Tuesday, December 30, 2008

Cuti-Cuti, Port Dickson

Hari sabtu 27/12/08, aku ngan family aku ramai2 gi berkelah di PD.. antara yg joint aku n co, mak, ayah n adik lelaki aku, family kakak aku, family adik pompuan aku dan family maksu aku. mmg happy giler la kan...mklum la aku pon da lama x joint family aku brkelah camni.. family aku mmg suker brkelah kt PD ni..yer la mklum la pntai yg paling dkt ngan kl kt mana lg kan..kt PD la..wpon airnya x brp cntik..tp boleh lah..sbb anak2 akak aku mmg suker mndi laut..so kalo g ramai2 lg la meriah n secara x lngsung dpt mengeratkan silaturahim..x gitu...cewahhh... g pon echa x penah lg mndi laut nih..mndi kt pool da biasa da..so igt nk bg la anak dara aku tu merasa mndi laut...xde la anak aku tu jakun nnti kan...



dlm kete on d way nk pg..brenti jap kt petronas selayang nk isi minyak..



happy giler muker echa..yer la bgn2 jer trs siap2 nk brjalan..mana la dia x happy kan..


echa da x sbr nk mndi laut.. turun jer keta..nmpk laut terus nk terjun yer..


suker plak dia main pasir..xde geli yer..sabor jer aku nengok...



wah..cam baywatch jer gaya echa jalan tu kan.. ni pamela anderson ker aper nih..tp tek echa lom besor lg la kan...muahhahahha....tp kalo da besor echa nk pakai cenggini..aku libas betis dia nnt...



echa sgt berani okeh...dia lek jer nk g kt tmpt yg dlm..xnk org pegang lak tu.. letih aku menjaga dia..bkn apa..tkt dia trjatuh ker apa ker..g pon angin kuat..so ombak besar sket..


meh posing ngan ummi...



tgk tu...bird banyakkkk....



happynyer echa kan...suker tgk dia senyum camni..


kecebur..kecebur...aku suh echa simbah2 air...tgh2 panas merentang lak tu... berkarat ler kulit aku ngan anak aku nih nnt.. yer la wpon da sapu sunblock bagai..bknnya brkesan sgt pon...


yeay..yeayy....


naik jap...nk isi perut dulu yer...wahhh...sopannyer anak aku...hardy..farhan..siler ttp mata yer...hhahhahah..


yer mkn..mkn..n mkn..tu jer la kejenya...masing2 bwk bekalan...aku pon bwk gak tau..siap wat nasi lemak smbal sutun lg pg tu..jenuh aku g pasar di subuh hari cari sutun..byk giler makanan..mak aku siap msk rendang ayam bagai..siap brlebih2 lg bwk balik..kalo aku tau camni nyer byk..x hingin aku nk msk..bgn pg2 sumer..dtg lenggang kangkung..bley gitu..


eiii..korang nih..dtg PD ni nk mkn jer ker... g la mndi kt laut tu ha... siap pasang 2 khemah lg.. tido pon bes wei..ditiup angin sepoi2 bahasa tu...nyaman seh...


kn aku da kata td..dorang nih dtg PD ni sbb nk mkn jer..


echa dok mkn kelim (aiskrim)... mmg kaya la tokei aiskrim tu kan..elok jer parking motor dia kt bakang khemah kitorang tuh... suker la anak aku kan... masa ni la dia leh mntak apa dia nk..sumer dpt kan..


ni da siap bilas n tukar baju segala..echa dok trmenung kt tepi pntai tu..merenung masa dpn ker...


dah jom balik.... echa xnk balik yer...jenuh kitorang pujuk dia.. dia elok jer dok trcangkung kt situ..tgk laut...


cntik kan...
blk dari PD tu..adik aku ajak sggah umah dia kt tmn pinggiran senawang..nk celebrate besday laki dia..aku kata kalo ko beli kek SR baru aku singgah...adik aku ikut jer ler ckp akak dia ni kan...tgk ler anak aku tu...sibuk jer menyelit kt tepi tu... echa kn pntang nmpk kek..


aku da kata dah..tgk dia yg sibuk nk potong kek..da ler bolen jer ha.. x kesah ler echa..asal awk bahagia..
pas da mkn2 n lepak kt umah adik aku tu..kitorang gerak blk dlm kul 12 mlm yer..punyer la mngantuk..echa..masuk jer keta..bg susu..terus berlayar..aku nk tido pon x berani gak..tkt lak laki aku drive smbei ttp mata lak kang...tu pon mak da trlelap sket2 yer..nk smpai selayang jln jem la plak..dorang block jalan sbb nk pasang jejantas utk ke stesen komuter...hek eleh..aku da ler ngntuks giler baban nih..kitorang smpai umah dlm kul 2lebih cm2..terus pengsan..letey giler.. tp kesimpulannya..pasni aku igt nk salu bwk echa g mndi laut camni ler..suker tgk echa happy camni..

17 comments:

aimi @ kamalina said...

wahh....syoknya bercuti sakan.... bukan main lagi echa.... baru saya perasan, dlm gak lesung pipi echa tu yek...

Sedih tgk echa siap mencangkukng tu, merenung air laut..ni mesti kes tak puas main air... takpe..nanti echa ajak ummi lagi ya..

ps: sham... ada assginment menanti awak kat blog saya.. jgn lupa jenguk yaaa...

eMMa@iKKa said...

uhhhhh...seronok nyer gie PD, picnic ramai-ramai satu keluarga...:!!!
Errrmmm...dah lama rasa nyer tak mandi laut..

p/s Selamat Tahun Baru!!!
Apa azam baru 2009???

~~ciklinn~~ said...

wah syiok nyer gi berkelah... best kan gi ramai2 camtu...

arhh ku geram dgn budak pakai baju minnie mouse pink itu.....

Jasfyra said...

best p mandi manda...lg best p ramai2 kan
meriah gitu
kemain anak dara ko sham
xtakut lak dia mandi laut tu ek
tp ye ar kan
budak2 mana takut air kan...

aimi @ kamalina said...

sham...cuba tgk sini:-
http://yongticha.blogspot.com/2008/12/buat-signature.html

Saya pun tgk sini la..kalalu tak, tak tau pun nak buat... hehehe...

aimi @ kamalina said...

Try boh lagi sekali..

[url]http://yongticha.blogspot.com/2008/12/buat-signature.html[/url]

aimi @ kamalina said...

Alamak..tak jadila...awak cut & pastejal add tu yek..hehehe..

Zanna_MamaBatrice said...

ko pun gi main air gark yerk sham..
best nengok echa tak takut air....cam batrice.....yelah, dah berkali2 anak dara tu aku bwk main air..kalu takut gark...aku campak jer dlm air..he he he..kijam tul aku nie..kih kih kih

comel ler echa ngan baju mandi dia tu....pasai ko tak pakaikan yg seksi sikit tu sham..he he he...yelah, kita nie time anak kecik2 jer bg seksi2..nanti dah besar nak seksi2...ada yg kena libas nanti....keh keh keh

re : sham, tok sah ler naik bas sham.......penat oooo...........aku nyer penat sampai ke hari nie tak ilang2 lagi tau...

Iena@MaMaJannah&Rizqi said...

wah kemain lagi hubby ko yer sham..siap berpayung nak nemankan anak daronyer mandi laut..keh..keh..banyak tul makanan..mcm nak niaga pasar malam lak...naper cekci sgt tu echah oi??

Hirda Ibrahim said...

hahahha..pamela anderson version kecik ni weih...

echa tetap dgn gaya macho altho pakai swimming suit pink ko...
takpe, takpe duduk mkn terkangkang pun hardy x kesah. dia pun 2x5 gak camtu...

korang pi balik hari rupanya.. kompem penat koooo....

lieya_latif said...

comelnye echa...anak ko geli pasir yeak....mcm mia geli gile ngan pasir...tapi lame2 dah okey dah...sejak aku gi pangkor ari tu laaaaaa.....

sham aku suke laa tgk baju mandi echa....comel jek....mmg kene ngan die he he he he......

wah ko demand kek SR jek haaaaa....same laa kite......sedapnye!!!!!!!!!!!

Grow2g3th3r said...

salam kenal...
i love lautttttttttttttttt

Emy Omar said...

Bestnye gi picnic reramai cenggitu kan..kalau kita anak beranak je kureng la sikit meriah nye..comel sungguh budak kecik yang pakai swimming suit pink tu ye..dengan lesung pipit di pipi..Echa macam berat je nak balik tinggalkan PD nampaknye tu lain kali ajak mummy pegi lagi ye Echa

Cik Puan Mimi said...

haritukan aku gi selayang mall, sekali si emily dah terbekenan dengan baju mandi cam echa punya!! sekali aku tengok, mak aiiiii kurang singgit jer lagi nak ke tiga angka.. hehehe akan kupikirkan bila nak beli nanti.. sebab aku target nak belikan dia swimming suit dora.. kena cari la pasni

Cik Puan Mimi said...

anak kau geli dengan pasir, anak aku plak over nampak pasir.. tak caya?? meh tengok aksi emily kat entry baru aku tu

Cik Puan Mimi said...

oopps silap komen la sham, aku nak kata anak kau tak geli main pasir, sama la dengan emily tu over kalau nampak pasir..

googler said...

louis vuitton uk

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails