Monday, December 01, 2008

my new digicam...

semalam (ahad 30/12) aku ajak cooi kuar g jalan2 smbil nk survey digicam.. aku ajak cooi g ikano sbb nk tgk kt harvey norman... ekceli aku mmg da brkenan abis kt digicam nih..da byk kedai aku g..mmg aku dok kenan sgt kt yg tu.. akhirnya setelah jenuh kitorang g survey dari satu kedai ke satu kedai seblum ini..aku da mls da nk nk pikir2 lg..sbb sumer kedai aku g harga dia serupa ngan free gift dia pon samer jer.. so aku terus jer la beli...


ni ler digicam yg aku beli... canon ixus 870 IS ..canon new model.. harga dia rm1299 dpt 2gb memory, mini tripod, leather casing ngan screen protector..tp aku tmbah rm28 so dpt 4gb memory..okey ker x... aku da survey camera ni kt byk kedai..mana2 pon serupa jugak.. dia ada 2 kaler gold ngan silver..aku amik kaler gold..sbb silver da biasa sgt.. jenuh cari yg kaler gold ni..byk tmpt da abis stock..kt canon d curve pon xde stock..kitorang beli kat bintang maju d curve..ni pon tggal last unit..alhamdulillah..rezki..

ok ler ni kan... kalo ikut ati nk tngkap dslr..tp xde bajet lg la..nnt2 la kalo ada rezki.. yg pnting ada digicam yg kecik comei ni dlu..senang nk hangkut ke mana2 kan.. hmm.. lega rasanya..akhirnya aku da ada digicam.. leh la start amik pics echa byk2... ni pon x tau sgt nk guna function dia lg..baru nk try sket2... nnti aku upload hasilnya kemudian yer..

13 comments:

lieya_latif said...

CUN!!!! aku suke....pasni kami nak tergedik bergambor ngan kemera ko plak yeak sham ha ha ha haha....abis le ko....mak2 gile glamer dah tau ko ade kamera baru...sure ko jadi mangse nanti....ade tak fungsi smile shutter tu....lagi leee takde belas kasihan kami buli kamera ko nie hik hik hik hik

atty's said...

lepas ni leh ar jadi blogger tegar

wanie said...

kamera baru..wanie pun nak cari satu kamera kecik..senang nak bawak ke mana2...

madam CT said...

WAHHHHHHHHH

SHAM NTI LEH LA KO PARK CAMERA KO SEBELAH MENYEBELAH NGAN AKU

AKU NYE CANON PUN CAM KO GAK..CUMA AKU NYE 970 WHILE KO NYE 870..

CANTIK BEB HASIL DR CANON NI..

SYABASSSS FINALLY U GOT ONE..HEHE

ILA said...

wahh.. syabas betty ekekeke lps ni bukan takat ECHA je yg ko snap...mesti ko pon ikut terselit giler glamor...wakakka

Ok la ader yg kecik ni dulu...dslr tu beso gabak...mmg la gambo dia cun gilosss tp kita yg penting nak bw kulu kilir tuk nak update blog nih...ehehh

Hirda Ibrahim said...

yeah! yeah!! syabas!! syabas! (tepuk 15x). :)
akhirnya ko beli gak. pasal ko tambah rm28 nk dpt extra 2Gb tu dh kira murah aaa tu.

sila load pic yg ko dh snap nanti k? kalu cun, leh aku pulak nk beli canon cam ko...hehehe...

hehee..betui kata lieya, ko tunggu le next time kita jumpa ramai2, camera ko lak jadi mangsa kerakusan kami...muhahhaha

Sue@MamaMaryam said...

yeyeyeye sham klu kite jumpa lg jgn lupa tembak maryam & co!!! mesti cun pic..hehehehe

Jasfyra said...

wah...dah beli kamera baru...best2
blogger mesti ar kena ada kamera besh kan sham..ehehe

Iena@MaMaJannah&Rizqi said...

mcm kamera aku..tapi aku nyer yg lama nyer..wah,lepas ni berseri lah entry blog ko ni sham..ko tak amik gambar, siap ko yerr...

~~ciklinn~~ said...

wah ada camera baru.. best best best.. linn punyere tu pon mcm dahnak rosak(ayat2 nak beli baru gak nie) wakakkakakkakakka

Cik Puan Mimi said...

sham, aku gak yang gigit jari, aku blom beli.. sebab dalam kepala aku banyak benda lain nak beli.. selagi jangka hayat samsung tu boleh guna, aku guna la.. tunggu betul2 kamera tu dah nak mampos baru aku beli.. hahahaha


nanti kau kena ambik gambar aku anak beranak tau.. kalau tak, aku letopkan kamera baru kau (ayat2 dengki nih!!)

supermummy said...

bestnya ada camera baru! anyway first time lawat sini..nice blog!

Zanna_MamaBatrice said...

amboi..camera baru seh
canggih plak tu..
murah apa ko tambah RM28 dah dpt 4GB....mana nak dpt...

ko telah berjaya menjeleskan aku sham...nie yg rasa nak beli gark canon nie...sume kata gambar lagi cantik...tp masalahnyer...aku nyer olympus nie baru jer bli last year...camner erk..ko bg sikit idea camner aku nak tukar olympus aku ke canon cam ko nie?

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails