Thursday, December 04, 2008

Alysya's 1st Movie- ::Madagascar 2::

Semalam aku siap amik cuti semata-mata nk bwk echa g tgk madagascar nih..aku decide nk g hari keje sbb last friday aku da try nasib kt cineleisure damansara tu..konon2 nk tgk show malam..tp hampeh..full house yer citer nih.. sbb tu aku ajak hubby amik cuti smlm..tkut nnt lama2 melepas lak nk tgk citer nih..sbnrnya mak apak dia yg lbh nk tgk kan.. yer la echa bkn tau apa pon..
Hasilnya :

masa mula2 masuk tu echa cam nk nangis sbb dia cam takut..sbb gelap kan kt dalam tu.. kitorang duduk kt twin seater tu yg belah tepi skali.. mula2 abah dia dok pangku dia..aku tgk echa keras jer x gerak2..aku tgk cam x selesa jer..aku suh passing kt aku biar aku plak pangku dia..masa nk amik dia dari abah dia tu..echa nangis takut2..tp sore dia pelan jer la..aku da risau da.. sian plak aku nengok echa..tp aku pujuk dia.. tnjuk kt alex tu..pas2 aku suh dia mkn popcorn..pas2 echa ok sket..tiba2 aku dgr echa sebut..uu.bittt.. uuubittt...heheheh..move it..move it la tu... siap gelak2 lg dia kt dalam tu.. echa tgk citer tu smpai abis yer..x tido pon...horeyyy...aku suker..kesimpulannya...pasni leh la aku bwk echa g tgk wayang lagik...tp citer kartun jer la kan...


dlm keta masa baru nk gerak dari umah..sket punyer ceria muka..bila dia tgk ummi n abah dia x g work ari tu.. bgn jer terus ckp ummi nak alan (ummi nk g jalan)...hehehhe..



pyh nk amik pic echa masa mood tgh elok camnih..











apsal gambo ni dia lari ke tepi plak yer.. gasakler..mak x kuasa nk edjas da..echa dok tayang gigi jarang dia tu..jgn main2 tau..ni gigi sharifah aleya gitus..hahahha..


mak ko yg over nk brgambo sbnrnya...


g isi perut dulu kt food court ikea..



burpp..alhamdulillah..kenyang..da kenyang baru la leh tgk wayang..kang kalo perut aku lapo x kusyuk lak aku nk nengok citer kang..


tiketnya...sbb g ari rabu..so dpt la tiket murah...hehhe..kitorang amik yg twin seater..

ni baru abis tgk wayang... echa xnk brgambo ngan aku..dia sibuk nk brdukung ngan abah dia je



ha..tu la dia..sibuk nk suh abah dia 'ceng' dia..korang tau ke 'ceng' tu apa..ha brdukung kt bakang cam echa tu aku pggil 'ceng'..mana aku dpt aku pon x tau..tp mmg dari kecik aku sebut 'ceng'..


echa try nk wat peace...tp x reti..hahahha



echa mula2 takot nk brgambo kt sini..dia seram nengok panda gemok tu..hahahahha



ni dia da x takot da..siap gelak beso lagi..


7 comments:

wanie said...

lulus la ni ye...boleh la bawak echa tgk wayang lagi...lenkali kita tgk sama2 ye

~~ciklinn~~ said...

yeyyeyeyeyyeye ecah lulus ujian peretama.... esok l eh gi lagi yerk.......

Hirda Ibrahim said...

sham,
kita will ingat madagascar 2 sampai mati kan? 1st movie anak2 kita..heheheh

ko x amik satu seat ka echa rupanya. boleh ek?

oliole said...

bestnya dah masuk cinema...bilalah turn asha pula?

lieya_latif said...

aku jeles!!! aku jeles!!! dah nak dekat 3 tahun aku tak masuk cinema ko tau tak.....aku ingat nak gak bawak mia n mija....tapi mia aku rase boleh ...mija tu aku tak harap....melalak kang....so kensel...kalo bawak sorang je masuk tak aci plak kang.....hu hu hu pengorbanan seorg ibu....dah bape kali aku plan ngan laki aku nak gi tgk wayang tapi anak gi anta taska ...kire amik cuti le kan...tak jalan2 gak...asek tertangguh jek hu hu hu

aku suke pic echa di ceng oleh abahnye yg die dok tgk kat panda tu....kiut tau...spontan abis...

anak ko cam anak aku...pantang aku laki bini tak keje...asyeklaa nak ajak jalan....dah dllm kete pun sibuk tanye nak jalan.....fenin....fenin....

eMMa@iKKa said...

uihhh mana boleh jadi nie..aku dgr semua dah bawa anak gie tgk Madagascar nie...:) Daku pun nak bawa lah..tp bila ek..mahu ker Trisyia...daku takut jer dia melalak dlm panggung tu...ooooo malu ooooo. Cite lain yang jadi kang..hehehehehe..:)

Jasfyra said...

wah...dah lulus tgk wayang...
aku lom pernah lg bwk anak tgk wayang..arissa tu lasak sgt ar..kang dia tawaf 1 pawagam..haru je...

tahun depan leh ar kot...dia dah 2 tahun kan..kira ok ar tuh..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails