Wednesday, December 17, 2008

Selesai masalah aku....

Sebelum ni aku asik tensen jer bila echa suka kelebek..ops..paham ker korang kelebek tu apa..kelebek tu selongkar ler maknanya...hehe... echa suke sgt kelebek henbeg aku..kuar kan beg mekap..kuarkan purse aku...abis brterabur mykad ngan kad2 lain sumer... duit aku pon ada yg echa koyakkan..bedak aku pon byk yg pecah dikejekan dek echa... smpai aku pening pala x tau mana nk letak henbeg2 aku sumer2 tu... nk letak dlm almari..da x muat..sesak napas aku tgk..lg pon kalo letak dlm almari...henbeg cpt rosak.. so ari tu kebetulan lalu dpn kedai perabot kt umah aku tu..aku trnampak lak bnda nih...so aku beli la menatang penyangkut ni.. sgt jimat ruang dan leh sngkut byk2 henbeg aku...




beg yg besar n jarang guna ni aku letak bawah skali..kosong xde isi...so echa x minat nk kelebek..hehheh pndai x aku...

15 comments:

lieya_latif said...

ha ha hahaha aku suke jalan penyelesaian ko....aku pun plan nak cari bende alah nie....tapi aku nak beli yg cosway punye.....

kemas plak tgk handbag sume tergantung cenggitu....

cian echa...takleh wat keje jahat lagi ha ha ha ha...mesti terkebil2 jek die tgk beg2 mama die dah tergantung tinggi tu ha haahaha

eMMa@iKKa said...

hehehehe..kes sama jer macam daku..:) Tp Sham solution nie buat sementara waktu jer..nanti bila dia da besar skit..lagi teruk tau..tau apa dia akan..erm..dia akan goncangkan itu tiang dan tarik itu handbeg...:) Daku dah kena..hehehehe..:) dah patah satu penyangkut!!!

Cik Puan Mimi said...

hahah bergeliga kepala otak kau. kat rumah aku dulu ada, tapi asyik patah jer.. laki aku sangkut seluar.. tak terpikir plak nak sangkut h/bag.. kat opis aku ni boss aku sangkut tie dia..

aku pun nak beli gak la macam kau.. h/bag aku tu bapoknyer banyak..semua sumbat dalam lemari.. tu yagn balik2 pakai h/bag yang sama jer.. beg lain terperap jer dalam lemari, malas nak keluarkan

Zanna_MamaBatrice said...

briliant ler sham
byk ko nyer h/bag...kalu dpt aku nie...harus telinga aku panas dgr syarahan laki aku...

sham...kat umah aku pun ada..tp beli yg cosway nyer jer.....bukan takat beg jer aku sangkut...kekadang baju pun aku sangkut kat situ & topi2 batrice....praktikalkan...jimat ruang...

Hirda Ibrahim said...

hehehe sure stress si echa kan?

aku pun letak dlm lemari je. sama mcm mimi, tu yg malas nk tukar2 hbag.

aku suka beg itam yg ko sangkut kat bwh tu. hehehe altho nampak sipi2 aku still leh nampak ok? sungguh kepochi mata ini...

Jasfyra said...

settle masalah..heheeh
aku pon da menda tu kt umah sham.tp laki aku konker ar.dia buh tai dia..suar dia..last2 patah.tu ah dekut ngan bini kan..hahahaa

KV said...

eh, sama mcm anak dara kv la. Harus beg purse bagai dia kelebek. Sampai kosong.

~~ciklinn~~ said...

ha settle kan... kalu idak habis anak dara ko kelebek... heheheh 1st time aku dgr ayat tu tau..

Emy Omar said...

akak suka la cara sham settle kan prob tu..ha..ha..akak pun plan nak cari 1 la benda alah tu..sebab anak akak pun suka kelebek handbag akak kirai semua benda!! ;p

Sue@MamaMaryam said...

bijak2.. aku suka.. gud idea!!!

aimi @ kamalina said...

salam sham........ jumpa lagi kat blog... lama tak tgk echa... wah wah wah..byk betul handbag awak tu.... ok gak yek beli penyangkut tu... ni mcm nak cari gak.. sebab hubby saya dah bising2, beg merata2... pastu bila terletak kat bwh, siapla kene "kelebek" (bak kata awak).. hehehe..

Puan Iza said...

sham...bagus idea ko nie...aku suka la....boleh gak aku beli tuk sangkut beg kan...haikal pun sama kes dgn echa suka sgt kelebek handbag..geyammmm tau...

Linda+Ghazi said...

hai sham,

ehehehe..cerdikkk maknye ni..tp kalau si ghazi ni..die akal pjg..mau die tolak mende ni..takpon die tarik kusi capai..sib la mak die tk pki henbeg sgt.. g keje pn bwk backpack haha..oo kelebek tu selongkar ye..words baru tu ehehe...

http://beautkids.fotopages.com
http://www.beautkids.com

Anonymous said...

erm..aku pun ada penyangkut nie..hubby bising sbb handbeg aku sepah2..lastly bile dah gantung kt situ nampak kemas la sket kan...
by-mama ilham

~fiza~ said...

waaa sham... banyaknyer beg! penuh satu penyangkut tue...
hehe samalah dgn my 2 dotters 2-2 ni suka sgt kelebet my beg...
segala makeup, duit, kad2, n ape jela dlm handbeg tuh abih dikelebetnya...
tapi si echa ni memang tak bleh nak capai ker beg2 tu kat penyangkut tuh...
memang nicelah penyangkut tu!
harus ku carik satu nie...... :-)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails