Monday, December 22, 2008

Doakan my FIL cpt sembuh...

ari khamis ari tu...dpt msg dlm kul 12pm cm2...my SIL kata abah admited kt hukm... spt biasa la.. penyakit yg sama gak..aku pon xtau apa nama penyakit sbrn FIL aku nih...tp ada kaitan ngan buah pinggang ler... my FIL ni tiap 4jam skali kena tukar air kt bdn dia...kena masuk satu tube air cam2 bg cuci air2 kt dlm bdn... kalo x cuci..nnt my FIL akan lemah n x larat nk apa2 pon..kira cam tkr air kotor ler... buat sndiri kt umah yer.. kena timbang berat..amik tekanan darah sumer..cucuk sndiri..sumer wat sndiri kt umah..ngeri plak aku... kali ni kena admit sbb nk tkr salur darah kt leher ngan perut...tah aku pon bkn tau sgt..yer kan jer bila laki aku citer..aku mmg lembab sket kalo bab2 sakit ngan ubat2 nih...sbb aku x mnt nk amik tau okeh... tekanan darah yg normal pon aku x tau yer... kalo org dok citer blood pressure tinggi ke rndah ke aku sket x tau... x mnt pon nk amik tau...hehhe teruk kan aku...

so weken ni kitorang g visit atuk echa jer la jwbnya.... tp ari sabtu smpt gak kitorang g jom heboh kt bkt jalil tu.. kitorang g malam...tp da byk booth yg ttp... aku pn x beli byk brng pon.. saja bwk echa sbb dia sebok sgt nyanyi..jom jom jom heboh heboh..

pic ni echa yg suh amik...siap ngamuk2 yer... nk nyum..nk nyum.. mula2 aku x paham... rupanya suh amik gambo nk senyum...sbb slalu bile aku nk snap jer aku mst ckp ..senyumm..peace... tu yg echa ckp nk nyum tu...muhahahha...



tgk ler gaya anak dara aku ni duk kt dlm keta.. dia mst nk duk atas daging empuk aku nih..pas2 kaki naik atas cam2 yer...


ni ler my FIL...sian dia..dulu bdn besar..lg besar dr bdn laki aku... tp skang dah susut bdn dia..


echa brgurau senda ngan atuk dia..manja la tu konon...nk muntahhh...hehehhe

blk spital g sggah jusco au2..perut da lapo giler..laki aku sibuk nk mkn wendys la plak.. mggu ni da dua kali aku mkn wendy's...nk mntah plak aku dah rasanya...

echa sibuk nk mkn burger plak...xnk mkn ayam da..huh ngada2 tul..

kt luar jusco tu ada la park kecik kt situ..siap ada water fountain lg.. tp korang tgk ler nih...anak sapa ler nih yer... siap mndi kt situ okeh...mak apak dia mmg bwk anak kt situ sbb nk mndi kt air pancut tu yer...betul aku x tipu sbb bdk tu siap pkai swimming suit tau.. apa nyer org ler..trgamak dia biar anak dia mndi kt situ... dia malu ker org tgk anak dia dok trkinja2 mndi kt situ... ada 2 org lg anak dia mndi kt situ gak... org lain pakat tgk jer smbil ngata cam aku...hahahha...ko igt ni klcc ker ada pool utk bdk2 mndi...

trcengang echa nengok bdk2 tu mndi...sib baik dia x jerit2 nk mndi skali...kalo x..pengsan aku kt situ...

13 comments:

atty's said...

semoga filnya cepat sembuh..

suka tgk echa

Jasfyra said...

sama ngan kty.semoga fil ko cpt sembuh ye.oo..ko p jom heboh gak ek..ala, lain hari lak ek kita p.kalo xleh jumpa..

kemain lg anak ko dlm keta, siap dok angkat2 kaki lg..kekekekee

weh, cian lak aku tgk budak yg mandi kt air pancut tuh..sampai ati mak pak depa kan..si echa tu lak, melopong tgk budak2 tu terkinja2...hehehe

Zanna_MamaBatrice said...

aku pun doakan semoga FIL ko cepat sembuh sham

oit...tu pasal anak dara tu usung bantal bucuk tu......

Zanna_MamaBatrice said...

re : lupa plak aku nak reply comment ko...oit, baju tu pakai sejak pagi ok......tu papa dia yg pakaikan tu...he he he..xde makna aku nak tukar baju dia semata nak pi playground..buat byk aku basuh jer tu...

Sue@MamaMaryam said...

kesiannya FIL ko..aku tolong doakan sama ek..insya-Allah..

Iena@MaMaJannah&Rizqi said...

takziah tuk ko..aku doakan supaya FIL ko cepat sembuh dan dapat bergurau manja ngan echa..

memang teruk tul mak pak budak tu biarkan anak dia mandi..tentu budak tu hyperaktif kan..
yg comelnyer, echa leh terlopong ngok budak tu,,siap ngan peluk bagai tu...

Hirda Ibrahim said...

semoga FIL ko cepat sembuh. aku cukup fobia dgr nk kena cucuk2 ni... penakut le katakan. jgn ata ko, aku pun x pernah amik tau pasal blood pressure segala. yg aku tau, pi check doc, aku hulur tgn je. dia check. dah! LOL

daging empuk yg best dok tuuu...
aku rasa next yr, ko pasang je la seatbelt kat korang berdua sekali. tapi takut si echa lemas lak...

a ah le ko, apsal si mak-bapak tu dgn selambanya kasi anak dia mandi fountain tu? guard x marah ke?

Hirda Ibrahim said...

re: lupa nk menjawab soklan ko. auto pitch tu takpe main dlm umah coz hardy dlm 10 bola yg kuar, dia leh pukul sebijik je...hahaha..
pastu kalau kena barang x pe, coz ball tu ringan & mcm bola ping pong. kalau mcm bola baseball betul, kompem aku dh halau main kat luar..keh keh keh...

aimi @ kamalina said...

semoga fil awak cepat sembuh.... doa byk2 yaa...

sham..kelakar lak baca awak citer tu.... saya pun bukan la terror ngat pasal blood preassure etc..cuma tau yg normal je... bila org bgtau bacaan BP yg pelik2 sket, saya dah pening... tak pernah paham dari dulu... :D

as a.k.a axa87 said...

salam perkenalan...

semoga ur FIL cepat sembuh yer..

btw Echah baru masuk 2 tahun yer.. cute je..esp bila senyum sampai tak nampak mata dia..

JuJue said...

moga moga cempat seboh..
kooo lagi nak ronggeng kat jom heboh yer.. !!

dap nyer burgger..tuh..

Puan Iza said...

semoga FIL sham cepat sembuh yea....

iskh biar betul budak tu main kat air pancut tu...teruknya mak bapak dorang nie...ada ke kat situ pi mandi lak....malu ler skit...

maicher said...

You these things, I have read twice, for me, this is a relatively rare phenomenon!
handmade jewelry

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails