Thursday, November 11, 2010

sambal sardin..telur dadar..bergabung..meletopppp

hari isnin ari tu, aku kuar ofis awal dlm kul 5.40pm (salu kul 6 ke atas bru nk balik), so smpai umah awal sblom 6.30. maka merajinkan diri utk prepare dinner. but yg simple2 jer la. biasa la kan dasar pemalas gitu la.

eh ini bukan sardin. ini cendawan goreng tepung. yg buat rajin nk prepare dinner tu sbb nk goreng cendawan tepung ni la. ari tu balik kg. tamak haloba bli cendawan smpai sekilo sbb geram tgk cendawan dia cntik2 lebar2 gitu. kalo x masak kang, brkulat lak cendawan aku kan. xpon jd la cendawan yg bercendawan gitu..paham ker???

3-4 hari lepas penuh inbox mail aku citer pasal sambal sardin. yg ex vokay PD tu paham ler kan citer pasal apa. maka sgt la teringin nk mkn sambal sardin.

sambal sardin mmg sgt sesuai dipadankan dgn telur dadar yg marbeles ini.


haaa... ni nasik kalo korang nk tau. siap ada kicap lg tu ha. owh itu kicap made in bandung okehhh. sgt lazat gitu. korang ada upload pic nasik kt blog??? ada ke??? aku ada!!! tgh kocoh2 nk snap pic lauk, masa tu dah nk masuk bilik air nk mandi, sbb takut x smpat solat maghrib kan, cpt2 amik camera snap pic lauk, sbb cooi dah x sbr nk mkn. smbil tu trdengar la ayat2 manis dari mulut laki ckp..camni la org jarang masak, masak sardin pon sebok nk masuk kt blog. hek elehhh.. kecoh betul. biarla... dengki ar tuuu. pas2 leh plak echa suh aku snap pic nasik dia. echa ckp camni "ummi, amik la gambar nasik saya pulakkk". lg la kena kutuk ngan laki kan. nyampah ai tau.

6 comments:

Hirda Ibrahim said...

eh sgt merbelessss...
nak2 nasik tgh berasap tu....

pergh tambah aku mkn.
mcm kena je kan nasi panas + telur dadar + sambal sardin. aku selalu goreng ikan bilis gak..

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

ha ha ha...mmg terbaikk aarrr gabungan ko....sambal sardin tu kalau tak habis...ko sapu jer kat roti...buat ala2 sandwich gitew...sodapppp

♥♥♥ سواي @ ماما ايمان شاهيراه ♥♥♥ said...

aku selalu masak lauk camni wei..hahaha boleh kt tiap2 mggu klu aku malas masak la... ringkas + shedappppppppppp

Softtouch [Hanim] said...

biasalah bloggerkan haruslah snap2 bagai..he he he..

kat mana beli cendawan godang2 tu?sellau yg dijual kat kedai or pasar mlm alahai kecik je..xpuas mkn..dah goreng bertambah kecut cendawan tu..

atty's said...

sardine + telur dadar memamg nangis..huhuuhuh..sedap.nya

˙·٠•●♥ Cik Puan Mimi ♥●•٠·˙ said...

kih kih kih gelak2 aku baca sebab kena sound dengan cooi .. wei dialog serupa jek dengan dialog laki aku tu..

eh bila kau sebut kicap teringat aku kicap yang si angga belikan masa kat bandung tu kan.. kelakar betul, siap kau suh dia beli 2 botol kalau tak silap.. sesedap bebeno rasanya

poms, sambal sardin ni mmg regu dia dengan telur dadar. mmg meletops beb.. nak2 kalau sambal tu lg pedas..berair2 biji mata.. hehehe

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails