Thursday, November 20, 2008

Tag : Rupa Anda Ketika Mengandung

Kali ni aku di tag oleh Lieya dan Hirda..


heheh..kalo ikut aku xnk wat tag nih...maluuuuu woo... tp sbb mak kan sporting..maka mak wat la jugak yer... tp kalo boleh ..korang xyah la baca info sumer tu.. korang layan gambo jer la...wakakaka...


1. Berat sebelum mengandung...

kejamnya soalan....lebih kurang 68 - 70 kg...yer..yer... sy mmg gemok...


2. Berat terakhir mengandung sebelum bersalin..

ni pon soalan kejam gak....dlm 79-80kg... masa aku nk menunggu ari tu..kira dlm bulan poser.. mak ttp poser yer...so tiap mggu turun 500g gitu...heheheh

3. Berat selepas habis pantang...

dlm 70 cam2...kira blk ke asal la...sbb echa masa dlm pntang mmg mencabar tul... aku x ckp tido dibuatnya... mulut dia nk brsumbat ngan payu aku jer... asal cabut jer dia jaga... dia xnk isap puten tipu tu yer...pas2 echa x kuat tido... tido kjp2 jer... asal aku bgn jer dia pon jaga... nsb baik aku x meroyan...Tp skang ni..berat aku mkn naik dan naik dan naik tanpa ragu dan segan silu yer

4. Apa yg korang suka makan masa mengandung

aku x cerewet sgt masa peknen... apa2 pon leh mkn...cuma 1st trimester tu jer la yg x lalu mkn..mntah pening sumer ada..bau-bauan pon aku x leh tahan... tp msk 2nd trimester ok dah... tp masa hujung2..masa bulan poser..aku x brp selera nk mkn.. mkn sket pon da rasa sendat jer.. slalu buka aku mkn kuih n dlm kul 10 aku mkn nasi ayam ker..tp mkn ciput jer... sahur pon x amik..mnm air jer... tu pasal tiap2 mggu turun 500g..

5. Hospital mana anda bersalin

Hospital Selayang... mula2 igt nk brsalin kt pusrawi... tp masa check 4 bln..doc kata uri aku kt bwh..so mak aku da start risau... dia yg suh aku brsalin kt spital kerajaan... dia kata spital kerajaan selamat la..kelengkapan ckp la..doc ramai la..mcm2 la..biasa ar org2 tua kan...g pon sbb family aku ada history ssh nk brsalin yer.... jln x bukak... tp sib baik gak aku ikut ckp mak aku... kalo x pengsan laki aku nk byr bil spital sbb aku kena c-zer... hehhehe... kt hospital selayang brp hinggit jer kna byr sbb aku kn keje gomen...

6. Tunjukkan gmbar mengandung..at least 5 keping

ala..yg ni leceh sket..jenuh aku godek2 pc aku ni...ni jer yg ado.. tp nk 5 jer kan..ckp la nih..sbb masa peknen aku x suka nk brgambo..cam malas jer..dan masa peknen pon aku x brp suka outdoor...suka dok umah jer...so korang layan jer la gambo yg ada ni yer...


rasanya masa ni dlm 8 bulan kot... x lrt nk brdiri lama2 yer.. gosok baju smbil duduk jer..



ni pon dlm 8++... masa ni tgh majuk ngan laki aku... pas2 dia dok mengenyam nk amik gambo..tu yg wat muka huduh tu...


masa ni igt la brp bulan..tp yg pasti 7 bln ke atas...

ni gambo masa 1 syawal ..masa ni da 9 bulan lebih dah...mak overdue 11 ari yer... bunting gajah ker aku nih..pttnya due aku 18/10 tp aku brsalinkan echa 29/10... da induce 2 kali pon echa xnk gak kuar.. selepas brhempas pulas mnahan sakit slama 12 jam..doc pon trpaksa wat kputusan utk belah jer perut aku nih... skali tgk..patut la susah nk kuar.. 4.24 kg tu....trkejut aku...bkn aku jer trkejut..doc tu pon trkejut..sbb dia kata perut aku xde la bsr sgt.. g pon masa check doc kata dlm 3++ jer... air ketuban aku pon x byk..border line jer..


nota utk echa : ha... echa..awk jgn nk melawan ckp ummi yer... tgk betapa susah payah ummi nk brsalinkan awk ni...


7. Aku nk tag sapa2 yg x wat lg tag nih... kalo anda rasa nk buat..buat la...mak x paksa...hehhe baik x aku...

6 comments:

Hirda Ibrahim said...

fuhh echa 4kg++...
ko imagine le kalu ko bersalin normal, isk. isk..hhehe saja je nk takutkan ko.
tapi betul ko, masa ko 9 months tu perut ko x nampak besar pun. lebar kot. ye la coz preggykan girl.
aku ni perut tajamm je. kuar pi town pun takut2 coz org jln asyik langgar perut aku je.. benci...

Cik Puan Mimi said...

sham besarnya ko lahirkan echa.. 4.24kg??? mesti lepas lahir dah sedap pegang kan.. anak2 aku kecil jer sekecil mak dia.. farhan 2.71kg, emily 2.85kg ajer..

sham kau pakai tudung cantik ler... (betul ni tau)

aku pun bersalin kat spital selayang c-zer kena RM9 ajer.. tapi masa bersalin emily, mak aiiii kena ribu riban..

Zanna_MamaBatrice said...

lain siut muke ko pakai tudung...
ayu gitew....

mak ai, besar erk echa... 4.24...batrice yg 2.6 tu pun cam apa jer nak kuar....tak terbayang aku kalu ko bersalin normal....harus..r*b*k kan...hik hik hik....

Puan Iza said...

besarnya echa masa dia kuar tu...4kg++ ek.....
ooo bersalin kat spital kerajaan murah kan...best arrr ringit2 jer....kalo swasta mau ribu2....
comel apa sham masa pegnant....cute gitu....

lieya_latif said...

sham...terkejut aku tau....kus semangat echa mase lahirkan...mesti bam2...aku suke dengar budak lahir berat badan atas 3kg ni...aku bajet mesti budaknye semangat.....

tapi sham perut ko boleh tahan gak besar....tapi aku pelik sebab pipi ko tetap maintain slim.....comel jek....hah...bile nak kedue plak...konform aku tertunggu2 bape plak berat baby ke2 nanti....

ooo patut le ko kene cesaer....baby besar kot....ape pun...ko dpt full mark!!!!!!!!!!!

madam CT said...

iron baju time pegnen diap duduk2 ko sham..

samalah aku bila balik mesia dr jakarta tu ha..nasib aku kena iron bj sekolah danial jer..klo bapak dia punya..masak aku..huhu

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails