Monday, November 10, 2008

GERAM..BENCI..MELUAT..SUMER ADA...

hishhh... Geramnya aku ngan camera cap ayam aku nih... tengah gedik2 nk posing..dia bleh plak wat hal.. sakit tul ati aku... mmg sajer menguji kesabaran aku... 3-4 hari sbelum tu..perasan gak.. cam ada blur-blur sket bila amik gambo..tp bila aku da edjas sket..cam da ok.. aku pon tnpa segan silunya kuarkan ka la camera mekah aku nih..nk brgedik sakan la masa bash mia n mija.. sbb slalu aku kn x smpt kuar camera dok bz layan echa.. tp smlam aku da pksa laki aku suh gak amik gambo... skali my hubby kata... cam x jd jer pics tu sumer.. aku pon tgk la..mmg hampeh... sumer gambo x tau ler aku nk kata apa..tp aku mmg geram... kt situ gak..aku merengek2 kt hubby suh beli baru... kalo xde camera cmner nk amik gambo echa..camner sy nk apdet blog n fp..cemana..cemana... so sy x kira... abg kena gak beli yg lain...x kira nk jugak yg baru..tp xpe la bkn la nk ari ni jugak... ujung bulan pon xpe...lebey kurang gitu ler ayat2 aku...hehhe..wpon sbnrnya kalo boleh aku nk suh hubby beli jam2 tu jugak..hehhe..tp agak2 la kan.. x pasal2 aku kena sound ngan laki aku kang.. terus ajak hubby aku g survey kt alamanda....

So korang...tolong la aku utk buat pilihan yg tepat... aku baru smpt g survey kt satu kedai jer smlm...bdk kt fotokem alamanda tu recommend kt aku cap nikon..siri brp tu x igt la plak..tp camera tu 10 pixels..iso 3200 cam2 la... n price dia rm988 x silap aku...aku da try la camera tu..n mcm ok gak... tolong la bg pndapat camera cap apa yg patut aku beli..yg harganya mgikut kemampuan aku ler skang nih..kalo boleh bajet aku dlm RM1000 ler..kalo ada.. but not more than 1200 k... plis kengkawan.. help me.....tenkiu

8 comments:

lieya_latif said...

sham ...ikut kate hati....cewah ...tak hengat nasihat aku....keh keh keh keh

wah2 ko ni same jek entry ngan kak mimi.....masing2 nak dpt kamera baru tu...cepat2 beli, nanti aku posing ko amik le gambar byk2...he he he he

CT SITU said...

haaa apa kata ko beli kamera aku yg ala2 dslr tu sham?muahahaha
18x zoom tuu..

tpkan sham klo ko nk beli camera bru aku suggest ko beli brand canon..mmg puas hati lah..selama ni aku guna sony brand..tp video ngn gambo x clear sgt..

so baru2 ni aku beli kat bangla ni setelah di rekemen kan oleh kwn laki aku lah owner kedai tu kan..rembat lah canon tu..walawoiii..rasa menyesal beli sony yg 2 biji tu ha..

balik2 mesia time raya tu angah aku lak berkenan..terpaksa lah aku tolak kat dia..

ko survey model ni sham Canon Ixy Digital 910 IS..

~~ciklinn~~ said...

wah bestnyer gi besday mia & mija tu... linn tak dapat nak join di atas sebab2 rodtax keto mati... hehehhe

huhhuh nak beli camera baru ka.... ermm linn pon tak tau gak pasal camera nie...takpo mesti ramai nanti yg tolong

Cik Puan Mimi said...

sham aku pun tengah serbey gak.. nanti agak2 jumpa yagn cun2 bgtau ek.. aku pun sama gak nanti aku bagitau kau

Shopping Cabin said...

hai..jenguk2 la ke blog saya..baju2 yg chomel..and cheap too!
http://shoppingcabin.blogspot.com

Hirda Ibrahim said...

sham, b4 this aku guna canon. serius aku TERsgt puas ati dgn quality pic dia.
tapi lepas rosak kan, aku ingat nk bl canon gak.
tapi apek kedai tu dok promote kodak, olympus & panasonic.
last2 aku beli panasonic. it cost me rm800 gak le.
tgk2 quality pic dia sungguh x memuaskan hati aku.
kakak aku guna nikon cun je pic dia.
so, now aku pun dok tergedik2 nk bl ixus or nikon. kalu leh aku nk screen yg 3 inchi besar.
coz ko tau apsal?
hehehe... nanti aku citer dlm email k?

Puan Iza said...

sham....kalo nikon pun ok gak...tapi terpulanglah pada sham...try survey byk kedai dulu....

Sue@MamaMaryam said...

salam.. hurmm klu sy suka canon mmg puas hati.. 12mpx...dlm rm1200 la.. cantik la pic dia.. ni en abu guna utk amik pic enjin..mmg nampak la klu ada lubang2 halus pd skru @ etc.. puas hati.. la ni sy punya sony.. ok la.. pasal dah besa guna canon tu syok so sony ala2 je la.. sony tu rm700++ sajok..

re: sy pun pasan awk tp segan..huhuhu xpe len kali x segan dah..nanti kite sembang panjang2 klu jumpa lagi eh...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails