Thursday, January 06, 2011

Alysya's 1st day @ SR

sure 1st week ni korang sumer pon bz mengantar anak pi kindy kan??? msti ramai yg amik cuti jgk sbb nk tgk anak korang ok ke tak. aku amik cuti 2 hari utk monitor echa. ekceli kitorang x plan pon nk masukkan echa kat Smart Readers nih. Coz kitorang dah register kat tmpat lain. Tp 1st kat tmpat tu mmg amat mendukacitakan aku. Cheh dah ko byr murah lg ko nk harap lebih2..kekeke. So abis je skolah echa, aku n Cooi terus je pi registerkan echa kat SR nih. Hmmm mmg sengkek la jwbnya tahun nih. Takpe la...untuk kebaikan anak sendiri jugak, kena la brkorban.

pagi2 tu kat rumah dah excited bersiap. Tp drama pepagi tu biasa la time nk bangun & mandi tu harus ada babak airmata bagai. Tp lps pakai baju segala terus nmpk dia semangat sket.


Echa & Emily sama kindy. Tp Mimi awal2 lagi dah pi registerkan Emily kat SR tu. Aku ni hari isnin tu baru la hegeh2 nk pi register. Siap request mintak dorang sama kelas lg. Biar echa konpiden sket sbb ada kwn yg dia kenal. maklum la anak aku nih, sblom ni dok ngan uwan dia je. Mana penah ditinggalkan kat nursery. Of coz dia takut nnti. So ada kawan sng la sket.


smpat snap sket je, pas dorang nk masuk class aku terus cabut. Banyak bnda nk diuruskan. Owh echa ngan emily pon naik transport yg sama utk pi school. Makin rapat la dorang ni nanti.

8 comments:

Hirda Ibrahim said...

mana pic echa pakai uniform sorang wei?
yer ko atleast dia ada org yg dia kenal dia ok la skit...

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

samalah sham
aku pun ambil cuti 2 hari semata nak urus si batrice tu.....tadika kemas jer pun...kasi dia main2 dulu..

ok gark bila satu school ngan emily
ada geng ler dia nanti..
so, takde ler dia takut ke apa kan...pastu sure budak berdua nie saling saing bersaing kat kelas....hope bothe echa and emily raji2n belajar k...

Cik Nurul Pinky said...

TaKPE HABIS DUIT UNTUK KEjayaan anak hehehe..ooo 1kelas dengan anak kak mimi rupana hehehh

Mimi said...

bestnyer echa gi school ada kawan yg kenal..

cepat je anak2 kita besar kan...

Ciklinn said...

wah dia dah ada BFF hehehe.. takpe tak perlu risau sbb dah ada kawan yg dia selalu jumpa....

sekejap jer dah besor kan si echa...

Emy Omar said...

wa..syok la echa ada geng..best la dia dapat 1 kelas juga dgn emily ye

atty's said...

owh echa dah sekolah ye..selamat masuk sekolah echa

Softtouch [Hanim] said...

xpe berhabis utk anak sham...echa blaja rajin2 yer...echa mesti boleh punya.....untie percaya...skjp je dah besar echa yer...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails