Wednesday, July 08, 2009

Playground Taman Tasik Perdana

ahad lepas konon2 nk pi tgk ice age 3...tiket da book kt cineleisure damansara utk show kul 1... tp sbb dilanda kemalasan dan keletihan yg amats...(ari sabtu kan da tgk transformer) so kensel tgk movie...pas2 cooi plan nk g bird park plak.. lg la aku x larat kan...letih tu wei.. so ari ahad lps zohor lps aku tidokan echa...aku telah brjaya mentidokan diri aku dari kul 2pm smpai kul 4.15pm...perghhh syoknya tido.. meleleh air liur kuar...hahahhaha... bkn sng nk dpt tido ngan senang lenang lama2 cam2 weiii.. tu pon dlm kul 3 lbh echa da trjaga dia kejut aku tp aku wat dow jer... apak dia kan ada...hehehehe...sesekali bg chan la aku nk tido lelama sket kan.. bila da bgn kul 4 lbh tu baru la rasa puas sket... terus je rasa nk kuar.. bosan lak dok umah kan... so pas asar jer teros siap2 g taman tasik perdana...nk layan echa main kt playground kt situ...
huiii..mmg besar playground kt situ... meroyan echa nengoknya.. x tentu arah nk main yg mana satu.. main x seberapa dok tgk org je lbh... sekejap je echa dpt main... sbb kitorang smpai pon da lmbt..da ler berpusing2 mencari parking... penuh!!!! ramai tul org g situ.. tp bes gak g t. perdana ni..xde la pns sgt...redup je sbb byk pokok...pas2 landscape dia cntik sgt...ptt la ramai kapel dtg utk shoot gambar outdoor kawin dorang kt situ.... persal dlu aku x buat outdoor shoot ekk?? eiii..rugi..rugi..
ehemmm aku baca kt blog mimi td dia g bird park ari sabtu...hmm.. leh tahan gak harga tiketnya yer x...mahal nk mampp... aku da la ada satu je kad jusco...kad metrojaya da expired lama da..kalo guna org lain punya leh ke ha??? ada sesaper leh tolong jawab??? kalo ikut plan kt pala otak aku nih..mcm2 tmpat nk bwk echa pi...nk g bird park la..nk g aquaria la..nk g menara la...tp sumernya lom mnjadi lg... nnti la yer echa.. bwk bersabor sket yer ummi ko kemaruk tgk wayang ni...tggu kita tgk ice age dlu yer...hahhaha boley x mak yg hover nk tgk???











9 comments:

mama idzareef said...

bagusla echa mummy buat derk dia tak kaco lagi.. kalo eve selagi mama tak bangun selagi tu dia tepuk2 muka kita..sabo je la..

Filla ~ Kasih Aleeya said...

eh eh... tetiba dah besar panjang si echa nie kan... kalo aku ler..malasnyer laaa nak bwk gi playground..harap kat bawah umah ni pon leh begaduh ngn anak!!! hahaha

liwaniel said...

seronok la echa dapat main kat playground...wanie sikit malas nak bawak irfan pegi playground...susah nak mengaja dia balik nanti..buat drama pulak kat playground kang

wanie pun cadang nak bawak si irfan tgk ice age 3...

Hirda Ibrahim said...

yer samaaa...
mak2 tgh kemaruk tgk wayang..anak2 sila follow.. hahhaha...
aku dh booked ice age 3 sabtu ni.
lepas tu dok plan dlm pala otak ni nk tgk harry potter pulak... hehehe..suka suka..
bln 8 nanti disney-pixar UP pulak...
berderet list movie aku ada ni...
suka aku anak2 dh besar & leh bwk tgk movie...

poms.. camna ko leh tido lama camtu?? aku jeles..
ko tau, aku ni penat le camna pun, konon nk tido le gak bila hardy zzz..tapi mata x mo lelap. last2 hardy & shahnun sedap je dok kroh-kroh lepas zuhur. aku leh layan tv or internet.
dulu b4 ada anak ok ko. lepas hardy ada. x leh tido siang dh.
sedeyyyy....
aku rasa bird park tu leh kot..
aku pun kalu pi sure nk guna jusco card punya. kalu x mahai le ko...

As said...

hahaha... leh ko tido ptg erk.. ko buat derk jer erk echa kejut ko.. hahaha.. aku kalo xde menda ptg aku sure ajak anak² aku tido... yg best nyer.. aku leh tido ngan amannyer.. sbb anak aku pun tido skali.. lama ko... agaknya anak² aku suka kot bau aku bila tido.. tuh budak² tuh nyenyak jer .... hahhah....

☆ lieya latif ☆ said...

kemain hepi muke echa dapat main kat p;ayground tu...sengih jek manjang hihihihi

mmg sham, skrang ni citer best2 kat wayang.....kang lepas ni demam harry potter plak....hehheh

♥ aimi @ kamalina ♥ said...

amboi sham...blh awak membuta lama2 di waktu ptg...kalau awak nak tau, saya ni jenis yg susah nak tido ptg... paling lama sejam je... tupun rasa mcm dah berat kepala...ada la kan..lagi satu, kalau saya tido ptg, siapla mlm tu payah nak tido..terkebil2 biji mata... geram tul...

hmmm.....KL bird park tu pun saya blm pernah masuk...bila baca kat blog mimi, blh tahan mahal tiketnya...kalau saya, semua pun kena byr sebab dah lebih 3thn kan??? ni tgh pikir tmpt nak bawa bdk2 ke KL weekend ni..tupun kalau ada moodla... yg penting tak nak tmpt crowded, payah mak nak jaga anak2 yg ligat ni..

Emy Omar said...

wah..sedap ko sham membuta lelama,echa tak kacau.Kalau kita tu harus kena panjat dengan erfan..

Softtouch [Hanim] said...

mcm sy lag, tgk ice age tu, anak ok jer relax, tp ibu dia yg lebih nk tgk..tp xrugu, best sgt..g lah tgk yer..echa mesti suka

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails