Tuesday, November 09, 2010

kalo hari panas terik ni, maka dpt mandi sungai adalah sgt best

ari khamis lepas, pas balik keje, siap2 pack baju terus balik kg. almaklum ler kan jumaat tu cuti deepavali. so umah aku ni kn dkt ngan area bt. caves. harus la bising brdentum dentam bunyi mercun. so baik aku lari awal2. hehehe.

ari jumaat tu panas betul la plak. brpeluh2 daku dibuatnya. dlm kul 3 lebih ajak cooi g mndi sungai. ajak ler anak2 SIL aku g skali. dkt je ngan umah dorang pon. apa lg sonok la bdk2 ni kn dpt main air.


bdk shebab ni lg la over excited trjerit2 main dlm air. bajet budak town la kan, nmpk sungai kata "kolam". sabar jer la.


bkn budak2 je yg hepi. Mak budak ni pon hepi. lega sket rasa badan dpt berendam dalam air sejuk di tengah panas terik. mmg heaven ko. pas2 bwk lak bekal karipap ngan cucur udang, lg la marbeles kan.

tu je la xtvt kami kt kg. malam tu jgk kami balik selayang, coz hari sabtu ada wedding anak jiran dpn umah. mentang2 ler kg. dekat kan, senang je nk ulang-alik.

7 comments:

Softtouch [Hanim] said...

bestnya mandi sungai..mmg syoklah kalu panas dpt berendam, dahlah air sungai sejuk. lama dah xmandi sungai...sukalah budak2 dpt main air....amboi echa, kata kolam yer sungai tu...

☆ lieya latif ☆ said...

wah bestnye sham....betol ko, dah le panas2 ni, mmg syok berendam sungai...sejuk n nyaman jek airnyer......

tang kolam tu aku suke....baru nampak budak bandar hahahaahahah....

Filla ~ Kasihs said...

aku suke berendam..tapi aku tak suke nak salin baju lepas tu...nak carik toilet lagi.. malassssss! balik basah2 tak leh eh? hahah

Hirda Ibrahim said...

ni yg aku jeles org kg dekat ni kannnn

yer pompuan, jumaat tu panas terik gila. balik fr cineleisure, kami semua terbongkang dlm umah. pkl 5.30pm baru kelaur balik cr nasi lemak bungkus. baru tau lapar kan?

oh kellasss budak town. kolam ek echa. ha ha ha. sib baik dia ckp SWIMMING POOL.

˙·٠•●♥ Cik Puan Mimi ♥●•٠·˙ said...

ni yang aku jaki orang ada kg halaman dekat dengan sungai la, pantai la.. sebab aku pun kuat berendam gak cenggini. eh sesekali kita pi piknik bawak anak2 nak tak. hehehe

untung ko poms, rumah MIL dekat je dengan umah ko, boleh balik hari je kan..

Anonymous said...

abih basah tembakau kau berendam lama lama

Anonymous said...

abih basah tembakau kau berendam lama lama

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails