Tuesday, January 11, 2011

teringin nk makan ....

setelah hari sabtu tu keluar brsama bff macamkan org blom kawin, maka hari ahad tu kena la dok umah. kena la jd surirumah yg menjaga makan minum anak dan juga suami. hahaha. tp sebenarnya lebih kepada pengisian tembolok sendiri. Ni sumer gara2 Hirda la. Dok citer dia masak nasi lemak pagi Sabtu tu sblom outing. Fuhhh mmg hebat kan pompuan sorang nih. Mmg isteri mithali la ko hirda. Seblom brpoya sempat lg masak utk anak & laki. Aku??? owhh ada jugak sediakan makanan...tp beli ajer..hehehe.

Disebabkan air liur meleleh je dok mmbayangkan kesedapan nasi lemak, so balik dari OU tu terus aku ngan Mimi singgah ke NSK nk mmbeli bahan basah semata2 nk masak nasi lemak nih.

- sambal sotong -
malam tu citer kt cooi aku plan nk masak nasi lemak pagi esok. Cooi siap kata.."hmm plan jer la..jadinya ntah tidakkk.. " uihh sakit hati mak ni tau. Takpe2 ko tgk jer la esok.

- Ayam Goreng -
mujur ler trcapai gak cita2 nk masak nasi lemak. Abis bgn pon dah trlajak. Baru nk menumis sambal, gas plak abis. Tggu gas smpai aku dah kebulur dah. Takper kuatkan semangat. Bahan dah siap nih, tinggal nk masak jer.

- Telur Rebus -
hahaha gigih ni menayang sumer gambar yg ada. Maklumler org yg jarang2 sgt memasak mmg begini la jadinya.


- Ikan Bilis Goreng terhangit -

- Timun -
mana la tau kot2 ada yg x kenal timun plak..hahaha


- Nasi BerLemak -
masa gigih mensnap sumer makanan nih, laki dok jeling2 je sbb dia dah kebulur nk makan. Smpai kan x sempat aku nk snap sumer lauk sekali, cooi dah capai pinggan nasi letak smbal sotong. Hahaha giler lapar tu. Ini la dia menu kitorang santak smpai ke malam. Eh x koser aku nk masak byk2 kali tau. Makan je apa yg ada.




7 comments:

Hirda Ibrahim said...

uihhhh sambal sotongggg... sedapnyaaa...

sgt le potong stim kan? semangat membara2 nk masak ni gas pulak habisss...

mak bukan rajin poms, mak amik hati. satgi len kali laki mak x kasi kuar, sapa yg susah??

Mimi said...

bagusss sham..masak nasi lemak pagi weekend..

aku pun ala2 ko la gak biasanya..sediakan breakfast (yg dibeli aje)..huhuhu..

tgk sambal sotong tu..perggh..mengancam...

-SharleenZawawi- said...

wah terliur beb!!! sambal sotong ko tu meleleh... hehheee.. alah tgh berkobar2 gas plak abes yer, dugaan tu... siap jugak nasi lemak mengamcam ko..

liwaniel said...

sedapnye makan nasi lemak dgn sambal sotong...

Emy Omar said...

uuuhu sedapnya nasi lemak sham,kita pun kalau masak nasi lemak sampai ke mlm la bedal benda tu hihihi..tapi ni kena elakkan makan nasi lemak bila nak pegi sekolah sarung kain rasa mcm mengecik je kain tu hahaha :p

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

ha ha ha.....teringin erkkk
ke ko dah berjangkitan dgn si hirda and si lieya tu...pheewittt

kira rajin gark ler ko
aku dah lama tak berasap dapur since tahun baru nie....ada takde pun buat lempeng last week..keh keh ekh..apa daaa aku nie, sepatutnya tahun baru semangat baru..nie tak...makin tak bersemangat plak...

wei..nasi lemak sambal sotong terbaikkk aaaaaa

Softtouch [Hanim] said...

xpernah masak nasi lemak..asal nak masak je mesti brg xcukup..nak2 sntan...sedapnya ayam goreng tu...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails