Wednesday, November 03, 2010

Booster untuk Echa

ini merupakan usaha aku untuk memaksa echa duduk sndiri diam2 kat kusi masa dlm keta. selama ni montot dia mmg sgt brlemak sbb asik la duduk brpangku atas peha aku. kalo g mana2, x kesah la prjalanan tu amik masa 4 jam ke, waima 8 jam skali pon, mmg dia tetappp nk duduk atas riba aku. kalo dia dah trtido x sdr diri tu baru la mak leh alihkan dia baring kt seat blakang. kalo x sori ler dia nk duduk. kalo aku dok seat depan, dia pon nk dok dpn la jgk. kalo aku dok kt seat blakang, maka kt blakang la jgk dia pegi. puas aku pujuk. alasan dia xmo duduk atas seat, dia kata dia xnmpk kt luar. Tak dpt tgk pemandangan la kononnya kan.

 ekceli dah lama gak aku survey booster ni. Tp bila cadangkan kt apak dia, cooi mcm x stuju je. Dia kata nak sgt la anak awak dok kt atas booster tu. Kang mmbazir je bli, last2 trsadai je mcm car seat dia dlu. Arghhh mak x fedulik nk bli jugak. So misi nya adalah mncari booster yg murah2 ajer coz xnk mmbazir. Maka telah brjaya mmbeli brand ini dgn harga yg bg sy sgt ler murah.


kt umah bg echa test dlu dok atas booster ni. kt umah mcm excited la kan, dok kecoh2 suh letak kt dlm keta cpt2. Lom pon try lg dlm keta, coz baru bli dn kitorang pon xde kemana2. tgk la kot cuti ni balik kg, leh la try. Tapi tgk ler montot echa tu kan, sedang elok je muat2 kt situ. Harap2 jgn la mmbesar lg montot tu smpai awak ready nk dok kt seat keta betul2 yer sayangggg...



10 comments:

Softtouch [Hanim] said...

samalah mcm danish dulu sblum ada adik..nk lah duk kat ibu dia..smpai sy cukup bulan pun still nk duk ngan sy..alhamdulillah bila ada adik dia dah boleh duk blakang sndiri..agaknya echa kene ada adik dulu kot sham..:)

♥♥♥ سواي @ ماما ايمان شاهيراه ♥♥♥ said...

aku baru tau kewujudan benda alah ni sham.. nasib ko buat n3..hahaha

samalah ngan maryam tu..penat sggh nk riba dia..bak kt ko klu 8 jam perjalanan..8 jam la dia btenggek atas riba aku.. aku marah2 dia lari jap blkg ..pastu dtg semula ke dpn... sabo je la...

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

wakakawakahak...tak tahan ayat last kot tu kan......mau tak membesar lagi vontot dia sham....

sama peel cam batrice
sepanjang umur dia mmg kalau masuk kereta tu....kat atas peha aku gark ler dia landing..tak pun kat kotak tengah antara aku ngan laling hubby aku tu.....nak harap dia duduk bebaik kat belakang...mmg jgn harap ler....kalau duduk pun, kejap jer....nanti sure menyelit kat aku gark......

nasib ler peha mama dia nie tahap tilam vono...kalau buatnya tulang semata...mau dah lama patah tulang aku sham

Puan Iza said...

cantiknya booster echa nie....kalo echa nak dok ok la....senang skit booster yg cam ni kan...separuh jer....emmm, kalo haikal nie...idaknya dia mau duduk kat booster nie...kat tengah2 tu gak dia nak duk...kat hand rest tu....hehehe

˙·٠•●♥ Cik Puan Mimi ♥●•٠·˙ said...

haritu hirda pun baru jer tunjuk aku pasal booster ni.. aku pun baru jer tau kewujudan benda ni.. tak pe la sham, mana tau lepas ni echa dah boleh duduk sorang.. lega sikit peha montok ko tu.. ehheheh

☆ lieya latif ☆ said...

aku suke ayat waima ko tu hahaahah...tingat jaman sekolah2 ko hahahaaha

oooo echa ade peel camtu yeak ...suke dok kat atas paha atas alasan nak tg pemandangan....mmg pencita alam anak ko...tak mcm anak aku, masuk kete nak tgk tv...kalo yg xde tv, dok sebok membuta hahahaahaha......

bagus laaa booster ni...nanti boleh tak aku nak tgk pic echa dok atas ni dlm keter...aku nak tgk keluasan booster ni makan space....cam berminat jugak ni sham...ko buat yeak sham...aku nak tgk...

wah lepas ni lega laa paha ko yg gobus tu....heheheeh

☆ lieya latif ☆ said...

**lupe, aku ade utang adiah besdey ngan korang...jgn risau, utang akan dibayar..nanti kite jumpe2 aku pass...hehehehehe

Hirda Ibrahim said...

wahh cantik..cantik....
sib baik murah kan? ;)

hope hardy shah pun suka la dok atas ni, kalu x aku paksaaaaa..... ha ha ha..
babe nanti snap k picture echa dok kat booster seat dlm kereta k?

nanti aku pun snap gak.

Mimi said...

najeeb lak suka berdiri...geram aku kbila belok2 kereta, dia pun mcm nak terjatuh...kadang2 mmg terjatuh pun kui kui kui...

Emy Omar said...

Sham..harap lepas ni Echa nak duduk sendiri atas booster tu ye..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails