Wednesday, November 12, 2008

My Chicken Rice..

kali ni nk citer pasak masak2...bkn main masak2 okeh... ari sabtu ari tu... bgn pg jer da pikir..hari ni nk mkn apa ek... rasanya lama giler aku x masak sjk bulan poser ari tu... tiba2 plak mood rajin mari... tiba2 plak rasa nak masak... dok pikir2 nk masak apa...tnya plak hubby.. dia kata ikut awk la nk masak apa pon... kalo rajin masak.. kalo malas beli jer... hek eleh laki aku nih.. bknnya nk bg moral support... aku tgh rajin ni tau... aku pon terus suh cooi mndi n ajak dia g pasar... mula2 aku igt nk wat kurma ayam... tp teringat plak da 2-3 ari ni cooi dok sebut teringin mkn nasi ayam... kalo korang nk tau.. seumur idup aku nih.. ni la pes time aku wat nasi ayam... apa?? aku teruk?...mmg teruk pon... aku x penah nk try wat nasi ayam... kalo nk mkn nasi ayam mmg beli jer la kan... so setelah brhempas pulas di dapor ni la hasilnya.....
ayam goreng hitam...hitam ni la yg wat sedap tau....


sup ngan kuah cili... byk giler daun sup aku...aku mmg peberet daun sup okeh
masa makan...18 kali aku tanya cooi sdp ker x...cooi kata sedap...x puas ati lg..tanya lagi.. sedap ker x smpai laki aku naik hangin...hahhaha... x tau la dia puji sbb mmg sedap ker atau puji sbb takut mak mogok xnk masak nnt.. tp lntak ler ....sbb yg pnting aku rasa sedap.... smpai licin la sekor ayam aku goreng utk lunch ngan dinner nyer makan... buruk lantak tul laki bini...hehheh

10 comments:

lieya_latif said...

terra dah tu sham....nampak menyelerakan....sebijik cam kat the chicken rice shop dah aku tgk tau...hah!! ape lagi...aku dah puji lambung2 ni...masak le lagi pastu panggil aku datang makan he hehehe eh... mak lajuuuuu jeeeeeeeeeekkkkk

Farah_W said...

hi sis...thanks for dropping by to my blog...leh link tak? :)

Cik Puan Mimi said...

mana ada teruk sham, kira ok wat.. ada inesetep nak masak.. aku lagi teruk, tak de enesetep langsung nak masak.. wakakakak

laki ko ni sama jer dengan laki aku, siap cakap dengan aku apa tau "ala tak yah la masak sekarang ni, bila awak dah betul2 ready nak masak baru masak, sekarang ni kita makan jer kat luar" boleh gitue..

tapi aku dari dulu teringin nak masak nasik ayam cam kau ni.. terliur aku tengok.. aku memang suka kalau mak aku punya nasik ayam.. menyelerakan weii..

aku tengok nasi + ayam goreng hitam kau tu dah selera dah, aku pun cam lieya gak, panggil ler kitaorang datang makan.. kami laju jer datang .. hehehehe

~~ciklinn~~ said...

wah sodap tu nasik ayam..... iyerlah yam tu kan kalu goreng yg hitam2 tu yg best kan.. nak2 masa terendam dalam sup tu.. adehh sedapnyer...

punyerlah hijau... sup tu.. takper daun sup baik utk kesihatan..

Zanna_MamaBatrice said...

nak join gark...
1st time buat pun dah sedap....

laki ko ngan laki aku nie sama jer
bila aku nak masak...xde moral support langsung dia bg kat aku tau....

sedappp arr nasik ayam...lunch nak cari nasi ayam ler...

sham...ko telah di tag...sila jawab yerk

wanie said...

nampak sedap nasi ayam tu..terer ye sham masak...teringin jugak nak try buat nasi ayam ni..tapi jawab nye makan sorang je la..
husband wanie lak kalau boleh nak hari2 aku masak..dia mmg tak berapa suka mkn kat luar ni

CRAZY BEAUTIFUL88 said...

salam
wah sedapnya nampak nasi ayam tu, ni yang cam rasa nak masa nasi ayam je ari minggu ni

CT SITU said...

shammmmmm yuhuuuuuuu shammmmmmm

kang klo ditakdirkan ado jeki kita jumpaaa aku serbu umah ko ek shammmm

time tu ko mskkan aku nasi ayam pestime ko msk ek..

hahahaha..aku x kira yg lain aku x nk ..aku nk gak nasi ayam pestime ko ni.....

wanie said...

re: wanie dok kat puchong..taman puchong prima..apartmen rumah wanie ni desa impiana...tempat baru..tu yg aman damai tu..hehehe...lagipun kawasan lapang tu kat tingkat 4...tak ramai org

As said...

ni hah bila tgh rajin... wah rajin nyer dia masak nasi ayam.... hmm... nampak cam sedap jer...
mujur tgh pantang... kalo x harus daku cari nasi ayam tuh... kat sini famous "nasi ayam pak mal"..... heeheheeh

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails