Friday, July 17, 2009

saya sgt hepiiiii... rasa cam nk lompat2 je..

ini adalah merupakan satu sesi pembalasan dendam yg terindah trhadap suami sy kerana sy terlalu skt hati kpd suami sy tempohari apabila dia mnghabiskan duitnya dgn mmbeli sebuah (eh betul ke penyebut bilangan aku guna nih???..) patung robot transformers yg hanya boleh disimpan di atas almari dgn hrga yg bg sy terlalu mahal... bukankah baik jika wangnya itu digunakan untuk membahagiakan hati isterinya seperti...membelanja isterinya makan di TGIF, VS atau pon di Chilis pon sy okey sajer, atau mmbelikan isterinya sepasang kasut, atau membelikan isterinya sebuah henbeg baru????... bknkah itu akan dpt mengeratkan lagi hubungan sepasang suami isteri itu... yer sy ada mmbaca petikan kata2 dari seorang ustaz (x igt la saper..) suami hndaklah jika mampu saling mmberikan hadiah kpd isterinya bg membangkitkan suasana riang gembira, harmoni dan juga sebagai menghargai pengorbanan seorang isteri yg sggup melahirkan dan menjaga anak selain itu sanggup bekerja untuk membantu suaminya.. yer..sy mmg akan igt kata2 itu smpai mati (kalo part2 yg best utk aku tu mmg aku ingat jer...) justeru itu... bg meredakan hati sy yg sedang amarah itu maka sy telah mengajak kwn sy untuk berjalan2 pada hari jumaat yg lepas selepas pulang dari kerja dgn pergi ke KLCC dan juga OU dan di situ sy telah terpaku apabila melihat henbeg yg sgt cntik itu ditambah pula dgn potongan harga yg diberikan sempena megasales ini... bknkah sy sgt berhemah dan bijak brbelanja dgn mmbeli henbeg yg mempunyai potongan harga yg sgt berpatutan ini?? bukankah begitu?????
sy telah brjaya mengelabui pndangan mata suami sy selama bbrapa hari apabila dia tidak perasan sy telah membeli sebuah henbeg baru ini dgn mmbuat muka bodow dan tidak brsalah... namun pg td sumernya telah trbongkar apabila suami sy telah perasan kehadiran beg ini dan telah mmbebel selama 10 mnt kepada saya... namun begitu sy telah mengambil langkah bijak utk tidak mnjawab dan hanya tertunduk mmbisu...(jalan selamat okeh....) dan hasilnya sgt menakjubkan... suami sy sudah tidak lg marah pd sy...close case!! yahooooooooooo!!!! (ko tggu jer la bil cc ujung bulan ni yer....!!!!)



15 comments:

Softtouch [Hanim] said...

klaka lah skam bc n3 ni...berbalas2...he he he

Puan Iza said...

pandai yea ko sham...balas dendam dgn lako ko yea.....tapi bagus gak taktik ko buat camnie...hehehehe....

As said...

hahaha.. sham.. begitu ganas cara ko membalas dendam.. DKNY tuh.. whakakaka... o tau kalo laki aku.. kau kelentong murah jer harganyer... mujur laki aku ni jenis x pernah bising aper yg aku nak beli... ahahahaha.... sure ko buat muka toye jer time ko kena bebel tuh kan... aku dpt bayangkan...

Zanna_MamaBatrice said...

kah kah kah
kelakar arrr ko sham
bagus bagus
ko praktik jer camtu
bila dia bebel ko diam
lama2 dia pun diam gark...
akhir bulan settle bil k...

oit....nampak sporty arr sham beg nie

atty's said...

sham..pandai ko ya..elok gak tu tak balas dia bebel.dia penat nanti dia diam ar ..

~~ciklinn~~ said...

amboi2 pandaiinyer dier... hehheeh aku pun terlompat2 kegembiraan ni.... hahahhahha cantikk lor beg tu...

♥ aimi @ kamalina ♥ said...

wah mmg menariks...hari tu baru beli perfume...kali ni beg lak..amboi2 sham... bestnya laa..hehehe.... saya lak skarang sedang mengawal utk tak menggunakan cc... 2kad dah berjaya ditutup... tinggal 1 je lagi... pasni, kalau dah tutup, InsyaAllah tak nak guna lagi (ni kira azam yg bertahun2 lamanya..baru ni nak nampak kejayaan, rasanya by end of this year berjaya tutup kot.. hehehe...)... :D

E-Marlin said...

hahahaha..... menarik sungguh ayat-ayat dalam entry awak kali ni... yang paling saya suka awak ingat kata-kata seorang ustaz itu, kalau saya pun akan ingat ayat-ayat tu sampai bila2...hehehhe..

cantiklah beg dkny tu, brp lepas diskaun? ceh..sebok je haku ni.... tapi memang berkenan...

Linda Latip said...

hahah tu org kata sham..revebge is sweeeet ...kalau dpt shopping as revenge..lagi sweeeetttttt! hahahaha..untung laki aku..aku bkn jenis suke beli henbeg ke..aku suke beli baju aje, hahaha jd takat ni mahal mna je la baju mampu aku beli kan huhuhu..

p/s timasih kerana mengwish bedey ku ari tu..ummmmwah!

Emy Omar said...

Bagus la ko ni sham he..he..kira seisi membalas dendam la ni ye.Kita ni tengah berazam kalau shopping tak nak guna CC he,he tapi kekadang tu terbabas juge ;p

☆ lieya latif ☆ said...

GELAK2 aku bace citer ko ni sham...syabas betteh...tu le care nye...hehehheehe.....

cantik beg baru ko...aku suke!!

mella said...

hahaha.. caya la sham.. memula mella tertarik tgk beg tuh nk tau gak bape hrg.. hehe.. lps baca abis crita baru paham betapa besarnya usaha sham dptkan beg tuh!! hehe.. patut ler heppi gilerr.. ehehehe

Hirda Ibrahim said...

yeayyy...mak sukaaa...
cantik kooo...aku dh lama berkenan beg ni, tapi yg aku suka design lain skit.
betui ko, aku pun sama, kalu part2 nk shopping & rasa2 x dpt approval laki, sila la pi beli sendiri..
pastu dia bret..bret..bret pun x guna. dh beli kan?? *wink *wink.

sungguh bijak kepala otak kita ni kan?? memang bertuah laki kita. hahahhaha

Ayumieza said...

Sah ni kes balas dendam KAHKAHKAH..so sweet beg DKNY tu brape harganya??hehehe...bab-bab ceramah agama lagi-lagi menyebelahi kaun hawa bukan main diingati ye kelakar btollah kak syam ni..asal beli sebuah je??rembatlah 2@3 alang-alang dah kene fire ngan suami akak..jahatnya aku mengajor!!!

♫♪Cik Puan Mimi ♫♪ said...

cun henbek kau.. memang class taste kau ek.. aku pun suka gak bersupping tapi tenyeh kad plastik laki aku.. pastu aku buat la muka tak bersalah.. heheh tau2 hujung bulan sampai bil..

baru2 ni aku beli henbek lagi, sajer nak buat basahan gi opis.. brand polo jerk.. tu pun aku buat muka nerd jer kat laki aku.. terus dia gi bayarkan kat konter..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails