtng baru la aku dpt rilek sket... cam skang ni ler..baru la mak leh bernapas ni ha..tu pon lunch mak x kuar okeh..dok je kt tmpt ni ha.. heiii...cinabeng tul laaa..

td aku tipon akak bengong tu nk tnya pasal keje sket...pas2 ada ati nk pesan kt aku suh book flight tiket bos dia...wahhhh byk cntik muka ko...smlm ko buat apa??? korek idung ke??? persal ko x book smlm..naper bila aku dok tmpat ko ni..mcm2 ko suh aku buat...mmg cilake!!! sori le aku nk buat.. ko buat la sndiri esok..pndai ko yer nk senang jer..eiiii aku mmg geram thp dewa da nih... kang aku lempang ko sajer jer kang.. da ler tmpat ko ni semak..ko x reti nk kemas meja ko ker??? ko tu pompuan ..anak dara lak tu wpon umur ko da lbh 40.. mntak mahap ler yer...bkn nk kutuk org yg kawin lewat nih...aku nk kutuk akak bengong ni jer.. mmg siyes aku x selesa nk dok kt tmpat dia ni ha... ngan bau busuk sumer ada.. eiiii tolonglah...x lalu mak okeh.. cemana ko leh jd PA pengarah ni ha???

hishh...ckp la aku ngutuk akak tu..ni sekadar selingan utk mengurangkan tensi aku nih.. kepada akak bengong..tolong la berubah sket..awak tu da kertu yer..kalo rasa mls nk keja...ko pencen jer la..xyah nk nyusahkan org..aku ni da byk sbr da ngan ko... kang aku meletop kan baru ko tau.. sblm ni pon aku da sound tepet jer kt akak bengong ni..tp kalo da dasar bengong tu kan..mmg buat sadin jer la dia pon...ngok tul!!!!


15 comments:

Softtouch [Hanim] said...

lega sudah kan bila dah buat sesi luahan nie..sabarlah yer...sy bc sham punya n3 ni pun terasa mcm menahan marah kat kakak tu..tulah kan kat opis ni mcm2 org kita jmpe. sabor jelah. tp sy xberani nk buat kat blog sy sham sbb takut yg xberkenaan bc..sdih kan sy...

♥♥♥ Mrs. Hasanif ♥♥♥ said...

harap ko lega la bila dpt luahkan perasaan camni.. letihkan nak kena buat keja org lain..aku paham.. nak buat camne..spesis manusia itu ada dimana2..

As said...

hahaha... panjang sungguh ang punya sesi luahan... ala sham.. ko sama cam aku.. org lain bila cuti pandai lak suh aku relief kejer dia.. time aku cuti sumer buat x tau.. leh gitew... geram ko... sabo sham... ader masa ko kenakan ajer akak tua tuh.. heheh(jahat ngajo org)... geram kan... dia seduka cuti kiter lak yg kena.. abis kejer kiter sapa nak buat

Zanna_MamaBatrice said...

ko ok dah ke nie
bagus bagus sham
sesekali kena luahkan gark w/pun bukan dpn dia kan....kalau tak rasa tepu je kat hati nie...

iskh....10x
PA camner tu sham
aku rasa ler kan..
boss dia tu pun tahu yg PA dia tu x leh buat kerja
tu pasal bila ko cover, dia busy bg ko kerja coz' dia tahu ko leh buat...kalau harap PA dia tu...mati lerr...baik boss type sendiri...ngeh ngeh ngeh

kekadang aku pun tak paham ler
mana2 yg dah veteran nie
kerja cam...alahai...camner aku nak cakap erk...
nak kata tak reti
kerja dah bertahun
ko paham2 jer lah yerk...

sabar kk

mella said...

fuyoohh ni betul2 luahan rasa ni plus ngan kutuk lagik!! hehe
byk2 jer sabar sham..
n jgn terlalu marahkan dia..
nnt silap aribulan jd kawan rapat pulakkk kang sapa susah?!... ehehe

☆ lieya latif ☆ said...

oooo patut pun umur 40 dah, tapi tak kawin lagi...patut le 'angin' semacam jek sham....biase kaum2 tu mmg 'susah' sikit....heheeheh...sori leee....

biar betul ade bau busuk bagai.....ishhhh...kalo aku pun tak suke nak cover tempat camtu....tapi kat tempat akuni lain, kalo PA tak dtg, takde laa PA jugak kene cover, sebab ye laa de keje hakiki sendiri kan, so kiteorg akan suruh kerani sorang cover.....so takde la bunyi sangat...kerani pun suke jek jadi PA ganti nie....heheeheheh

ape2 pun sabar ye yang....sabtu ajak cooi gi shopping....hehehhe

Hirda Ibrahim said...

oooo ni akak yg ko pernah citer dulu kan?
camna dia leh idup dgn meja yg semak camtu??
cuba ko psycho skit...
ko kemas meja dia elok2.
sure dia terasa.. x pun kalu dia jenis x paham bahasa.. lagi dia hepi ko ganti tempat dia time dia mc...
hahahah nasib badan le poms...

E-Marlin said...

marah betul awak ni sham.... hehehe

kira akak tu andalusia (anak dara lanjut usia) lah ye... patutla x de org nak, perangai x cantik... erk, muka dia cantik x?

atty's said...

bagus sham..tak ikut arahan akak mengong tu ..bior dia buek sendiri keje dia.

mella said...

salam sham.. paneh lagi kerr..
smoga dah reda yerr..

sham terima lah award dari ku..
it's special 4 u ;')
amik ya!!

♥ aimi @ kamalina ♥ said...

mmg jenuh nak layan "peel" org gini....kalau saya pun hangin gaj satu badan... yelah..ktia kan ada keje masing2..takat bende2 simple tu blh la nak tlg..harap2 suatu hari nanti sampai la seruan kakak tu utk berubah yaa...

Puan Iza said...

Sabar sham...sabar....panjang tul luahan hati ko nie...:-)apa kata ko ajar skit pompuan tu...hehehhe...kasi dia sedar diri skit....

~PakKaramu~ said...

Salam ziarah dari Pak Kramu

Emy Omar said...

Sabar sham..diaorang ni memang pandai tang dia cuti la dia nak relief kan keje dia kat kita tang dia duduk terconggok ada tak lak dia buat..ko FIRE je dia sekali sham..eh..jangan2..BUDI BAHASA BUDAYA KITA..biarkan la dah tua..tak lama lagi pencen la tu kot ye..hi..hi..sabar eh

Filla ~ Kasih Aleeya said...

huh..kari berapi ko nieh..hahah...tak leh blah ler org mcm tu... agak2 ler kan..aku kalo mintak org cover tempat aku.. aku clear kan abis2..tanak nyusahkan org.. suh dia duduk jer diam2 jgn buat apa2..mintak tlg jawab kol jek...baikkan PA mcm mak nieh?meh ganti tempat mak.. ko tlg update blog mak jer..huahahha

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails